Tips voor verzenders

Als verzender heeft u de meeste controle over de retourzending. U kunt de retoursnelheid en -bestemming kiezen en u kunt beslissen hoeveel controle de retourzender tijdens het proces heeft.

  • Tips for Original Shippers

Retourredenen

Voor de inklaring van retourzendingen met een elektronische verzendoplossing van FedEx moet u een reden voor het retourneren opgeven – zowel bij de uitgaande zending als bij de retourzending zelf. U vindt de verschillende retourredenen in onderstaande tabel. Als u de retourreden aangeeft, helpt dat de douane bij het afhandelen van het papierwerk en helpt het u bij het terugvragen van belastingen en invoerrechten.

Meer informatie

Etiket opties

Met FedEx® Global Returns kunt u tegelijk met de uitgaande zending retouretiketten en douanedocumenten opstellen of u kunt dit alléén voor de retourzending doen. Er zijn drie manieren om uw klant te voorzien van het retouretiket en eventuele douanedocumenten:

  • Het etiket op papier bijvoegen in de uitgaande zending.
  • Een PDF-bestand e-mailen.
  • Een link naar het retouretiket e-mailen. U kunt klanten toestaan het etiket en de douanedocumenten te bewerken, zodat de in- en uitklaring vlotter verloopt en vertraging wordt vermeden als de inhoud van de retourzending niet overeenkomt met de originele zending.

  • Handelsfactuur

Handelsfactuur

Via FedEx Global Trade Manager kunt u niet alleen snel de juiste documenten voor uw internationale zendingen vinden, u kunt ze ook invullen, opslaan en online opnieuw gebruiken met het FedEx Document Preparation Center. De informatie van uw zending wordt meteen doorgegeven aan FedEx Ship Manager® at fedex.com, zodat u het verzendetiket ook snel kunt invullen.

Voor alle zendingen gelden de Vervoersvoorwaarden zoals deze zijn gepubliceerd in de toepasselijke FedEx Servicegids op www.fedex.com. Zendingen die afkomstig zijn uit Europa, het Midden-Oosten, India en Afrika vallen onder de Vervoersvoorwaarden van FedEx Express voor EMEA.

Tips voor retourzenders

Meer weten

Veelgestelde vragen

Meer weten