• How to Export Life Science Products

Tips & Tricks > Hoe exporteer ik Life Scienceproducten?

 

Hoe exporteer ik Life Scienceproducten?

Door Ian Silverton
Senior Operations Manager, FedEx Express Spanje

De Life Sciencesector in Spanje is booming. Na de wereldwijde economische crisis hebben toegenomen investeringen een omgeving ontwikkeld waarin de Spaanse farmaceutische sector meer mogelijkheden heeft dan ooit om internationaal te verkopen. Velen doen dit al; export van Spanje bedraagt 4,5% van het wereldwijde totaal.

Degenen die willen voortbouwen op de goede Life Sciencebasis van het land zullen hier het meest van profiteren, maar transporteren over de grenzen en tijdzones levert nieuwe uitdagingen op. Om deze uitdagingen te overwinnen, hebben we de vijf beste inzichten in succesvol exporteren binnen deze sector verzameld.

Het belang van op tijd leveren. Garanderen dat zendingen op tijd geleverd worden is cruciaal, maar dit wordt moeilijker naarmate de afstanden langer worden. Supply chains in de medische wereld zijn bijvoorbeeld vaak complex en beschikken over meerdere tussenstops. De sleutel is om een evenwicht te vinden tussen kosten en snelheid. De mogelijkheid om de telefoon te pakken en uw producten binnen twee dagen aan de klant te leveren, is van onschatbare waarde bij het behouden van klanten die misschien ergens anders heen zouden gaan.

Productintegriteit en zichtbaarheid van de supply chain garanderen. Het is van groot belang dat kritieke en gevoelige zendingen op tijd en onder de juiste omstandigheden geleverd worden. U dient ook te kunnen bepalen of ze correct worden bewaard tijdens de reis. De FedEx SenseAware® service gebruikt sensoren om bijna realtime-inzicht te geven in zendingen voor wat betreft locatie, temperatuur, schok, luchtdruk en blootstelling aan licht.

Wettelijke naleving en de douane. Regelgeving verandert niet alleen vaak, maar verschilt van land tot land. Het is van groot belang om alles voor te blijven door de regelgeving van begin af aan te begrijpen. U hoeft geen expert te zijn; uw logistieke dienstverlener kan u helpen bij mogelijke obstakels en strategisch advies verlenen.

Markten kiezen. Gevestigde of opkomende markten? Bij het uitvinden wat het beste bij uw producten past komt meer kijken dan simpelweg de rest van de markt volgen. U zou bijvoorbeeld naar Rusland kunnen kijken, waar bijna 80 procent van alle medische producten geïmporteerd wordt. Of naar China, waar sales van farmaceutische producten tot 2017 met gemiddeld 17,7 procent per jaar zullen groeien. Gebruikmaken van de kennis van uw logistieke dienstverlener is wederom een effectieve manier om nieuwe markten te onderzoeken en de juiste kansen voor uw bedrijf te identificeren.

Een flexibele supply chain. Soms gebeurt er iets onverwachts. Als dit gebeurt, moet u erop kunnen vertrouwen dat u deze uitdaging zonder vertraging kunt overwinnen. Services zoals FedEx Priority Alert Plus® kunnen u helpen door proactief herstel, het bijvullen van droogijs of gel-packs en toegang tot gekoelde opslag.

U hoeft echt geen transportexpert te zijn om uit te blinken in de Life Sciencesector. Onze specialisten staan voor u klaar. Samenwerken met Life Sciencebedrijven is een unieke uitdaging voor logistieke dienstverleners en er is niets wat wij liever doen dan hun te helpen met groeien, zowel in het binnenland als daarbuiten.


Bronnen
Spain for Biotechnology, Pharmacy and Life Sciencies. ICEX, September 2014.
FarmaIndustria, September 2014.