December editie

  • Tips om uw zendingen eenvoudig ingeklaard te krijgen

Tips om uw zendingen eenvoudig ingeklaard te krijgen

Deel deze pagina:

Als u producten naar andere landen verzendt, wilt u niet dat ze bij de douane worden vastgehouden. Vertraagde zendingen zorgen immers voor problemen met uw klanten. Hoe houdt u uw zendingen in beweging - en uw klanten tevreden? Dit zijn enkele tips en tools voor een soepele inklaring:

Tips:

  • Verzamel informatie over uw markten. Vóór u goederen verzendt, is het verstandig ervoor te zorgen dat u en uw ontvangers goed op de hoogte zijn van de invoereisen in het land van bestemming – dus van wat wel en niet is toegestaan en welke documenten nodig zijn. Zo heeft u meestal een handelsfactuur nodig, iets dat veel verzenders vergeten. Dit is dan ook een van de meest voorkomende fouten; ofwel de factuur is onvolledig of deze ontbreekt. Afhankelijk van de goederen en de waarde kunnen ook andere documenten nodig zijn. Denk daarbij aan een fiscaal identificatienummer of een invoervergunning. Uw zending kan worden vastgehouden tot de douane alle vereiste documenten van de importeur heeft ontvangen.
  • Voorkom verrassingen. Als er speciale werkzaamheden voor uw zending nodig zijn, kunt u te maken krijgen met toeslagen. Op deze pagina kunt u zien of voor uw zending aanvullende kosten gelden.
  • Blijf verbonden. Eén van de belangrijkste aandachtspunten: zorg ervoor dat de gegevens van de ontvanger correct zijn. Zorg dus voor een correct postadres, telefoonnummer en e-mailadres. Daarmee maakt u het voor FedEx of de tussenpersoon eenvoudiger om contact met de ontvanger op te nemen als er tijdens het transport onverhoopt iets verkeerd gaat.
  • Wees grondig. Bepaal of de zending persoonlijk of zakelijk is en beschrijf de zending zo gedetailleerd mogelijk. Als u laptoptassen verzendt, vermeld dan niet ‘bags’ maar geef exacte informatie over wat ze zijn, hoe ze worden gebruikt, het formaat en waarvan ze bijvoorbeeld zijn gemaakt. Hoe meer details u opgeeft, hoe groter de kans wordt dat uw zending soepel de douane passeert.
  • Wees duidelijk. Geef de correcte waarde van de zending op om vertraging te voorkomen. Zelfs als de verzonden goederen niet bedoeld zijn voor doorverkoop, is de waarde niet ‘nul euro’. Alles heeft een waarde.
  • Automatiseer met onze gratis online systemen. FedEx biedt u de mogelijkheid luchtvrachtbrieven, handelsfacturen en ander benodigd papierwerk voor uw internationale zendingen online voor te bereiden. Geautomatiseerde tools zorgen voor minder fouten – en dus voor minder vragen en onduidelijkheden bij de douane.

Tools:

  • Electronic Trade Documents bespaart u tijd, geld en papier doordat u uw douaneformulieren online kunt invullen. Upload uw eigen documenten of gebruik documenten die het FedEx® systeem automatisch genereert. Zo zorgt u voor een gestroomlijnde én een milieuvriendelijke oplossing.
  • FedEx® Global Trade Manager is een uitgebreide gratis online software-oplossing die u door de juiste documentatie leidt voor internationale zendingen met FedEx Express en FedEx Ground. Vind vooraf de geharmoniseerde code voor uw zending, ontvang relevant nieuws over regelgeving en maak een schatting van de accijnzen en invoerrechten. Geautomatiseerde tools begeleiden u stap voor stap bij het invullen van uw formulieren en in het Document Preparation Centre kunt u online douanedocumenten aanmaken, opslaan, bewerken en hergebruiken.

Het verzamelen van de juiste informatie kan het inklaringsproces drastisch versnellen en zorgt ervoor dat uw zendingen op tijd aankomen – en dat u zich nergens zorgen over hoeft te maken.

Vorig artikel

Ga door

Terug naar index

Ga door