juni 2015

  • FedEx supports your business growth in the Nordics

FedEx ondersteunt de handelsgroei in Scandinavië

Deel deze pagina:

We hebben net gevierd dat het hoogste punt van ons nieuwe distributiecentrum op Copenhagen Airport in Denemarken is bereikt. Daarmee is de externe structuur van het 8.000 m² tellende pand nu klaar.

De volgende fase wordt het installeren en testen van een state-of-the-art, 4 miljoen euro kostend sorteersysteem. Dit moet op tijd klaar zijn, zodat onze klanten in Denemarken en Zuid-Zweden er tijdens de drukke piekperiode van eind 2015 al van kunnen profiteren.

De nieuwe vestiging gaat werk bieden aan ongeveer 120 mensen en beschikt over een 360 meter lange sorteerband waarmee 11.500 pakketten per dag kunnen worden verwerkt. Onderdeel van het systeem is een moderne ‘cross belt’ sorteerder die gebruikmaakt van borstelloze motoren om de banden aan te drijven en speciale wielen die energie opwekken. Deze combinatie vermindert de wrijving en warmtegeneratie, waardoor 90% van de kinetische energie kan worden opgeslagen en kan worden omgezet in elektriciteit. Daarnaast krijgt het distributiecentrum de beschikking over speciale ruimten voor gevaarlijke goederen en koude opslag.

In lijn met onze bedrijfsstrategie om betrokken te zijn bij lokale gemeenschappen hebben we de hulp ingeroepen van Incita, een organisatie die mensen die bijvoorbeeld door een ziekte of handicap moesten stoppen met werken, helpt naar de arbeidsmarkt terug te keren. Vijftien Incita medewerkers maken momenteel 5.000 pakketten in allerlei soorten en maten, die we gebruiken om ons nieuwe sorteersysteem te testen en te optimaliseren.

Voor updates over de bouw en alle andere informatie over de nieuwe vestiging kunt u kijken op news.fedex.com.

Vorig artikel

Ga door

Terug naar index

Ga door