December editie

  • Passievolle manier om zaken te doen: de UEFA Europa League

Passievolle manier om zaken te doen: de UEFA Europa League

Deel deze pagina:

In het moderne voetbal is de directiekamer net zo belangrijk voor het succes van een team als de kleedkamer. Commercie is cruciaal voor de inkomsten van clubs geworden. UEFA schat dat de Europa League wedstrijden van 2014/2015 meer dan 225 miljoen euro aan inkomsten hebben gegenereerd. Daarvan gaat 75% naar de clubs, waarmee zij hun spelers, stadions en andere belangrijke zaken kunnen betalen.

Het feit dat commercie een belangrijke factor in het voetbal is, was voor FedEx een belangrijke reden om hoofdsponsor van de UEFA Europa League te worden. FedEx ondersteunt de handel op lokaal niveau en heeft de afgelopen drie jaar daarom aanzienlijke investeringen in Europa gedaan. We hebben bijvoorbeeld 100 nieuwe vestigingen geopend en 3.700 nieuwe medewerkers aangenomen. Dit alles doen we om ook kleinere bedrijven te helpen meer handel te drijven en te profiteren van de kansen van de wereldmarkt.

De UEFA Europa League biedt vele clubs unieke kansen – en niet alleen de bekende. Het zijn écht pan-Europese wedstrijden waarin bekende clubs als Ajax en Liverpool uitkomen tegen opkomende grootmachten, zoals het Kroatische HNK Rijeka en Dnipro Dnipropetrovsk uit Oekraïne.

Er bestaat een duidelijke synergie tussen pan-Europese bedrijven en een pan-Europese competitie. Hoewel vele sponsors (zoals FedEx) wereldwijd actief zijn, is het belangrijk dat ze ook nationaal, regionaal en lokaal aanwezig zijn. Het gaat daarbij om authenticiteit – het bewijzen dat multinationals geen gezichtsloze reuzen zijn, maar dat ze de gemeenschappen waarbinnen ze zaken doen begrijpen en er deel van uitmaken.

Vorig artikel

Ga door

Terug naar index

Ga door

Volgend artikel

Ga door