Krijg concurrentievoordeel met de nieuwe business-to-customer e-commerce oplossing van FedEx

Krijg concurrentievoordeel met de nieuwe business-to-customer e-commerce oplossing van FedEx

U krijgt een écht zakelijk voordeel als uw klant de aflevering van zijn zending kan aanpassen aan zijn eigen schema. Onze nieuwe interactieve oplossing is speciaal ontworpen om ervoor te zorgen dat u geen klanten verliest doordat u niet tegemoet kunt komen aan veranderende wensen of strakke agenda’s. Stel uw klanten tevreden door het leven gemakkelijker voor ze te maken:

  • flexibiliteit om verzenddata en -locaties te veranderen tot op de dag van aflevering;
  • meerdere opties als oplossing voor onvoorziene omstandigheden;
  • bij iedere verzendstap meldingen via SMS of e-mail;
  • volledige gemoedsrust, omdat ze zich geen zorgen hoeven te maken over gemiste afleverpogingen;
  • geen extra kosten voor meldingen of als zij besluiten hun leveringswensen te wijzigen.

Let op dat als u de contactgegevens van de ontvanger opgeeft (moet een particulier zijn – het veld “bedrijfsnaam’ moet leeg zijn), uw klant automatisch een bericht zal ontvangen. Het emailadres of mobiel telefoonnummer moet worden ingevuld in het aangegeven veld.

Een win-win situatie: uw klanttevredenheid neemt toe, waardoor u herhalingsaankopen stimuleert, mond-tot-mond reclame krijgt en zelfs geld bespaart, omdat mislukte afleveringspogingen en retourzendingen afnemen.

Momenteel is deze optie beschikbaar voor binnenland (*)en internationale services vanuit landen die deel uitmaken van de Europese Unie naar geselecteerde Europese markten. Als FedEx klant wordt u automatisch aangemeld voor deze nieuwe B-to-C service. Dit is volledig gratis. U hoeft er alleen de contactgegevens van de ontvanger voor op te geven via de verzendapplicatie die u gebruikt.

Voor meer informatie over deze optie kunt u contact opnemen met onze klantenservice op telefoonnummer 02 752 75 75 (België) of 8002 35 55 (Luxemburg)

(*) Alleen Priority Overnight