Oktober editie

  • Nieuwe hub voor Scandinavië en Finland

Nieuwe hub voor Scandinavië en Finland

Om de goederen stromingen tussen de ‘Nordic’ landen (Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland) beter te faciliteren, zijn we in oktober gestart met de bouw van een nieuw distributiecentrum op de luchthaven van Kopenhagen. Deze nieuwe locatie zal eerdere aflevertijden en latere ophaaltijden in Denemarken plus Zweden mogelijk maken en geeft efficiëntieverbeteringen voor alle vier de landen. De nieuwe FedEx sorteerlocatie zal vracht en pakketten verwerken voor zowel weg- als luchttransport. Ook de koeriersactiviteiten voor het gebied in en om Kopenhagen zullen vanaf deze locatie plaats gaan vinden. Door deze combinatie kunnen we onze klanten voor elke bestemming de best passende vervoersoplossing bieden.

Het meer dan 8.000 vierkante meter grote distributiecentrum is gevestigd in de buurt van Øresund Strait en zal tegen het einde van 2015 in gebruik worden genomen. Vanaf dan zullen wekelijks 18 vliegtuigen en 170 vrachtwagens worden geladen en gelost en 11.500 pakketten per dag gesorteerd. Er zullen ongeveer 120 FedEx medewerkers werkzaam zijn en 36 aflevervoertuigen vanaf deze vestiging opereren.

Het distributiecentrum is gebouwd naar de laatste standaarden met betrekking tot milieu en is een nieuwe mijlpaal voor de groei van FedEx in deze noordelijke regio. Sinds 2011 zijn er acht nieuwe depots geopend. Het is ook de volgende in de uitbreiding van ons netwerk in Europa, waaraan we de afgelopen drie jaar al meer dan 100 nieuwe depots hebben toegevoegd.

Of u nu al zaken doet in deze regio - of er net begint met onderzoek naar de groeimogelijkheden voor buitenlandse handel, FedEx biedt u wereldwijd de logistieke oplossingen.

Vorig artikel

Ga door

Terug naar index

Ga door