Of u nu importeert of exporteert, kleine pakketjes verzendt of zware pallets, uw zendingen de volgende dag moeten aankomen of dat het iets later mag. FedEx heeft altijd een passende oplossing voor u.

In dit downloadcentrum vindt u gedetailleerde informatie over onze tools, diensten en andere handige materialen over verzenden. U kunt deze documenten eenvoudig in PDF-formaat downloaden.

Om de documenten op uw computer te bekijken, heeft u een PDF reader nodig. Heeft u deze niet geïnstalleerd, klik dan hier om de gratis Acrobat Reader software te downloaden.

 

ShowInformatie over onze services
Servicegids

ShowOntdek onze geautomatiseerde verzendoplossingen
FedEx Ship Manager™ Lite

FedEx Insight®

FedEx® Electronic Trade Documents

ShowDownload onze tarieven & toeslagen
Binnenlandse tarieven (geldig vanaf 4 januari 2016)

Exporttarieven (geldig vanaf 4 januari 2016)

Importtarieven (geldig vanaf 4 januari 2016)

Nieuw! Let op: Importtarieven zijn geldig voor alle klanten. Echter, voor sommige klanten kan een exporttarief gelden dat is gebaseerd op het land van herkomst en omgezet in de valuta van het land van bestemming. Voor meer informatie over onze importdiensten en –tarieven, kunt u contact opnemen met onze klantenservice.

Handige informatie over uw zending, aanvullende diensten en toeslagen

 • Handige informatie over uw zending, aanvullende diensten en toeslagen
 • Andere toeslagen
  • FedEx Import Print verzendetiket: Maak import verzendetiketten op uw computer of met uw verzendsysteem. Geef uw klant vervolgens een geprint exemplaar of e-mail het etiket als PDF. ► Gratis
  • FedEx Import E-mail verzendetiket: Maak import verzendetiketten en geef uw klanten elektronisch toegang tot de etiketten om ze naar wens aan te passen. ► €1,20/etiket

Handtekeningopties voor aflevering

 • Handtekeningopties voor aflevering

  Bij het boeken van uw zending kunt u uit de volgende afleveropties kiezen:
  Geen handtekening vereist: FedEx probeert een ​​handtekening te krijgen van iemand op het afleveradres. Als niemand beschikbaar is om te tekenen, geeft FedEx het pakket zonder handtekening af op een veilige plaats. ▶ Gratis.

  Indirecte handtekening vereist: FedEx vraagt een handtekening van iemand op het afleveradres, van een buurman of van een gebouwmanager. Als niemand beschikbaar is om te tekenen, probeert FedEx het pakket later opnieuw af te leveren. ▶ Gratis.
  Voor zendingen naar woonadressen in de VS en Canada met een aangegeven waarde onder 500 USD geldt een toeslag van € 2,00 per zending.

  Directe handtekening vereist: FedEx vraagt een handtekening van iemand op het afleveradres. Als niemand beschikbaar is om te tekenen, probeert FedEx het pakket later opnieuw af te leveren. ▶ € 2,50 per zending.
  Gratis
  voor zendingen naar de VS en Canada met een aangegeven waarde boven 500 USD.

  Handtekening van een volwassene vereist: FedEx vraagt een handtekening van een volwassen persoon op het afleveradres en controleert dit door een geldig identiteitsbewijs te vragen. Als er geen volwassene aanwezig is, probeert FedEx het pakket op een later moment opnieuw af te leveren. De volwassen leeftijd is afhankelijk van de wetgeving in het land van bestemming. De wettelijke leeftijd voor volwassenheid geldt, niet de wettelijke leeftijd om specifieke producten (zoals alcohol) te kopen. ▶ € 3,00 per zending.

   

 • In aanmerking komende landen

  Handtekeningopties voor aflevering zijn beschikbaar voor de volgende bestemmingen*:

  Regio Bestemmingslanden
  EUROPA Oostenrijk, België, Tsjechië, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Ierland, Italië, Liechtenstein, Luxemburg, Monaco, Nederland, Polen, San Marino Zwitserland, Vaticaanstad.
  MEISA Verenigde Arabische Emiraten*, Bahrein*, India*, Koeweit *.
  APAC Australië, Hong Kong, Japan*, Zuid-Korea*, Maleisië*, Nieuw-Zeeland, de Filippijnen*, Singapore*, Taiwan*, Thailand*.
  LAC Argentinië*, Aruba*, Bahama's*, Barbados*, Bermuda*, Brazilië*, Britse Maagdeneilanden*, Kaaiman Eilanden*, Chili*, Costa Rica*, Dominicaanse Republiek*, Grenada*, Guadeloupe*, Guatemala*, Jamaica* Martinique*, Panama*, Puerto Rico, St. Croix*, St. Barthelemy*, St. Kitts & Nevis*, St. Lucia*, St. Thomas*, St. Vincent*, Trinidad & Tobago*, Turks & Caicos*, Uruguay*, Venezuela*.
  NA Canada, Verenigde Staten van Amerika.

  * Geen handtekening vereist is niet beschikbaar voor deze bestemmingen.

   

 • In aanmerking komende services

  Deze service is beschikbaar voor documenten en pakketten met een gewicht tot 68 kg die worden verzonden met FedEx International Economy®, FedEx International Priority®, FedEx Europe First®, FedEx International First® of FedEx Priority Overnight®.

ShowHandige verzendformulieren
claim formulier

ShowInformatie over onze kwaliteitsstandaard