Voorkom vertraging bij inklaring met een nieuwe functie van FedEx Ship Manager™ op fedex.com

Voorkom vertraging bij inklaring met een nieuwe functie van FedEx Ship Manager™ op fedex.com

FedEx Ship Manager op fedex.com heeft een nieuwe functie gekregen om u te helpen voorkomen dat zendingen bij de douane worden vastgehouden of andere vertraging bij inklaring oplopen.

Deze belangrijke verbetering waarschuwt u, zodat u voor ieder bestemmingsland de juiste gegevens op uw handels- en pro forma facturen vermeldt. Enkele belangrijke voordelen:

  • Een door FedEx gegenereerde handels- of pro forma factuur is niet langer mogelijk als het bestemmingsland dit niet ondersteunt;
  • Als het land van bestemming een officieel briefhoofd en een handtekening vereist voor de door FedEx gegenereerde factuur, kunt u deze uploaden en in de factuur verwerken. Dit hoeft u maar één keer te doen – alle relevante gegevens zijn automatisch beschikbaar voor andere zendingen.
  • U kunt nu de contact- en adresgegevens van importeurs of kopers opnemen als deze verschillen van die van de geadresseerde. U kunt daarnaast ook de naam van de persoon opgeven die de douanedocumenten namens de verzender heeft ingevuld.

Wij raden u aan even de tijd te nemen om de nieuwe mogelijkheden van FedEx Ship Manager op fedex.com te ontdekken. De sectie ‘douanedocumentatie’ geeft waarschuwingsmeldingen en geeft aan welke velden verplicht zijn voor bepaalde bestemmingslanden. Upload ook meteen de benodigde afbeeldingen - dit is vooral belangrijk bij het gebruik van FedEx® Electronic Trade Documents (ETD) met een door FedEx gegenereerde handels- of pro forma factuur.

Profiteer van probleemloos verzenden, een soepele douaneafhandeling en een altijd tijdige aflevering bij uw klant – met FedEx Ship Manager op fedex.com.