juni 2015

  • More than shipping: our attempt to a brighter future

Meer dan pakketten verzenden: onze inzet voor een betere toekomst

Deel deze pagina:

We hebben onlangs ons nieuwste Global Citizenship Report gepubliceerd, waarin we verwoorden hoe we de wereld op verantwoorde en vindingrijke manieren verbinden. Uit de editie van 2014 blijkt dat we belangrijke stappen zetten om de impact van onze activiteiten op het milieu te blijven verlagen. Sinds 2007 hebben we met onze Fuel Sense initiatieven en de modernisering van onze vliegtuigen bijvoorbeeld ruim 1,2 miljard liter kerosine bespaard - ongeveer de inhoud van 500 Olympische zwembaden. Enkele andere in het rapport beschreven punten zijn:

Economische ontwikkeling
Onze omzet groeide met 3% en onze marge steeg naar 7,6%. Daardoor konden we bijna 6 miljard euro investeren in verschillende leveranciers, waaronder kleine bedrijven en bedrijven in handen van vrouwen en minderheden. Ook konden we in samenwerking met de US Commercial Service meer dan 72.000 bedrijven dit jaar handelsonderwijs bieden.

Milieu
We zijn erin geslaagd met onze voertuigen nog eens 2,5% meer brandstof te besparen, waardoor de cumulatieve verbetering ten opzichte van 2005 al 29,5% is. Omdat we ons doel van 30% besparing in 2020 al bijna hebben bereikt, verwachten we onze doelstelling in 2015 niet alleen te behalen, maar ook bij te stellen. We beschikken ook over drie Europese vestigingen die zonne-energie opwekken: onze distributiecentra in Machelen (België) en Keulen (Duitsland) en onze vestiging in Montpellier (Frankrijk) genereren samen meer dan een miljoen kilowattuur per jaar. Dat is ongeveer gelijk aan de jaarlijkse elektriciteitsbehoefte van 277 huishoudens.

Gemeenschap
FedEx doneerde het gebruik van haar netwerk en wereldwijde verzendexpertise om meer dan 140 pallets medische voorraden naar West-Afrika te vervoeren om de recente Ebola-uitbraak te bestrijden. Bovendien doneerden we zendingen ter waarde van bijna 9,5 miljoen euro en doneerden we ruim 41 miljoen euro aan goede doelen.

Medewerkers
Ook FORTUNE Magazine plaatste ons weer in de lijst van 'World´s Most Admired Companies’. Op basis van hun beoordeling van onze financiële prestaties en bedrijfsreputatie blijven we in de top 20 staan – waar we al sinds 2001 te vinden zijn.

Het is een fundamentele strategie van FedEx ervoor te zorgen dat onze meer dan 325.000 medewerkers volledig gericht blijven op veiligheid, op de hoogste ethische en professionele normen en op de behoeften van onze klanten en gemeenschappen.

In lijn met deze doelstellingen heeft FedEx een diepgaande operationele analyse uitgevoerd waarbij zowel interne als externe stakeholders betrokken zijn om onze global citizenship strategie te verfijnen. Zo zorgen we ervoor dat we ons blijven inzetten op vlakken die werkelijk relevant zijn en impact hebben. De resultaten van het onderzoek bevestigen dat onze huidige strategie de juiste is, maar we houden later dit jaar nog een meetmoment om zeker te zijn dat we blijven doen, meten en beheren wat echt belangrijk is - nu en in de toekomst.

Voor meer informatie kunt u kijken op news.fedex.com.

Vorig artikel

Ga door

Terug naar index

Ga door

Volgend artikel

Ga door