Oktober editie

  • Opmerkelijke wereldwijde zendingen

Opmerkelijke wereldwijde zendingen

FedEx heeft de eer gekregen een Tyrannosaurus Rex (T-Rex) van het Museum of the Rockies in Bozeman, Montana te vervoeren naar het Smithsonian National Museum of Natural History zo'n 3.000 kilometer verderop in Washington DC.

De reis vereiste logistieke knowhow, geavanceerde technologie en perfecte planning en samenwerking met beide musea om een veilige verpakkingsmethode te ontwikkelen en om de botten op de juiste manier op de pallets te plaatsen.

We hebben GPS-technologie gebruikt om de optimale route te bepalen om de T-Rex veilig en zo snel mogelijk naar haar nieuwe thuis te vervoeren. Daarnaast is een speciale vrachtwagen ingezet die geschikt is gemaakt voor kwetsbare en waardevolle zendingen. En ook van onze sensortechnologie SenseAware is gebruik gemaakt. Daarmee kon de zending gedurende de vierdaagse reis vrijwel realtime worden gecontroleerd op bijvoorbeeld temperatuur, blootstelling aan licht, locatie, vochtigheid, schokken en luchtdruk.

In de loop der jaren hebben we vele andere ongewone zendingen vervoerd, variërend van levende dieren en vissen tot vliegtuigmotoren, klassieke auto's en antiek. Nu wereldwijd gevestigde ondernemingen steeds meer met elkaar verbonden raken, groeit de behoefte om waardevolle en kwetsbare ladingen veilig en snel te verzenden. Dus de volgende keer dat u in een museum iets groots, ouds en waardevols bewondert – vraag u dan eens af hoe het er is gekomen. De kans is groot dat er een interessant verhaal achter schuilgaat!

Wat u ook wilt verzenden en of het nu groot of klein, uniek of alledaags, dringend of minder spoedeisend is – het is ons werk om pakketten veilig te verzenden. Onze logistieke experts staan altijd klaar om u te helpen en om ervoor te zorgen dat uw zendingen op tijd en in perfecte staat op hun eindbestemming aankomen.

Heeft u zendingen die een speciale afhandeling vragen? Aarzel dan niet ze met ons te verzenden.

Vorig artikel

Ga door

Terug naar index

Ga door

Volgend artikel

Ga door