December editie

  • FedEx helpt bij de Europese vluchtelingcrisis

FedEx helpt bij de Europese vluchtelingcrisis

Deel deze pagina:

Europa is zowel cultureel als geografisch uniek – en diezelfde diversiteit is terug te vinden in de samenstelling van ons personeelsbestand. Met die diversiteit is een gemeenschappelijk respect voor culturele verschillen ontstaan en de wens om samen te werken in de gemeenschappen waarin we wonen en werken.

Wij vinden bij FedEx dat we onze rol moeten spelen in de aanhoudende crisis die volgens schattingen van de Internationale Federatie van het Rode Kruis (IFRC) heeft geleid tot meer dan 744.000 vluchtelingen en migranten die sinds begin 2015 in Europa zijn aangekomen. Ons wereldwijde netwerk is in meer dan vijftig landen in Europa en het Midden-Oosten actief en heeft meer dan 16.000 medewerkers werkzaam in de regio. Deze crisis raakt ieder van hen én hun gezinnen in meer of mindere mate.

Dat is de reden waarom we eind september voor 1 miljoen dollar aan steun hebben toegezegd. De komende twee jaar helpt dit geld de IFRC en de Rode Halve Maanverenigingen hun werk uit te voeren in landen als Italië, Griekenland, Oostenrijk, Servië en Macedonië. FedEx heeft ook 24 pallets met medische producten naar International Medical Corps in Athene gezonden. Deze niet-gouvernementele organisatie (NGO) biedt noodhulp aan vluchtelingen die aankomen op de Griekse eilanden. We blijven daarnaast met andere Europese NGO's praten over waar we met onze middelen en mogelijkheden een waardevolle bijdrage kunnen leveren.

FedEx zet zich in om de lokale gemeenschappen waarin we actief zijn, in Europa en daarbuiten, van dienst te zijn. Samen met onze partnerbedrijven bieden we niet alleen noodhulp bij crisissituaties, maar helpen we Europese landen ook zich op lange termijn te ontwikkelen. U kunt hier lezen wat we precies doen om te helpen.

Vorig artikel

Ga door

Terug naar index

Ga door

Volgend artikel

Ga door