Opties voor speciaal transport

Een zending op de plaats van bestemming krijgen is één ding. Een zending precies daar krijgen zoals ú dat wilt, is iets heel anders. Daarom biedt FedEx een uitgebreid assortiment opties voor bijzondere omstandigheden en zendingen.

Services

Gevaarlijke Goederen

Alles draait om veilige en betrouwbare dienstverlening. FedEx, lid van IATA en wereldwijd marktleider op het gebied van vervoer van gevaarlijke goederen, biedt een expresservice met deur-tot-deur aflevering en douaneafhandeling naar de belangrijkste markten in Europa, Amerika en Azië.

Beschikbare services: International Priority, International Priority Freight, International Priority Distribution, Priority Overnight met enkele beperkingen en FedEx International First alleen naar de VS (1)

Meer informatie

Droogijs

Droogijs, ook wel bekend als de vaste vorm van koolstofdioxide, is een gevaarlijke stof die vaak wordt gebruikt als koelmiddel voor voedingsmiddelen, chemische producten en medische zendingen. Het vereist een speciale verwerking.

Beschikbare services: International Priority, International Priority Freight, International Priority Distribution, Priority Overnight met enkele beperkingen en FedEx International First alleen naar de VS (1)

Meer informatie

FedEx Priority Alert™

De service biedt maatwerk voor producten waarvoor het extra belangrijk is dat u ze goed kunt volgen en dat ze op tijd worden afgeleverd. Door het combineren van speciale boarding, verbeterde tracking van de verzendstatus en operationele herstelprocedures biedt FedEx Priority Alert een volledig betrouwbare oplossing voor uw zending. Voor deze service worden per zending kosten in rekening gebracht. Aanvullende voorwaarden voor het gebruik van FedEx Priority Alert zijn van toepassing en staan in het contract vermeld. Neem voor meer informatie contact op met uw FedEx Account Executive.

Beschikbare services: International Priority, International Priority Freight, FedEx International First, FedEx Europe First, International Priority Distribution (1)

Meer informatie over landendekking

FedEx® Global Returns

Vergroot uw klantloyaliteit en de groei van uw bedrijf met FedEx® Global Returns. Als u het retourneren van zendingen eenvoudig maakt voor uw klanten en leveranciers, creëert u een concurrentievoordeel voor uw bedrijf. Met onze wereldwijde retouroplossing kunt u de klanttevredenheid én de groei van uw bedrijf vergroten.

Beschikbare services: International Priority, International Economy, International Priority Freight, International Economy Freight, FedEx International First, FedEx Europe First, Priority Overnight (1)

Landendekking: Alle landen, behalve retourzendingen vanuit Azië/Pacific (1)

Meer informatie over FedEx® Global Returns

FedEx Customs Brokerage Services

FedEx Express biedt een naadloos standaard inklaringsproces om het op tijd afleveren van uw goederen mogelijk te maken. Tegen een extra vergoeding kunt u ook gebruikmaken van gespecialiseerde inklaringsoplossingen voor inkomende goederen.

Beschikbare services: International Priority, International Economy , International Priority Freight, International Economy Freight, FedEx International First, FedEx Europe First, (1)

Meer informatie over aanvullende inklaringsservices

FedEx® Electronic Trade Documents

FedEx Electronic Trade Documents (ETD) automatiseert de internationale documentenstroom, zodat klanten hun handelsdocumentatie kunnen uploaden. ETD is er voor internationale klanten die goederen (anders dan documenten) verzenden waarvoor douanedocumenten verplicht zijn. Het is een oplossing voor alle klantsegmenten, omdat er geen volume-eisen of aanvullende kosten van toepassing zijn. Zo wordt internationaal verzenden eenvoudiger voor alle verzenders - klein, middelgroot of groot.

Beschikbare services: International Priority, International Economy, International Priority Freight, International Economy Freight, FedEx International First (1)

Meer informatie

Handtekeningopties voor aflevering

Bij het boeken van de zending kan uit de volgende afleveropties worden gekozen:

  1. Geen handtekening vereist: FedEx probeert een handtekening te krijgen van iemand op het afleveradres. Als niemand beschikbaar is om te tekenen, geeft FedEx het pakket zonder handtekening af op een veilige plaats.
  2. Indirecte handtekening vereist: FedEx vraagt een handtekening van iemand op het afleveradres, van een buurman of van een gebouwmanager. Als niemand beschikbaar is om te tekenen, probeert FedEx het pakket later opnieuw af te leveren.
  3. Directe handtekening vereist: FedEx vraagt een handtekening van iemand op het afleveradres. Als niemand beschikbaar is om te tekenen, probeert FedEx het pakket later opnieuw af te leveren.
  4. Handtekening van een volwassene vereist: FedEx vraagt een handtekening van een volwassen persoon op het afleveradres en controleert dit door een geldig identiteitsbewijs te vragen. Als er geen volwassene aanwezig is, probeert FedEx het pakket op een later moment opnieuw af te leveren. De volwassen leeftijd is afhankelijk van de wetgeving in het land van bestemming. De wettelijke leeftijd voor volwassenheid geldt, niet de wettelijke leeftijd om specifieke producten (zoals alcohol) te kopen.

Landendekking: Van en naar de geselecteerde landen.1

Beschikbare services: FedEx Handtekeningopties voor aflevering zijn beschikbaar voor documenten en pakketten met een gewicht tot 68 kg bij gebruik van: FedEx International Economy®, FedEx International Priority®, FedEx Europe First®, FedEx International First® and FedEx Priority Overnight®.

FedEx International Priority® Snijbloemen

Het is een premium expresservice voor aflevering op vaste tijden. Deze service is beschikbaar voor de belangrijkste markten in Europa en de Verenigde Staten. Neem voor meer informatie contact op met uw FedEx Sales Executive.

Beschikbare services: International Priority, International Economy, International Priority Freight, International Economy Freight, FedEx International First, FedEx Europe First, (1)

Landendekking: Alle landen (1)

FedEx International Broker Select®

Wilt u een specifieke inklaringsagent aanwijzen? Kies dan voor de optie FedEx International Broker Select en noteer het adres en telefoonnummer van de agent op de internationale luchtvrachtbrief van FedEx. Neem voor meer informatie contact op met uw FedEx Account Executive. Een toeslag is mogelijk van toepassing.

Beschikbare services: International Priority, International Economy, International Priority Freight, International Economy Freight, FedEx International First, FedEx Europe First, (1)

Landendekking: Alle landen (1)

Hold at FedEx Location

Als alternatief voor aflevering op een zakelijk adres of een woonadres, kunt u kiezen voor Hold at FedEx Location. De ontvanger kan de zending dan afhalen bij een vestiging van FedEx.

Beschikbare services: International Priority, International Economy, International Priority Freight, International Economy Freight, FedEx International First, FedEx Europe First, Priority Overnight (1)

Landendekking: Alle landen (1)

Derden-consignatienemer

Wilt u de commerciële waarde geheim houden voor uw eindontvanger? Gebruik dan FedEx Third Party Consignee. Neem voor meer informatie contact op met uw FedEx Account Executive of met onze klantenservice. Een toeslag is mogelijk van toepassing.

Beschikbare services: International Priority, International Priority Freight (1)

Landendekking: Vanuit geselecteerde landen (1) is Intra Europese Unie niet toegestaan

Toeslagen

Brandstof

Meer informatie

Bezorging buiten het standaard gebied

Voor internationale zendingen die moeten worden afgeleverd op, of opgehaald van, afgelegen en minder goed toegankelijke locaties. Een toeslag is mogelijk van toepassing.

Beschikbare services: International Priority, International Economy, International Priority Freight, International Economy Freight, FedEx International First, FedEx Europe First, International Priority Distribution, Priority Overnight (1)

Meer informatie over landendekking

Adres Wijziging

Als het adres van de ontvanger op een vrachtbrief, luchtvrachtbrief of verzendlabel onvolledig of onjuist is, kunnen we proberen het juiste adres te achterhalen om de zending alsnog af te leveren. Een toeslag is mogelijk van toepassing.

Beschikbare services: International Priority, International Economy , International Priority Freight, International Economy Freight, FedEx International First, FedEx Europe First, International Priority Distribution, Priority Overnight (1)

Landendekking: Alle landen (1)

  1. De beschikbaarheid van deze service kan per plaats van herkomst en bestemming variëren. Neem contact op met onze klantenservice voor meer informatie.