December editie

  • Boost your Foreign Trade With Southern Africa

Vergroot uw internationale handel met het zuiden van Afrika

Share this page:

De handel tussen Europa en Afrika kent een gezonde groei. De verwachting is dan ook dat de handelsactiviteiten van Europese bedrijven met Afrika de komende vijf jaar gestaag verder groeien. Ernst & Young voorspelt dat Europa in 2020 waarschijnlijk is uitgegroeid tot de belangrijkste exportmarkt voor sub-Sahara Afrika - goed voor ongeveer een kwart van alle handel. ‘African Economic Outlook’ geeft aan dat de groei in landen als Mozambique en Zambia het wereldwijde gemiddelde in en na 2015 waarschijnlijk overstijgt.

De toekomst van zuidelijk Afrika ziet er rooskleurig uit. De fysieke infrastructuur verbetert en door steeds betere verbindingsmogelijkheden kunnen steeds meer binnenlandse bedrijven floreren. Zuid-Afrika is een hub voor farmaceuten, de informatietechnologie, uitgeverijen en de verwerkende industrie - en biedt een springplank naar de rest van zuidelijk Afrika. Veel lokale bedrijven staan klaar om samen met Europese bedrijven nieuwe klanten te benaderen. En met de voorspelling dat in 2016 wereldwijd voor $1 triljoen aan e-commercetransacties wordt gedaan, is het groeipotentieel van deze regio enorm.

Lokale bedrijven die traditioneel houtsnijwerk of mangochutney verkopen op een van de ontelbare markten kunnen nu eenvoudig een website opzetten om hun producten te verkopen – niet alleen in het zuiden van Afrika maar (met de juiste logistieke partner) overal ter wereld. Er ontstaan voor hen haalbare kansen om wereldwijd uit te breiden.

Door dit enorme groeipotentieel hebben we onze aanwezigheid in de regio vergroot met de overname van Supaswift. Hierdoor kunnen we 40 vestigingen en meer dan 1.000 nieuwe medewerkers in zeven landen inzetten: Botswana, Malawi, Mozambique, Namibië, Zambia, Swaziland en Zuid-Afrika – landen die gezamenlijk een vijfde van het totale BBP van Afrika vertegenwoordigen.

Afrika wordt een belangrijk commercieel centrum. Wij zijn er klaar voor! U ook? Als u wilt weten hoe wij u kunnen helpen uw handel met Afrika te vergroten, kunt u onze klantenservice bellen op 02 752 75 75.

Vorig artikel

Ga door

Terug naar index

Ga door

Volgend artikel

Ga door