Een FedEx klantnummer (account) aanvragen

Hoe krijg ik een FedEx klantnummer?

Een FedEx klantnummer aanvragen is eenvoudig:
Open uw klantnummer online of bel onze klantenservice.

Wilt u direct iets verzenden zonder account?

Met FedEx Ship Manager™ Lite, onze eenvoudig te gebruiken verzendtool, kunt u in slechts 4 stappen een pakket verzenden met een creditcard of een FedEx-account en u hoeft geen login in te stellen. Klik hier om de video te bekijken.

Regelmatig verzenden?

Als u uw zendingen online wilt regelen met FedEx Ship Manager® at fedex.com, heeft u een FedEx accountnummer en een fedex.com login nodig. U kunt eerst online een FedEx accountnummer openen en vervolgens een fedex.com login aanvragen.

Uw eerste zending regelen

Hoe regel ik mijn zending online?

Als u geen account heeft en meteen wilt verzenden - met FedEx Ship Manager™ Lite heeft u geen login nodig en kunt u in slechts 4 stappen een pakket verzenden met een creditcard of een FedEx-account. Klik hier om de video te bekijken.

Als u regelmatig wilt verzenden, heeft u eerst een FedEx accountnummer nodig.

Vraag online een accountnummer aan.

Registreer u vervolgens voor een fedex.com login id en wachtwoord.

U kunt onmiddelijk beginnen te verzenden met FedEx Express.

 • Leer meer over hoe u online kunt verzenden met FedEx Ship Manager at fedex.com via onze interactieve help gids demo.
 • Voor meer informatie over wat u nodig heeft om een pakket te verzenden, bekijk onze online verzendgids

Kan ik het volledige verzendproces online beheren?

Ja, alle tools en informatie die u nodig heeft om uw zendingen te regelen, zijn online beschikbaar.

Voor meer informatie over de online tools op fedex.com, kunt u het fedex.com Welkomcentrum bekijken. Op de eBusiness tools pagina´s leest u meer over nieuwe mogelijkheden van de fedex.com tools.

Ontdek hoe u uw zending met FedEx Ship Manager® at fedex.com online kunt regelen met onze interactieve demo.

Materialen bestellen

Hoe bestel ik verzendmaterialen?

U kunt verpakkingsmaterialen online bestellen of telefonisch via onze klantenservice.

U moet wel over een klantnummer beschikken om benodigdheden te bestellen. Over het algemeen heeft u de materialen binnen 3 tot 4 werkdagen in huis.

Verzendinformatie

Welke service moet ik gebruiken voor het verzenden van mijn pakket?

FedEx Express biedt u betrouwbare dienstverlening met vaste levertijden voor uw meest urgente zendingen naar meer dan 220 landen/gebieden overal ter wereld. U profiteert daarbij van onze geld terug garantie. Klik hier om de service te selecteren die het beste bij uw wensen past.

Kan ik mijn verzenddocumenten online invullen?

Ja, u kunt uw zendingen online voorbereiden. Als u al een FedEx klantnummer heeft, logt u in op FedEx Ship Manager® at fedex.com waar u alles kunt voorbereiden. Print uw verzendlabels op een laserprinter en u heeft alle voorbereidingen voor uw zending getroffen.

Waar kan ik informatie vinden over hoe ik een pakket kan versturen?

Alles wat u weten wilt, kunt u vooraf opzoeken in onze uitgebreide online verzendhandleiding.

Landen/Gebieden waarin FedEx Express niet actief is

Landen/Gebieden waarin FedEx Express niet actief is

Klik hier voor een overzicht van alle landen/gebieden waarin FedEx Express niet actief is.

Verzenddocumentatie - Internationaal

Wat is het verschil tussen ´document´ en ´niet-document´ of ´product´ bij internationale zendingen?

Een document bestaat uit papier dat geen of nauwelijks commerciële waarde heeft, zoals een brief. Er is meestal geen handelsfactuur voor nodig. Een niet-document of product is iedere andere soort zending, ook als het gaat om drukwerk met commerciële waarde. Voorbeelden zijn kleding, auto-onderdelen, sportartikelen, boeken etc. Voor alle niet-document zendingen is een handelsfactuur verplicht.

Welke verzenddocumenten heb ik nodig om een FedEx Express pakket internationaal te verzenden?

Om een FedEx Express pakket internationaal te verzenden, moet u een internationale luchtvrachtbrief invullen. Dit kunt u online doen met FedEx Ship Manager® at fedex.com.

Verzendmaterialen, zoals verpakkingsmateriaal, kunt u online bestellen. Of bel hiervoor onze klantenservice.

Voor alle internationale zendingen van niet-documenten is daarnaast een handelsfactuur verplicht. Dit is het officiële transactiebewijs tussen de exporteur en de importeur. Douanebeambten gebruiken dit document om goederen in te klaren. Voor cadeaus, video´s, tekeningen en alle andere niet-document zendingen is een handelsfactuur verplicht, ongeacht de waarde.

Voor meer informatie over het invullen van verzenddocumenten kunt u onze online verzendhandleiding bekijken. U kunt ook onze pagina´s over douanetools bekijken of onze klantenservice bellen voor aanvullende gegevens.

Zo krijgt u uw pakket bij FedEx

Hoe krijg ik mijn pakket bij FedEx?

U kunt kiezen uit de volgende mogelijkheden:

 • Geef uw pakket af bij een FedEx afgiftelocatie
 • Reserveer de ophaling van uw pakket online
 • Maak een afspraak voor het ophalen van uw zending via onze klantenservice
 • Reserveer een vaste ophaling via onze klantenservice
 • Hoe vind ik een afgiftelocatie?

  Gebruik onze online Drop-off Locator voor de voor u dichtstbijzijnde bemande locaties of afgifteboxen. U kunt een plattegrond bekijken of printen, inclusief routebeschrijving.

  Hoe maak ik een afspraak met een koerier?

  Kies in de tab ´Verzenden´ de optie Uw ophaling plannen en beheren en u kunt uw zending dezelfde dag of de volgende dag laten ophalen. Als u meerdere zendingen per week heeft, kunt u via onze klantenservice een afspraak maken om deze op vaste tijden op te laten halen.

  Dimensionaal gewicht

  Wanneer bepalen de dimensies van een pakket mijn tarieven?

  Op zendingen in FedEx verpakkingen is tarifering op basis van dimensionaal gewicht niet van toepassing. Dimensionaal gewicht is een berekening van het gewicht van een zending die is gebaseerd op het dimensionale gewicht in plaats van op het werkelijke gewicht. Voor het aanvragen van een gedetailleerde tariefopgave moet u dan ook de dimensies én het werkelijke gewicht van uw zending opgeven.

  Hoe bereken ik het dimensionale gewicht?

  Voor alle FedEx Express zendingen naar alle landen/gebieden geldt de volgende formule voor het berekenen van het dimensionale gewicht: Lengte x Breedte x Hoogte (allen in centimeters) / 5.000.

  FedEx behoudt zich het recht voor transportkosten voor alle zendingen te baseren op het dimensionale gewicht.

  Alternatieven voor trackingnummers

  Hoe check ik de status van een FedEx Express zending zonder het FedEx trackingnummer?

  Als u geen trackingnummer heeft, kunt u uw zending toch nog volgen met Referentie Tracking. Op deze manier kunt u zendingen volgen met referentiecodes die aan de zending zijn toegekend. Dit kan met, maar ook zonder gebruik van uw klantnummer.

  Let op: Tracking met referentienummer zonder gebruik te maken van een klantnummer, werkt alleen als uw code volledig overeenkomt met één zending. Als er meerdere zoekresultaten zijn op hetzelfde referentienummer moet u eerst een FedEx service kiezen en uw aanvraag opnieuw indienen. Als er geen volledige match wordt gevonden, krijgt u het verzoek uw klantnummer alsnog in te voeren.

  U kunt uw pakketten ook zonder een trackingnummer volgen met FedEx InSight®, een handig hulpmiddel om eenvoudig zicht te houden op al uw zendingen. Meer informatie over FedEx InSight®.

  Kan ik zelf een trackingnummer toewijzen aan mijn zendingen?

  U kunt uw FedEx Express zendingen zelf een referentienummer meegeven. Dit kan ieder nummer zijn dat u wilt. U kunt er bijvoorbeeld rekeningnummers, factuurnummers of andere codes in opnemen.

  Vermeld uw referentienummer in het daarvoor bedoelde veld op uw internationale luchtvrachtbrief of in de ruimte die u hiervoor krijgt als u dit document online invult. U kunt uw zending met uw referentienummer volgen en het nummer verschijnt op uw factuur.

  De aflevering van een pakket controleren

  Hoe kan ik een kopie krijgen van de bij aflevering geplaatste handtekening?

  Om te bevestigen dat een FedEx Express zending is ontvangen en dat ervoor is getekend, kunt u onze online tool Handtekening en Bewijs van Aflevering gebruiken. U kunt hiermee een afbeelding opvragen van de handtekening van de ontvanger. Dit kan online, waarna u de afbeelding zelf kunt printen.

  Hoe kan ik het adres nagaan waarop het pakket is afgeleverd?

  U kunt met uw 9-cijferige FedEx klantnummer een ondertekend bewijs van aflevering opvragen waarin u alle gegevens aantreft. Komt het klantnummer overeen met dat van de verzender of betaler, dan krijgt u informatie over de naam van de contactpersoon, de bedrijfsnaam, het adres, de stad, staat, het land/gebied en de postcode van zowel de verzender als de ontvanger (voor zover beschikbaar).

  Zonder klantnummer kunt u alleen de handtekening opvragen.

  De afbeelding van de handtekening en de aanvullende gegevens van de ontvanger mogen mogelijk niet in alle landen/gebieden worden getoond. Als dit het geval is, wordt dit op het bewijs van aflevering vermeld.

  Veranderen van de bestemming

  Hoe kan ik een ander of aangepast adres doorgeven als een FedEx Express pakket al in transit is?

  Per pakket kunt u één keer een ´reroute´ aanvragen, een verandering van het adres dat op de luchtvrachtbrief of op het verzendetiket staat vermeld. Dit kan alleen als de verzender hiervoor goedkeuring geeft.

  Een reroute kan zijn:

  • Van het ene naar het andere adres binnen dezelfde stad of staat
  • Van een ´Hold at FedEx Location´ naar een verzoek voor aflevering
  • Van afleverinstructies naar het verzoek ´Hold at FedEx Location´
  • Van de ene ‘Hold at FedEx location’ naar de andere ‘Hold at FedEx location’ in dezelfde stad of staat.

  Als u een reroute wilt aanvragen, kan dat door contact op te nemen met de klantenservice en de volgende informatie op te geven:

  • FedEx trackingnummer
  • Het nieuwe afleveradres en het telefoonnummer van de ontvanger

  Gelden er beperkingen of extra kosten voor het rerouten van een pakket?

  Ja, dit is mogelijk. Er worden geen extra kosten berekend als pakketten bewaard moeten blijven omdat ze worden opgehaald (in plaats van te worden afgeleverd). De persoon die het pakket ophaalt moet zich wel kunnen identificeren met een legitimatiebewijs dat van een foto is voorzien. De FedEx geld terug garantie is bovendien niet van toepassing op zendingen waarvan het adres is gewijzigd.

  FedEx behoudt zich het recht voor de transportwijze te bepalen (grond- of luchtvervoer of vervoer via derden) om uw zending zo snel mogelijk op de nieuwe plaats van bestemming te krijgen. FedEx doet haar uiterste best aan het nieuwe afleververzoek te voldoen, maar verificatie en verwerkingsprocedures kunnen mogelijk vertraging veroorzaken.

  Algemene vragen over tracking

  Hoe kan ik al mijn inkomende en uitgaande zendingen en zendingen van derden beheren?

  Profiteer van de geavanceerde trackingmogelijkheden van FedEx InSight®, een online tool die al uw verzendactiviteiten inzichtelijk maakt. Door u voor FedEx InSight® aan te melden, kunt u:

  • Zendingen volgen zonder tracking- of referentienummer
  • Proactief belangrijke berichten per e-mail ontvangen
  • Al uw zendingen in de gaten houden


  Meer over FedEx InSight

  Wat betekent de status ´uitzondering´?

  Dit betekent dat er iets onverwachts is gebeurd, waardoor uw zending niet kan worden afgeleverd. Denkt u daarbij aan oponthoud bij de douane, het niet aanwezig zijn van iemand die uw pakket in ontvangst kan nemen, vakantie, ontbrekende documentatie etc. Als u meer wilt weten over de status van uw pakket kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice.

  Wat betekent de status ´in transit´?

  Dit betekent dat uw pakket op weg is naar de eindbestemming. Het hoeft dus niet te betekenen dat uw pakket zich in een bewegend voertuig bevindt, zoals in een vrachtwagen of vliegtuig. Het kan zich ook in één van de gebouwen van FedEx bevinden.

  Facturatie

  Welke opties hebben klanten om hun FedEx-facturen te betalen?

  Als zendingen gefactureerd worden aan uw FedEx accounts, kunt u voor alle FedEx Express services betalen via:

  1. Elektronische bankoverschrijving:
   Naam: FedEx Express Belgium International BVBA
   Bank: KBC Bank NV
   IBAN: BE34 7370 4865 9990
   BIC: KREDBEBB
  2. Creditcard *
  3. Automatische incasso
  4. U kunt betalen met creditcard tijdens het plannen van de ophaling. Neemt u hiervoor contact op met onze klantenservice.

  * Als u vragen heeft over creditcard en automatische incasso betaalmogelijkheden, kunt u contact met ons opnemen door een e-mail te sturen naar becashapps@fedex.com

  U kunt de nodige documenten voor automatische incasso aanvragen door een e-mail te sturen naar becashapps@fedex.com.

  Voor meer informatie, ga naar de FedEx Express Vervoersvoorwaarden voor EMEA – sectie Facturering

  Kan ik mijn accountnummer aan mijn creditcard koppelen?

  Ja, u kunt bij ons betalen met alle bekende creditcards. Wij bieden 2 opties: 1) Koppel uw kaart aan uw account voor automatische betaling of 2) Betaal uw facturen online via FedEx Billing Online. Belangrijk: stuur uw kaartgegevens nooit via e-mail of op een andere schriftelijke wijze aan FedEx of aan andere personen.

  Zodra uw accountnummer is gekoppeld aan uw creditcard ontvangt u facturen met alle details en de bevestiging dat u de factuur reeds heeft voldaan.

  Ga naar www.fedex.com/be_nederland/gebieds/account/fbo/. Bij de antwoorden op de veelgestelde vragen vindt u meer informatie over de Creditcard Betaalopties.

  Een claim indienen

  Hoe dien ik een klacht voor verlies of beschadiging in voor een FedEx Express zending die beschadigd is aangekomen of niet is aangekomen?

  U kunt een FedEx Express claim indienen door het claimformulier en bijbehorende instructies in PDF-formaat te downloaden (U heeft hiervoor de gratis Adobe Acrobat Reader nodig.)

  Geld terug beleid

  Biedt FedEx Express een geld terug garantie?

  Ja. Als uw FedEx Express pakket zelfs maar 60 seconden later aankomt dan we hebben beloofd, kunt u gebruik maken van onze geld terug garantie (er gelden enkele beperkingen). Voor meer informatie kunt u de Federal Express vervoersvoorwaarden voor EMEA bekijken.

  Een pakket in ontvangst nemen

  Wat gebeurt er als bij mij thuis of op kantoor niemand aanwezig is om de zending in ontvangst te nemen?

  Uw koerier laat dan een bericht achter waarin u het tijdstip terugvindt waarop wij het nogmaals proberen. Als u meer wilt weten over een bepaald pakket, kunt u contact opnemen met onze klantenservice. U kunt de status van uw zending ook online volgen via fedex.com.

  U kunt ook gemakkelijk het geplande aflevermoment en/of het afleveradres wijzigen via ons online formulier. Let wel, de FedEx koerier heeft een handtekening nodig om uw zending af te leveren.

  Andere algemene vragen

  Waar kan ik meer te weten komen over vacatures bij FedEx?

  Bekijk onze carrière pagina voor meer informatie over onze vacatures.

  Ik ben student, hoe kan ik het beste informatie over FedEx opvragen?

  We adviseren je de ´Over FedEx´ pagina´s van deze website te bekijken. Hier vind je een grote hoeveelheid informatie over FedEx, FedEx technologie, financiële aangelegenheden en meer.