januari/februari 2015

  • 5 good reasons to choose FedEx Healthcare Solutions

Bouw aan uw exportbedrijf in Europa

Deel deze pagina

Er zijn vele tekenen die erop wijzen dat de Europese economie werkelijk op weg is naar herstel. Kijk maar eens naar deze ontwikkelingen:

  • De economische productiviteit blijft in het Verenigd Koninkrijk stijgen, met een 2% hogere productie ten opzichte van 2013
  • Het totaalcijfer voor de werkgelegenheid van Spanje is op het hoogste niveau sinds de financiële crisis in 2008 begon

Ook de wereldwijde buitenlandse handel van de EU blijft groeien. Dit zijn slechts twee van de vele voorbeelden:

  • De handel tussen de EU en de VS klom naar $ 787 miljard in 2013, het dubbele van het niveau van 2000
  • China en de EU vormen het tweede grootste economische partnerschap ter wereld. China is de grootste importbron van de EU, terwijl de export van de EU naar China in de afgelopen vijf jaar bijna verdubbeld is tot € 148 miljard in 2013.

We hebben gedurende de gehele recessie geïnvesteerd en zijn daardoor beter dan ooit in staat u te helpen uw bedrijf te laten groeien. In de afgelopen 2,5 jaar hebben we het aantal vestigingen verdubbeld en onze overnames van Opek (nu FedEx Express Polska) en Tatex (nu FedEx Express France) geven ons een grote binnenlandse aanwezigheid in beide landen. Deze overnames hebben ons bovendien geholpen onze vloot met 2.500 nieuwe voertuigen en ons personeelsbestand met meer dan 3.600 nieuwe medewerkers te vergroten. Wij bieden nu binnenlandse diensten aan in 13 Europese landen. Dat betekent dat we dichterbij zijn en u nog eenvoudiger en sneller toegang bieden tot 95% van het wereldwijde BBP binnen 72 uur.

Er is geen beter voorbeeld dan Spanje. Door een zwakke binnenlandse vraag en een arbeidsoverschot moesten Spaanse bedrijven productiekosten beheersen en buitenlandse markten zoeken om te groeien. We hebben deze trends opgepakt en hebben onze capaciteit in Spanje verhoogd met 8 nieuwe vestigingen. We bieden het Spaanse bedrijfsleven daarmee lokale expertise en lokale toegang tot wereldwijde markten via het FedEx netwerk dat 220 landen en gebieden wereldwijd bedient. Een goed voorbeeld van een Spaans MKB-bedrijf dat van ons wereldwijde netwerk profiteert, is Gaston Y Daniela (klik op de link om de video te bekijken) - een high-end interieurbedrijf uit Bilbao. Dit kleine traditionele familiebedrijf, dat al sinds de 19e eeuw bestaat, wilde buiten de Spaanse grenzen groeien in opkomende markten in het Midden-Oosten en Azië. Nadat we het bedrijf hebben geholpen met onze verzendoplossingen en lokale expertise verzendt Gaston Y Daniela haar producten nu naar meer dan 40 landen wereldwijd.

Een goed voorbeeld van hoe we een klant hebben geholpen van een hobby een internationaal bedrijf te maken, is GermanPlates (klik om de video te bekijken) - een Duitse fabrikant van kentekenplaten die in 2002 van start is gegaan. FedEx bood oprichter Christian Kleinschmidt verschillende tools voor toegang tot een brede mondiale markt - van tracking en printen tot gebruiksvriendelijke inklaringsoplossingen.

Onze groeiperiode in Europa kon niet beter getimed zijn, nu de opening van onze 100e nieuwe vestiging sinds oktober 2011 samenvalt met de publicatie van een reeks positieve economische indicatoren voor de regio. We staan meer dan ooit klaar om u te helpen in Europa en in de rest van de wereld nieuwe zakelijke kansen te ontdekken en te ontwikkelen.

 

Vorig artikel

Ga door

Terug naar index

Ga door

Volgend artikel

Ga door