Retourredenen

  • Choosing your return type

Kies uw retourreden

Voor de inklaring van retourzendingen met een elektronische verzendoplossing van FedEx moet u een reden voor het retourneren opgeven – zowel bij de uitgaande zending als bij de retourzending zelf. U vindt de verschillende retourredenen in onderstaande tabel. Als u de retourreden aangeeft, helpt dat de douane bij het afhandelen van het papierwerk en helpt het u bij het terugvragen van belastingen en invoerrechten.

Uitgaande zending: wat is de reden voor het bijvoegen van een retouretiket? Retourzending: wat is de reden voor het retourzenden? Wanneer wordt het gebruikt?
Service retouretiket Geweigerde artikelen Als u een retouretiket aanbiedt, maar niet verwacht dat uw klant het gebruikt.
Expositie of tentoonstelling Expositie/tentoonstelling retourzendingen Als de te verzenden goederen bedoeld zijn voor een show, tentoonstelling, beurs of evenement.
Uitleen Retourzending van een geleend artikel Als de te verzenden goederen bedoeld zijn voor tijdelijk gebruik en daarna in dezelfde staat naar u worden teruggezonden.
Proef of test Retourzending van een getest artikel Als de te verzenden goederen bedoeld zijn om getest te worden en daarna naar u worden teruggezonden.
Vervanging Verzending van een defect artikel Als u vooraf een vervangend artikel verzendt en daarna het defecte artikel retour ontvangt.
Tijdelijke export - anders Retourzending - anders Als geen van de andere redenen van toepassing zijn. U kunt de exacte retourreden zelf opgeven.
Reparatie of bewerking Zending van te bewerken of repareren artikelen Als de goederen die u verzendt bewerkt of gerepareerd zijn voor ze naar u worden teruggezonden. Met ‘bewerken’ wordt bedoeld een verandering van, aanvulling op of een behandeling van het artikel.
Opvolging van reparatie Niet van toepassing Als de ontvanger het artikel eerder voor reparatie heeft verzonden, maar niet via FedEx.

Opties voor retouretiketten

Meer informatie

Veelgestelde vragen

Meer informatie