januari/februari 2015

  • Key export strategies for life science and sensitive products

Belangrijke exportstrategieën voor de biowetenschap en leveranciers van kwetsbare producten

Deel deze pagina

Europa en een groot deel van de ontwikkelde wereld worden geconfronteerd met nieuwe uitdagingen - van vergrijzing tot het steeds vaker voorkomen van obesitas en diabetes. Tegelijkertijd kennen opkomende markten een aanhoudende bevolkingsgroei, met een daarbij behorende stijgende vraag naar medische producten. Hieronder vindt u onze top vijf inzichten voor het behalen van exportsucces voor uw biowetenschappelijke producten.

  1. Het belang van een tijdige levering. Het is uiteraard cruciaal ervoor te zorgen dat uw zendingen op tijd aankomen, maar dit wordt lastiger naarmate ze verder weg moeten worden afgeleverd. Supply chains zijn in de gezondheidszorg vaak complex en kennen meerdere vertrekpunten. De sleutel tot succes is de juiste balans tussen waarde en snelheid te vinden. De mogelijkheid om uw producten binnen twee dagen bij uw klant te hebben, is van onschatbare waarde voor het verkrijgen van orders die anders naar de concurrent gaan. U moet dus flexibel zijn om direct op iedere situatie te kunnen reageren.
  2. Zekerheid bieden dat producten goed aankomen. Het is een absolute must in deze branche dat zendingen op tijd aankomen. Daarom zijn de afgelopen jaren steeds meer innovaties ontwikkeld, zoals FedEx SenseAware®. Deze service maakt gebruik van sensoren om vrijwel realtime inzicht te geven in de locatie, temperatuur (bij temperatuurgecontroleerde verzending), schokken, luchtdruk en blootstelling aan licht van de zending.
  3. Voldoen aan regelgeving en douanevereisten. Regelgeving verandert niet alleen vaak, maar verschilt ook van land tot land. Het is dan ook belangrijk vanaf het begin alle regels en voorschriften te kennen. U hoeft geen expert te worden - uw logistieke dienstverlener vormt een perfecte kennisbron, kan u adviseren over mogelijke obstakels en kan u bij elke stap strategisch advies bieden. De beste dienstverleners hebben specialisten in huis die de regels van binnen en van buiten kennen, waardoor u volledige gemoedsrust heeft.
  4. Markten kiezen. Gevestigde of opkomende markten, dat is de vraag. Het vinden van de juiste markt voor uw producten vraagt meer dan het volgen van wat iedereen doet. Gebruikmaken van de expertise van uw logistieke dienstverlener is ook nu een effectieve manier om nieuwe markten te onderzoeken en kansen voor uw bedrijf te ontdekken.
  5. Een snel reagerende supply chain. Er kan altijd iets onverwachts gebeuren – en dan wilt u direct kunnen reageren. Services als FedEx Priority Alert Plus® helpen u met speciale dienstverlening, waaronder het aanvullen van droogijs, gel packs en toegang tot koude opslag. Dit is vooral nuttig voor bedrijven in de gezondheidssector, maar kan uitkomst bieden voor ieder bedrijf dat kwetsbare of bederfelijke goederen verzendt.

Er liggen vele kansen en u hoeft geen transportexpert te zijn om ervan te profiteren. Daarvoor kunt u specialisten aanspreken! We helpen u graag uit te breiden, zowel in het binnen- als in het buitenland.

Vorig artikel

Ga door

Terug naar index

Ga door

Volgend artikel

Ga door