Liefdadigheid

FedEx is toegewijd aan actieve ondersteuning van de gemeenschappen waarin we actief zijn door middel van strategische investering in mensen, middelen en netwerken. We doen dat o.a. door middel van financiële bijdragen, gratis verzendingen voor het goede doel en vrijwilligersdiensten die door onze teamleden worden geleverd.

We focussen ons op drie kerngebieden waarvan we vinden dat onze investeringen daar een belangrijke en betekenisvolle bijdrage leveren:

 

Binnen EMEA biedt FedEx Express financiële ondersteuning aan de volgende liefdadigheidsinstanties

 

In Groot-Brittannië:

 

in Frankrijk:

 

In België:

 

In Duitsland:

In India:

Binnen EMEA:

Nood- en rampenbestrijding

FedEx accepteert aanvragen van organisaties die verlichting brengen voor slachtoffers van noodsituaties of natuurrampen. We richten onze bijdragen specifiek op snel en efficiënt vervoer van hulpgoederen en op educatie-initiatieven die erop gericht zijn om mensen beter voorbereid te maken.


UNICEF
FedEx Express heeft in antwoord op de hongersnood in Somalië twee bevoorradingsvluchten aan UNICEF gedoneerd. Dankzij de inzet van twee Boeings 777F met voedselhulp, die ongeveer 182 ton aan etenswaren met een hoge voedingswaarde vervoerden, konden 6000 ernstig ondervoede kinderen worden geholpen en werden 4000 gezinnen van voedsel voorzien. Het gratis vervoer ging gepaard met een inzamelingsactie onder het personeel.

Op CDG wordt een 'Forward Response Centre' geopend
FedEx Express heeft aangekondigd dat op de FedEx-hub Roissy-Charles De Gaulle het eerste humanitaire “Forward Response Centre” (FRC) zal worden geopend. Het centrum zorgt voor verlichting van het werk van Heart to Heart International, een non-profitorganisatie die zich specialiseert in vrijwilligerswerk en wereldwijde humanitaire hulp. Het FRC fungeert als beveiligd depot waar medische en andere noodvoorraden veilig kunnen worden opgeborgen en snel door FedEx Express vervoerd kunnen worden als het noodlot toeslaat.

Verzending van humanitaire goederen naar Ethiopië
FedEx Express heeft ongeveer 4 ton aan hygiënische hulpgoederen geleverd aan vluchtelingenkampen in zuidoost Ethiopië. Het liefdadigheidsinitiatief is in samenwerking met Heart to Heart International en International Medical Corps tot stand gekomen en had als doel het leveren van medische ondersteuning aan vluchtelingengezinnen in drukke opvangkampen in de regio.

Noodhulp aan de tsunamislachtoffers in Japan
FedEx Express leverde vanuit Duitsland 10 ton aan noodgoederen aan Japan om de slachtoffers van de tsunami van vorig jaar bij te staan. De gratis verzending vond plaats in samenwerking met HumanPlus, een humanitaire organisatie die in Duitsland is gevestigd.Verkeers- en kindveiligheid

FedEx ondersteunt organisaties die zich bezig houden met de veiligheid van kinderen in het verkeer door verhoging van het bewustzijn en kennis van verkeersveiligheid bij kinderen. Zo wordt onveilig gedrag bij kinderen bijgestuurd en/of worden er milieumaatregelen getroffen om kinderen in plaatselijke gemeenschappen veilig te houden.

FedEx steunt de stichting Safe Kids
Het 'Walk This Way'-programma is in 1999 door Safe Kids Worldwide en FedEx Worldwide in het leven geroepen om de verkeersveiligheid onder kinderen te bevorderen. Sinds 2007 steunt FedEx Express Safe Kids ook in India. Safe Kids is actief in Delhi, Mumbai en Ahmadabad.Milieuduurzaamheid

FedEx geeft prioriteit aan liefdadigheids- en vrijwilligersinspanningen die zich richten op milieuduurzaamheid en die strategisch in lijn zijn met onze zakelijke doelstellingen. We richten onze investeringen op duurzame vervoersoplossingen in ontwikkelingslanden, op behoud van waardevolle ecosystemen en op nieuwe manieren om de toegang tot handels- en investeringsmogelijkheden op verantwoordelijke wijze in balans te brengen.

FedEx Express steunt milieuorganisaties in EMEA:

  • Plant for the Planet is een wereldwijd initiatief dat kinderen milieubewust maakt en voor aanplant van nieuwe bomen zorgt. FedEx Express EMEA is trotse sponsor van kinderacademies en boomplantevenementen in Duitsland en een select aantal andere Europese landen.

  • FedEx Express heeft in India een nieuw samenwerkingsverband aangekondigd met EMBARQ om de busdiensten te verbeteren. EMBARQ is een toonaangevende non-profitorganisatie die zich toelegt op duurzaam vervoer. FedEx heeft over een periode van 2 jaar $1,4 miljoen aan steun aan EMBARQ gegeven. Op die manier verkreeg het bedrijf de technische expertise die nodig was voor duurzame vervoersprojecten in India, Brazilië en Mexico en werd de kwaliteit van leven in die landen verbeterd. In India werken FedEx Express en EMBARQ samen aan verbetering van de technische vaardigheden van vervoersbedrijven die hun bussystemen beter willen structureren.