Zomer editie

  • Vrouwelijke piloten houden van hun werk bij FedEx

Vrouwelijke piloten houden van hun werk bij FedEx

Er wordt geschat dat niet meer dan 6% van alle piloten ter wereld vrouw is. FedEx helpt dat te veranderen - en de vrouwen die voor ons vliegen hebben dan ook passie voor de branche waarin ze werken. Nog maar zeven jaar nadat de gebroeders Wright hun eerste vlucht hadden gemaakt, was Raymonde de Laroche in Frankrijk de eerste vrouw ter wereld die een vliegbrevet kreeg. Slechts twintig jaar later verdiende Amelia Earhart wereldwijde bekendheid met de eerste solovlucht van een vrouw over de Atlantische Oceaan. Zij en vele anderen blijven een bron van inspiratie voor vrouwen die vliegen - of daarvan dromen.

Susanne Brun is FedEx piloot voor ons distributiecentrum in Keulen. Ze komt uit een familie van vliegeniers: haar vader was privépiloot en haar zus vliegt voor Delta Airlines. Susanne is moeder van een achtjarig zoontje en ze is ervan overtuigd dat er manieren zijn voor ouders - en vooral voor moeders, te vliegen en toch quality time met de kinderen te hebben. Ze vindt zelfs dat haar werk voordelen biedt ten opzichte van andere beroepen, omdat ze buiten haar rooster langer tijd voor haar zoon heeft dan hier en daar een uurtje. "Natuurlijk, ik kan niet elke avond thuis zijn, maar ik geef andere stabiliteit. Als ik thuis ben, ben ik ook meteen 24 uur thuis. Ik ben altijd thuis als ik niet vlieg.“

Molly Boss, FedEx piloot voor ons distributiecentrum in Hong Kong, gelooft dat het een positieve zaak is dat vrouwen zijn begonnen hun stempel op dit beroep te drukken. Ze vindt dat vrouwen vaardigheden bezitten die aanvullend zijn op die van hun mannelijke collega's in de cockpit. Zij en alle andere FedEx piloten zeggen hetzelfde als het gaat over vrouwen die vliegen - de sky mag nooit de limit zijn als het gaat om het spelen van een belangrijke rol in internationaal expresvervoer.

Vorig artikel

Ga door

Terug naar index

Ga door