• FedEx has now closed the acquisition of TNT

FedEx en TNT bundelen hun krachten om uw bereik te vergroten.

FedEx heeft TNT overgenomen. FedEx en TNT kunnen voortaan samen verder bouwen op de sterke punten van beide bedrijven, wat leidt tot een mooiere toekomst, waarin nog meer mensen en mogelijkheden wereldwijd met elkaar worden verbonden. Deze overname combineert 's werelds grootste expresnetwerk voor luchtvracht met een ongeëvenaard Europees netwerk voor vervoer over de weg, wat zorgt voor een uitbreiding van het huidige dienstenaanbod van FedEx en een hervorming van de transport- en logistieke sector wereldwijd.

U kunt hier het persbericht lezen.

Wat betekent dit voor u:

Onze teamleden doen er alles aan om u dezelfde uitstekende service te verlenen die u gewend bent van FedEx en TNT. Dit betekent dat de diensten die u vandaag de dag ontvangt hetzelfde blijven. Er zijn geen onmiddellijke veranderingen ten aanzien van:

   uw boekingsoplossingen, toegewezen koerier, ophaal- en bezorgplanning
   uw verkoopvertegenwoordiger
   uw customer service team
   uw tarieven en algemene voorwaarden
   het beheer van uw facturering en uw rekeningen

 

Succesvolle integratie kost tijd, echter het behouden van de kwaliteit van onze dienstverlening aan u is voor ons prioriteit. Op termijn zullen we u een nog uitgebreidere portfolio aan diensten en oplossingen bieden om u te helpen uw bedrijf te laten groeien.

Blijf op de hoogte

Een beter bereik wereldwijd evenals een breder dienstenpakket en uitgebreidere oplossingen zullen u helpen om meer klanten te bereiken en zakelijke mogelijkheden te benutten.

Wij willen u graag op de hoogte te houden. Meld u hier aan om op de hoogte te blijven.

 

 

De sterke punten van FedEx

Een wereldwijde marktleider
- - -
Een ongeëvenaard wereldwijd expresnetwerk voor luchtvracht, voor zowel pakketten als vracht
- - -
Zakelijke oplossingen afgestemd op uw wensen
- - -
Een van 's werelds meest gerespecteerde merken
- - -


lees meer ►

 
     

Een wereldwijde marktleider
FedEx Express is grondlegger van expresbezorging en een wereldmarktleider in de sector. Het biedt snelle, betrouwbare en tijd-specifieke bezorgdiensten over de hele wereld.

Een ongeëvenaard wereldwijd Air expresnetwerk voor pakketten en vracht
Met een vloot van 657 vliegtuigen die beheerd worden door vakkundig getrainde logistieke specialisten die beschikken over de nieuwste IT-systemen, is FedEx actief in meer dan 220 landen en gebieden. Het wereldwijde netwerk van FedEx maakt het mogelijk om tijd-specifieke expresdiensten te leveren via 375 vliegvelden over de hele wereld.

Zakelijke oplossingen afgestemd op uw wensen
We leveren oplossingen die van belang zijn voor u en uw bedrijf, waarbij we wereldwijde uitdagingen omzetten in kansen. We weten dat onze klanten verschillende behoeften hebben, daarom blijven we ons dienstenportfolio uitbreiden om hen mogelijkheden te bieden en te verzekeren dat ze strategisch gezien het juiste pakket via het juiste netwerk voor de juiste prijs kunnen verzenden.

Een van 's werelds meest gerespecteerde merken
Voor het 16e jaar op rij staat FedEx in de top 20 van de FORTUNE World's Most Admired Companies-lijst. Het bedrijf stond gedurende 13 jaar zelfs in de top 10. Meer dan 340.000 teamleden van FedEx zijn onvoorwaardelijk positief gericht op veiligheid, de hoogste ethische en professionele normen en de behoeften van onze klanten en hun werkgebied.

x
 

De sterke punten van TNT

Reputatie voor uitmuntende klantbeleving
- - -
Sterke internationale en binnenlandse dekking in Europa met een ongeëvenaard Europees wegennetwerk
- - -
Wereldwijd bezorgnetwerk geoptimaliseerd voor pakketten en pallets
- - -
Breed scala aan diensten om te voldoen aan de behoeften van de klant
- - -
lees meer ►
 
     

Reputatie voor uitmuntende klantbeleving
Bij TNT geven we om onze klanten. Klanten van TNT mogen een uitstekende service, bekwaam personeel, en daarnaast proactiviteit en toewijding om onze beloftes waar te maken, verwachten. We staan altijd klaar voor onze klanten om hen te helpen tijdens elk stap van het verzendproces.

Sterke internationale en binnenlandse dekking in Europa met een ongeëvenaard Europees wegennetwerk
Ons ongeëvenaarde Europese wegennetwerk verbindt meer dan 45 landen in Europa met per week meer dan 55.000 ritten over de weg. TNT opereert internationale en binnenlandse bezorgnetwerken in alle belangrijke Europese markten.

Wereldwijd bezorgnetwerk geoptimaliseerd voor pakketten en pallets
Het wereldwijde bezorgnetwerk van TNT beslaat meer dan 200 landen wereldwijd. Het is geoptimaliseerd voor het ophalen en bezorgen van pakketten en pallets, en het ontleent zijn kracht aan de combinatie van wereldwijde en regionale luchtverbindingen en regionale wegennetwerken in Europa, het Midden-Oosten, Zuid-Afrika, Zuid-Amerika en Azië. Met Express en Economy Express-bezorgdiensten van TNT hebben klanten één enkele leverancier voor al hun verzendbehoeften.

Breed
Of het nu een lastminute, dringende zending betreft die dezelfde dag nog bezorgd moet worden, tijd- of daggegarandeerde bezorgingen, zware vracht of gevaarlijke goederen, een levering aan de andere kant van de wereld of in een nabijgelegen plaats, TNT biedt een breed scala aan diensten. Experts van TNT kunnen klanten helpen om de dienst te kiezen die het beste past bij hun transportbehoeften en hun budget.

x

Veelgestelde vragen

Klik hier

Ik wil weten of dit invloed heeft op mijn diensten

Heeft dit een directe invloed op mijn diensten van FedEx of TNT?

Nee. U houdt toegang tot dezelfde diensten en ondersteuningsteams waarop u op dit moment vertrouwt. Onze teamleden doen er alles aan om u dezelfde uitstekende service te verlenen die u gewend bent van FedEx en TNT. FedEx en TNT blijven dezelfde diensten bieden als ze vandaag de dag doen. U kunt vertrouwen op dezelfde toegewezen koerier, hetzelfde customer service team en dezelfde verkoopvertegenwoordiger die u op dit moment ter beschikking staan.

Wat gebeurt er met landen waartegen - conform de exportregelgeving van de VS - een embargo is of sancties zijn uitgevaardigd? Zal TNT nog steeds kunnen bezorgen in deze landen?

Klanten van TNT die verzenden naar of vanuit een land waartegen - conform de exportregelgeving van de VS - een embargo is, zijn in februari 2016 geïnformeerd over de beëindiging van alle diensten naar of vanuit dergelijke landen per 4 april 2016.

Zal FedEx de diensten die ik van TNT ontvang, wijzigen of verminderen?

Voorlopig blijven FedEx en TNT dezelfde diensten bieden als ze vandaag de dag doen. We zijn van plan om gezamenlijk onze diensten te ontwikkelen, zodat al onze klanten hier in de toekomst van kunnen profiteren. We zullen u op de hoogte houden van de ontwikkelingen naarmate de integratie vordert. Neem voor meer informatie over de dienstverlening van elk bedrijf contact op met de klantenservice van FedEx of TNT.

Heeft dit invloed op de ophaaltijden?

Er zijn geen wijzigingen in uw ophaaltijden of bezorgplanning. Voorlopig blijven FedEx en TNT dezelfde diensten bieden als ze vandaag de dag doen. Toewijding aan uitstekende dienstverlening blijft onze grootste prioriteit. We zullen u op de hoogte houden naarmate de integratie vordert.

Ik wil een zending boeken

Kan ik een TNT-applicatie gebruiken of de klantenservice van TNT bellen voor een verzending met FedEx? En vice versa?

De applicaties die u gebruikt om pakketten of pallets te versturen, blijven in eerste instantie onveranderd. Voorlopig zullen FedEx en TNT dezelfde diensten blijven bieden als ze vandaag de dag doen. Als u echter de diensten van het andere bedrijf wenst te gebruiken, dan is dat zeker mogelijk. Neem contact op met de betreffende klantenservice om uw account te openen.

Is er een FedEx-service beschikbaar in de TNT-applicatie of via de klantenservice van TNT? En vice versa?

De applicaties die u gebruikt om pakketten of pallets te versturen, blijven in eerste instantie onveranderd. FedEx en TNT blijven dezelfde diensten bieden als ze vandaag de dag doen.

Kan ik één ophaalactie inplannen voor het ophalen van zowel FedEx- als TNT-pakketten?

De ophaalservices van elk bedrijf blijven in eerste instantie onveranderd, aangezien de bedrijven voorlopig onafhankelijk van elkaar blijven opereren. Als u echter de diensten van het andere bedrijf wenst te gebruiken, dan is dat zeker mogelijk. Neem contact op met de betreffende klantenservice om uw account te openen.

Ik wil versturen

Zijn mijn inklaringsprocedures gewijzigd?

Uw bestaande procedures voor douane en inklaring, uw services of planning blijven in eerste instantie onveranderd. Voorlopig vindt de inklaring bij FedEx en TNT nog afzonderlijk plaats. Onze teamleden doen er alles aan om dezelfde uitstekende dienstverlening te leveren die u gewend bent van FedEx en TNT.

Ik ben TNT-klant: worden mijn TNT-pakketjes nu opgehaald door FedEx?

De ophaalservices van elk bedrijf blijven in eerste instantie onveranderd, aangezien de bedrijven voorlopig onafhankelijk van elkaar blijven opereren. Als u echter de diensten van het andere bedrijf wenst te gebruiken, dan is dat zeker mogelijk. Neem contact op met de betreffende klantenservice om uw account te openen.

Ik ben TNT-klant: kan ik nu mijn pakketje afleveren bij een faciliteit/servicepunt van FedEx? En vice versa?

De ophaalservices van elk bedrijf blijven in eerste instantie onveranderd, aangezien de bedrijven voorlopig onafhankelijk van elkaar blijven opereren. We doen er echter alles aan om nieuwe mogelijkheden te introduceren die meer voordeel opleveren voor onze gezamenlijke klanten. We zullen u op de hoogte houden van de ontwikkelingen naarmate de integratie vordert.

Ik ben TNT-klant: kan ik verzendbenodigdheden krijgen van FedEx en vice versa?

Blijf voorlopig uw FedEx-verzendbenodigdheden bestellen bij de FedEx-klantenservice of koerier/chauffeur, en uw TNT-verzendbenodigdheden bij uw TNT-klantenservice of koerier/chauffeur.

Kan ik FedEx-verpakkingsmaterialen gebruiken voor verzendingen met TNT of TNT-verpakkingsmaterialen voor verzendingen met FedEx?

De verpakking van elk bedrijf is op maat gemaakt en geoptimaliseerd voor zijn eigen bezorgnetwerk en dient daarom uitsluitend gebruikt worden voor verzending met het bedrijf dat de verpakking geleverd heeft. U kunt zendingen versturen met uw eigen verpakking of met de verpakking van het verzendbedrijf, maar niet in andere combinaties.

Kan ik één ophaalactie inplannen voor het ophalen van zowel FedEx- als TNT-pakketten?

De ophaalservices van elk bedrijf blijven in eerste instantie onveranderd, aangezien de bedrijven voorlopig onafhankelijk van elkaar blijven opereren. We doen er echter alles aan om nieuwe mogelijkheden te introduceren die meer voordeel opleveren voor onze gezamenlijke klanten. We zullen u op de hoogte houden van de ontwikkelingen naarmate de integratie vordert.

Hoe krijg ik toegang tot de diensten van beide bedrijven?

Voorlopig functioneren de bedrijven onafhankelijk van elkaar. Als u de diensten van het andere bedrijf wenst te gebruiken, dan is dat zeker mogelijk. Neem contact op met de betreffende klantenservice om uw account te openen.

Ik wil de status van een zending controleren

Kan ik de status van mijn FedEx- & TNT-zendingen controleren op één of op beide websites?

De applicaties die u gebruikt om de status van pakketten of pallets te controleren, blijven in eerste instantie onveranderd. Voorlopig zullen FedEx en TNT dezelfde diensten blijven leveren zoals ze vandaag de dag doen.

Ik wil weten met wie ik contact moet opnemen

Ik werk met zowel FedEx als TNT - moet ik de relaties met beide leveranciers die ik op het moment heb behouden?

FedEx en TNT blijven dezelfde diensten leveren als vandaag de dag. Dit betekent dat de relatie die u op dit moment met beide bedrijven heeft, onveranderd blijft. We houden u op de hoogte naarmate de integratie vordert.

Blijven mijn bestaande relaties met mijn FedEx- en TNT-koerier en contactpersoon van verkoop behouden?

Onze teamleden doen er alles aan om u dezelfde uitstekende service te verlenen die u gewend bent van FedEx en TNT. Dit betekent dat de diensten die u vandaag de dag ontvangt hetzelfde blijven. Er zijn geen onmiddellijke wijzigingen ten aanzien van uw koerier, de ophaal- en bezorgplanning, uw verkoopvertegenwoordiger, het klantenservice team of de manier waarop u uw account, rekeningen en facturering beheert.

Wie moet ik bellen voor mijn toekomstige verzenddiensten?

FedEx en TNT blijven dezelfde diensten bieden als vandaag de dag. Neem voor meer informatie over verzenden met FedEx of TNT contact op met uw huidige FedEx- of TNT-contactpersoon. Als u een bestaande relatie hebt met beide bedrijven, blijf dan contact houden met uw huidige contactpersoon in elk bedrijf zoals u normaal gesproken doet.

Veranderen de nummers van de klantenservice?

Het nummer van de klantenservice dat u op dit moment gebruikt, blijft voorlopig onveranderd. FedEx en TNT blijven dezelfde diensten bieden als ze vandaag de dag doen.

Als ik vragen heb over mijn TNT- of FedEx-zending, welk klantenservicenummer moet ik dan bellen?

U kunt contact opnemen met TNT voor een vraag over een TNT-zending en met FedEx voor een FedEx-zending. Voorlopig zullen FedEx en TNT dezelfde diensten blijven bieden als ze vandaag de dag doen.

Ik wil meer weten over de integratieplannen

Wat is het tijdschema voor integratie en wat gaat er veranderen?

Succesvolle integraties hebben tijd nodig.

  • We hebben een gecombineerd FedEx en TNT team dat zich bezig houdt met de integratieplanning om ervoor te zorgen dat de transitie voor onze klanten naadloos verloopt.
  • Het belangrijkste in de integratieplanning is het behouden van de servicekwaliteit die we onze klanten vandaag de dag bieden.
  • Op termijn zullen we een verbeterd diensten- en oplossingenpakket introduceren om onze klanten te helpen om hun bedrijf te laten groeien.

We houden u op de hoogte van onze voortgang.

Ik wil nieuwe diensten gebruiken

Kan ik mijn FedEx accountnummer gebruiken voor diensten van TNT en vice versa?

Accountnummers kunnen alleen gebruikt worden voor diensten van het bedrijf dat deze uitgegeven heeft. FedEx en TNT blijven dezelfde diensten bieden als ze vandaag de dag doen. De manier waarop u uw account, rekeningen of facturen beheert, blijft voorlopig onveranderd.

Als u echter de diensten van het andere bedrijf wenst te gebruiken, dan is dat zeker mogelijk. Neem contact op met de betreffende klantenservice om uw account te openen.

Ik ben FedEx-klant: hoe maak ik een account aan bij TNT en vice versa?

Neem voor meer informatie over het verzenden met TNT of FedEx contact op met het klantenservice team van FedEx of TNT om een account aan te maken. U kunt ook verzenden zonder een account aan te maken. Ga naar tnt.com of fedex.com voor verzend- en boekingsmogelijkheden.

Ik wil graag informatie hebben over elke mogelijke invloed op mijn account

Zullen mijn betalingsvoorwaarden en kredietvoorwaarden veranderen?

De manier waarop u uw account, rekeningen of facturen beheert, blijft voorlopig onveranderd. FedEx en TNT blijven dezelfde diensten bieden als ze vandaag de dag doen.

Zullen mijn huidige tarieven of algemene voorwaarden veranderen?

Voorlopig worden er geen wijzigingen doorgevoerd betreffende uw tarieven of algemene voorwaarden. FedEx en TNT blijven dezelfde diensten bieden als voorheen.

Ik heb een vraag over mijn betaling

Blijven mijn FedEx- en TNT-facturen gescheiden?

U zult aparte facturen blijven ontvangen voor afzonderlijke diensten van FedEx en TNT. Voorlopig zullen FedEx en TNT dezelfde diensten blijven bieden als vandaag de dag.

Zullen mijn betalingsvoorwaarden en kredietvoorwaarden veranderen?

De manier waarop u uw account, rekeningen of facturen beheert, blijft voorlopig onveranderd. Voorlopig zullen FedEx en TNT dezelfde diensten blijven bieden als vandaag de dag.

Zal ik een factuur ontvangen van TNT of van FedEx voor de geleverde diensten?

U zult aparte facturen blijven ontvangen voor afzonderlijke diensten van FedEx en TNT. Voorlopig zullen FedEx en TNT dezelfde diensten blijven bieden als vandaag de dag.

Contact opnemen

De teamleden van de verkoop- en klantenservice teams van FedEx en TNT staan altijd voor u klaar met informatie over onze producten en diensten. Neem contact met ons op als u vragen heeft.