april 2015

  • Changes to Korean personal goods declarations

Wijzigingen in de aangifte van persoonlijke goederen in Korea

Deel deze pagina:

De Korean Customs Service (KCS) heeft onlangs aangekondigd dat een Personal Customs Clearance Code (PCCC) benodigd wordt in plaats van een Resident Registration Number (RRN) voor douaneaangiften van persoonlijke goederen die van en naar Korea worden verzonden. Dit nieuwe mandaat is in overeenstemming met de eisen van de Personal Information Protection Act die in 2011 door de Koreaanse overheid is geratificeerd om persoonlijke gegevens te beschermen.

Wij adviseren u met het volgende rekening te houden om zeker te zijn van een probleemloze inklaring van persoonlijke goederen door de Koreaanse douane. Als u zich niet aan de voorschriften houdt, kan dit leiden tot vertraging of extra kosten:

  • Het RRN is een 13-cijferig nummer dat wordt afgegeven aan alle inwoners van Korea. Het is vergelijkbaar met een nationaal identificatienummer en wordt op grote schaal gebruikt voor online identificatie.
  • Het PCCC bestaat uit 12 cijfers beginnend met de letter P (bijvoorbeeld P123123123123) en wordt uitgegeven door de KCS aan personen die van plan zijn persoonlijke goederen van of naar Korea te verzenden.
  • Koreaanse burgers kunnen een PCCC bijna direct ontvangen door gegevens van hun Accredited Certificate door te geven via de website https://p.customs.go.kr (let op, deze website is in het Koreaans opgesteld). Daarnaast kunnen ze een PCCC binnen 1 tot 2 werkdagen ontvangen door een e-mail of fax te sturen naar het hoofdkantoor van de douane van het op de website vermelde district.
  • Niet-Koreanen mogen hun paspoortnummer vermelden om de inklaring van hun goederen te vergemakkelijken.

Vorig artikel

Ga door

Terug naar index

Ga door

Volgend artikel

Ga door