Erkenningsprogramma's

FedEx is van mening dat ons succes afhangt van de toewijding van onze mensen. We hebben erkenningsprogramma's ontwikkeld om de prestaties van onze mensen te vieren en hen te bedanken voor het naleven van de waarden van het bedrijf.

FedEx hanteert al vanaf het allereerste begin een uitgesproken filosofie waarbij mensen op de eerste plaats komen. We zijn uitgegroeid tot marktleider met vestigingen over de hele wereld en we kennen de unieke behoeften van onze klanten en vervullen die op een manier die de verwachtingen overtreft.

We werken er hard aan om ervoor te zorgen dat FedEx een geweldige werkgever is. En dat we daar in slagen, blijkt wel uit het volgende:

  • FedEx is de afgelopen elf jaar tien keer gekozen als een van “100 beste bedrijven om voor te werken" in de top 100 van Fortune Magazine. Daarnaast zijn we in 2005 toegetreden tot Hall of Fame van “100 beste bedrijven om voor te werken” van Fortune.

  • FedEx staat sinds 2002 elk jaar in de lijst van “Meest bewonderde bedrijven ter wereld” en sinds 2001 in de lijst van “Meest bewonderde bedrijven in Amerika” (beide van Fortune).

  • FedEx Express stond in 2012 op de 24e plaats in de lijst van 'Beste Europese multinationals om voor te werken'.

  • FedEx Express is door het 'Great Places to Work'-instituut in de top 5 van de 'Beste multinationals in de wereld om voor te werken' gekozen.

  • FedEx Express is door Air Transport World benoemd tot 'Super Eco'-luchtvaartmaatschappij van de wereld in 2012.

  • Werknemers van FedEx komen in aanmerking voor vergoeding van opleidingskosten en ook parttime medewerkers kunnen van voordelen profiteren.

  • Meer dan de helft van onze managers is binnen het bedrijf opgeklommen.

  • We zijn er vast van overtuigd dat teamleden die doorlopend uitmuntend presteren, erkend moeten worden. Om dergelijke prestaties te kunnen belonen, hebben we een aantal erkenningsprogramma's in het leven geroepen.De 'Five Star'-onderscheiding
De 'Five Star'-onderscheiding is in het leven geroepen voor teamleden die de dienstverlening en winstgevendheid hebben verbeterd en die het levende voorbeeld zijn van wat er wordt verstaan onder teamwork. Managers kunnen teamleden nomineren voor deze jaarlijkse onderscheiding, de hoogste eer die men bij FedEx ten beurt kan vallen.

De 'Bravo Zulu'-onderscheiding
De 'Bravo Zulu'-onderscheiding, die is afgeleid van het Amerikaanse marinesymbool voor "goed gedaan", wordt uitgereikt aan personen binnen FedEx die boven verwachting hebben gepresteerd. Managers kunnen medewerkers direct belonen voor dergelijke uitstekende prestaties. Beloningen kunnen worden aangeboden in de vorm van cashbonussen, theaterkaartjes, dinerbonnen of andere geschenken met een soortgelijke waarde.

De 'Purple Promise'-onderscheiding
Koeriers, piloten, meteorologen, klantenservicemedewerkers, pakketverwerkers, het zijn slechts een paar van de teamleden die foutloos moeten presteren om onze klanten te kunnen voorzien van de bekroonde service die ze verwachten. Teamleden die consequent voor een superieure klantervaring zorgen en elke FedEx-ervaring speciaal maken, komen in aanmerking voor de jaarlijkse 'Purple Promise'-onderscheiding.

De humanitaire onderscheiding
Of het nu gaat om het helpen van de gewonde inzittenden van een auto-ongeluk of het helpen blussen van natuurbranden tijdens lunchtijd, teamleden die meer doen dan er van hen verwacht wordt, worden jaarlijks beloond met een humanitaire onderscheiding van FedEx. De onderscheiding is een erkenning voor medewerkers die in situaties van nood meer doen dan maatschappelijk gezien van hen verwacht wordt.

De humanitaire onderscheiding vindt zijn oorsprong bij FedEx Express waar door de jaren heen verschillende medewerkers zijn geroemd omdat ze bij levensbedreigende situaties, persoonlijke tragedies en gevallen van pech te hulp zijn gesprongen. Deze werknemers, die vanuit een oprechte betrokkenheid voor mensen en gemeenschappen handelden, zijn een weerspiegeling van de waarde die FedEx hecht aan de zorg voor anderen, of het nu gaat om klanten of onze medemens.