December editie

 • Simple Guidelines For Trouble-Free Delivery Of Your Seasonal Gifts

Tips om cadeaus tijdens de feestdagen probleemloos te verzenden

We geven u graag enkele tips waarmee u uw eindejaarsgeschenken veilig en op tijd afgeleverd krijgt bij uw vrienden, familie of klanten.

Wat is een cadeau?
In de meeste gevallen zien douaneautoriteiten een geschenk als een kleine, relatief goedkope zending van een individu naar een individu of van een bedrijf naar een individu. Een geschenk is daarbij uitsluitend bestemd voor persoonlijk gebruik door de ontvanger. Er zijn echter veel verschillen in de manier waarop landen:

 • Definiëren wat precies een geschenk is
 • Vrijstellingen voor belastingen en invoerrechten bieden
 • De invoer van bepaalde goederen verbieden

Ieder land heeft zijn eigen regels. Dit zijn enkele voorbeelden:
De VS

Dit is een samenvatting van de belangrijkste eisen:

 • De maximale toegestane waarde van een cadeauzending is een winkelwaarde van 100 USD voor elke individuele ontvanger per dag.
 • Cadeaus moeten van een individu naar een individu of van een bedrijf naar een individu worden verzonden. De zending moet ook als cadeauzending worden gekenmerkt.
 • De volgende informatie moet op de begeleidende facturen worden vermeld:
  1. volledige naam, adres en telefoonnummer van zowel de afzender als de ontvanger
  2. een volledige beschrijving van de artikelen met een duidelijke vermelding of deze zelfgemaakt zijn of in een winkel zijn gekocht
  3. geconsolideerde cadeauzendingen moeten de naam tonen van elk individu dat een cadeau ontvangt, de aard van het geschenk en de waarde van elk artikel.

Voor meer informatie over het verzenden van geschenken naar de VS kunt u hier klikken.

Groot-Brittannië: geschenken moeten worden verzonden van individu naar individu.

Nederland: planten, plantaardig materiaal en producten van dierlijke oorsprong zijn verboden.

Australië: alle volgende producten zijn verboden in geschenkmanden: dennenappels, houten ornamenten die zijn vervaardigd uit plantaardig materiaal, vers fruit, artikelen van dierlijke oorsprong of waarin vlees is verwerkt, artikelen waarin ei of melkproducten zijn verwerkt, artikelen van plantaardige oorsprong (zoals decoraties gemaakt van wijnstokken, kransen, bloemen en potpourri), ongepopte popcorn en noten.

Filippijnen: voor alle cadeauartikelen waarvoor specifieke regelgeving geldt, is een invoervergunning vereist van de betrokken instantie. Voor het schenken van een mobiele telefoon heeft u bijvoorbeeld een vergunning nodig van het Ministerie van Telecommunicatie.

Als u wilt weten wat de regels voor uw zending precies zijn, kunt u onze klantenservice bellen op
02 752 75 75

Vorig artikel

Ga door

Terug naar index

Ga door

Volgend artikel

Ga door