Mei-juni editie

  • Goed nieuws voor tennisfans

Goed nieuws voor tennisfans

http://news.van.fedex.com/atp-and-fedex-renew-sponsorship

De ATP en FedEx Corporation kondigen de voortzetting aan van het sponsorschap van de verzendgigant als wereldwijd Platinum Partner van de ATP World Tour.

FedEx continueert haar internationale sponsoringsprogramma voor 17 wedstrijden in 13 landen, waaronder de seizoenafsluiter, de Barclays ATP World Tour Finals.

Met een tv-publiek van 485 miljoen kijkers en 2 miljoen wedstrijdbezoekers leverden de door FedEx gesponsorde toernooien in 2013 meer wereldwijde zichtbaarheid op dan ooit tevoren.

FedEx en ATP hebben ook samengewerkt om de FedEx ATP Performance Zone te ontwikkelen, een innovatief digitaal mediaproduct op ATPWorldTour.com waarmee fans en de media de grootste spelers van alle tijden met hun rivalen kunnen vergelijken. Fans krijgen er ook meer informatie over de topsporters via de ATP spelersprofielen.

"FedEx is al sinds 2010 een geweldige sponsor van de ATP World Tour en we zijn verheugd onze relatie te kunnen voortzetten," zei Laurent Delanney, ATP Commercial Director. "De associatie met een marktleider als FedEx weerspiegelt de kracht en brede aantrekkingskracht van onze wereldwijde Tour. FedEx biedt onze organisatie en leden ook waardevolle ondersteuning voor de logistieke zaken die inherent zijn aan het mondiale karakter van onze Tour."

"De ATP World Tour is een effectieve manier voor FedEx om deel te nemen aan de gemeenschap en zich wereldwijd met klanten te verbinden," zei Raj Subramaniam, executive vice president of Marketing and Communications bij FedEx Services. "Als sponsor van de Tour verheugen we ons op de spanning en passie van wedstrijdtennis."

De verlenging van het sponsorschap vormt de negende sponsorovereenkomst die de ATP in de laatste twee jaar sloot, een periode van doorlopend commercieel succes voor de ATP.

"De inkomsten van de ATP zijn met 200% gestegen sinds 2009, het jaar waarin een aantal structurele wijzigingen in de Tour is doorgevoerd," zei Delanney. "De voortdurende groei van onze fanbase, met ruim 75% meer tv-kijkers dan in 2008, is een eerbetoon aan de generaties atleten in onze sport en de kracht van ons wereldwijde wedstrijdplatform."

Vorig artikel

Ga door

Terug naar index

Ga door

Volgend artikel

Ga door