december editie 2016

  • Zorg dat u een EORI-nummer heeft om vertraging van verzendingen naar en vanuit de EU te voorkomen! Geldig in België vanaf 7 januari 2017!

Zorg dat u een EORI-nummer heeft om vertraging van verzendingen naar en vanuit de EU te voorkomen! Geldig in België vanaf 7 januari 2017!

Deel deze pagina:

Vanaf 1 juli 2009 zijn alle lidstaten op basis van EU-wetgeving verplicht om de Economic Operators Registration and Identification (EORI) regeling in te voeren. In België is dit verplicht vanaf 7 januari 2017.

Dit houdt in dat iedereen die goederen via een van de 28 EU-lidstaten invoert, uitvoert of doorvoert, verplicht is om een uniek EORI-referentienummer te hebben. Dit nummer dient te worden vermeld in alle elektronische communicatie die wordt gevoerd met de douane en andere overheidsinstanties.

In elke lidstaat zijn het de douaneautoriteiten die verantwoordelijk zijn voor het verstrekken van EORI-nummers aan al de ondernemingen en personen die dergelijke registratie vereisen. Zorg dus dat u zich voor een EORI-nummer aanmeldt om er zeker van te zijn dat uw zendingen geen problemen zullen ondervinden.

Indien het vereiste EORI-nummer niet wordt vermeld op de betrokken douaneaangiften, kan dit leiden tot vertraging bij de inklaring. Deze vertraging kan variëren van enkele dagen tot zes weken, afhankelijk van de betrokken lidstaat.

Help ons dus om u te helpen tijdig te zijn in België:

  • Vraag uw EORI-nummer aan vóór 7 januari 2017 voor zendingen naar en vanuit België. Informatie over hoe u een EORI-nummer dient aan te vragen, vindt u door op onderstaande link te klikken: http://naforna.be/nl/nieuws/27102016-eori-bij-invoer-verplicht
  • Van zodra u uw EORI-nummer heeft ontvangen, gelieve ons zo snel mogelijk in kennis te stellen van de details. Dit kan via:
  • Maak altijd melding van het nummer op uw verzenddocumentatie van zodra u zendingen van, naar of doorheen EU-landen heeft.

Meer informatie vindt u in de EU EORI richtlijnen of op de website van de EU Commissie.

Vorig artikel

Ga door

Terug naar index

Ga door

Volgend artikel

Ga door