FedEx® Electronic Trade Documents (ETD)

Verzend uw douanedocumentatie elektronisch met FedEx® Electronic Trade Documents om het inklaringsproces soepeler te laten verlopen. Deze eenvoudige, efficiënte en betrouwbare oplossing helpt u om vertragingen bij de douane te voorkomen, waarborgt een tijdige levering van uw internationale pakketten en vermindert de hoeveelheid papieren die u moet uitprinten.

  • Woman on a laptop

Paperwork icon

Werk efficiënter

Upload uw eigen douanedocumentatie of gebruik de door FedEx aangeboden handelsdocumenten. U kunt uw elektronische handelsdocumenten ook personaliseren door het briefhoofd van uw bedrijf en een afbeelding van uw handtekening te uploaden.

Clock icon

Bespaar tijd en geld

Upload en verzend uw handelsdocumenten elektronisch zodat u niet bij elke zending handmatig douanedocumentatie hoeft te ondertekenen, opvouwen, bijsluiten en aanhechten. Zo bespaart u op papier, energie en afdrukkosten.

Self Serve icon

Gun uzelf gemoedsrust

Versnel de inklaring door uw handelsdocumenten in te dienen voor uw zending arriveert. FedEx® Electronic Trade Documents biedt assistentie voorafgaand aan de inklaring en een proactieve probleemoplossing om de kans op vertragingen bij de douane te beperken.

Self Serve icon

Bespaar bij uw intra-Europese zendingen op papier- en printkosten

Na de activatie van FedEx® Electronic Trade Documents, profiteert u van een kleiner aantal labels dat afgedrukt moet worden voor al uw zendingen van en naar de landen in de Europese Unie.

Profiteer van gestroomlijnd internationaal verzenden

FedEx biedt nu drie manieren om douanedocumentatie te uploaden via FedEx® Electronic Trade Documents:

Optie 1: voorafgaand aan verzending

U kan uw douanedocumentatie uploaden voordat u uw label aanmaakt in FedEx Ship Manager™. Gebruik het documentatievoorbereidingscenter van Global Trade Manager om uw documenten voor later gebruik aan te maken en op te slaan. Wanneer u vervolgens uw label aanmaakt in FedEx Ship Manager™, kunt u “Toevoegen vanuit het documentatievoorbereidingscenter” selecteren om uw documenten toe te voegen.

Optie 2: op het moment van verzending

Het is ook mogelijk om douanedocumentatie te uploaden via uw verzendoplossing op hetzelfde moment waarop uw label wordt aangemaakt. Dit is de meest gangbare methode. U kunt ervoor kiezen om gebruik te maken van de door FedEx aangeboden factuur of u heeft ook de optie om uw eigen factuur te uploaden in een bestandstype naar keuze (bijv. PDF, Microsoft® Word, Microsoft® Excel, een gescande afbeelding etc.). In beide gevallen wordt het document elektronisch ingediend.

Optie 3: na de verzending

Tot slot kan douanedocumentatie worden geüpload via uw verzendoplossing nadat het label is aangemaakt. Post Shipment Document Upload (PSDU) is een nieuwe optie die ideaal is voor verzenders die hun eigen facturen maken en waarvan douanedocumentatie nog niet klaar is vóór of tijdens het aanmaken van het label.

  • Still from the demo

Ontdek de mogelijkheden van FedEx® Electronic Trade Documents

Kom meer te weten over de voordelen van FedEx® Electronic Trade Documents.

Hoe Electronic Trade Documents te activeren (ETD)? ►

Een ETD-verzending aanmaken ►

  • Enable FedEx Electronic Trade Documents

FedEx® Electronic Trade Documents activeren

Lees deze beknopte handleiding door en vind alles wat u nodig heeft om uw douanedocumentatie samen te stellen en te uploaden.

Aan de slag

  • Set Up Post-Shipment Document Upload (PSDU)

Post-Shipment Document Upload (PSDU) instellen

Post-Shipment Document Upload maakt het mogelijk om douanedocumentatie te uploaden nadat een label is aangemaakt.

Meer informatie

Veelgestelde vragen over FedEx® Electronic Trade Documents

Wat is FedEx® Electronic Trade Documents?

FedEx® Electronic Trade Documents is een geautomatiseerde internationale verzendoplossing waarmee u douanedocumentatie elektronisch kunt indienen. Deze oplossing vermindert de hoeveelheid papier die u voor elke zending moet printen, maakt een snellere afhaling mogelijk en helpt bij de pre-inklaring van uw zendingen. Met ETD vermindert u het risico dat uw zending vertraging oploopt bij de douane en profiteert u van een betere service.

Waarom zou ik gebruik maken van FedEx® Electronic Trade Documents?

Het vereenvoudigt het internationale verzendproces. U hoeft niet voor elke zending meerdere kopieën van handelsdocumenten uit te printen, te ondertekenen, te vouwen en te bevestigen. U kunt geld besparen op het uitprinten van documenten en tijd besparen op de verwerking van internationale zendingen.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van FedEx® Electronic Trade Documents?

FedEx® Electronic Trade Documents biedt u gemoedsrust, helpt u om het internationale verzendproces te vereenvoudigen en zorgt ervoor dat u bespaart op papier- en afdrukkosten.

  • Upload handelsdocumenten voorafgaand aan de verzending zodat er tijd is om assistentie te verlenen voor de inklaring.
  • Upload het briefhoofd van uw bedrijf en handtekeningsafbeeldingen om u te helpen voldoen aan de inklaringsvereisten van bepaalde landen/gebieden.
  • Verminder uw verbruik van papier, printers, toner en verzendmaterialen en verklein uw CO2-voetafdruk.
  • Ga vertragingen bij de douane tegen en verbeter de betrouwbaarheid van uw verzendingen en de reputatie van uw bedrijf.
  • Bespaar tijd op de voorbereiding van documenten en besteed deze aan andere taken voor een positief effect op uw productiviteit en de winstgevendheid van uw bedrijf.
  • Verlaag het risico op diefstal van zendingen door geen facturen op pakketten te kleven. Zo wordt er geen informatie over de inhoud aan derden onthuld.

Hoe stroomlijnt FedEx® Electronic Trade Documents het inklaringsproces?

Het stelt u in staat om douanedocumentatie veel eerder in te sturen. Wanneer er iets ontbreekt of extra informatie nodig is, bent u daar sneller van op de hoogte en wordt zo de impact van vertraagde zendingen beperkt.

Welke landen/gebieden kunnen een zending via FedEx® Electronic Trade Documents ontvangen?

FedEx® Electronic Trade Documents kan worden gebruikt voor zowel import als export. Bekijk de lijst van beschikbare landen/gebieden om te zien of deze service geaccepteerd wordt in de landen/gebieden waar u naartoe of vandaan verzendt.

Wanneer het land/gebied van oorsprong of het land/gebied van bestemming - of beide - ETD niet accepteren, wordt uw zending gelabeld als EWO (Electronics with Originals). Electronics with Originals (EWO) stelt u in staat uw douanedocumentatie te uploaden voor landen/gebieden waar papieren kopieën verplicht zijn voor de inklaring. Het uploaden van de documenten voor deze zendingen biedt u het voordeel dat een inklaringsagent ze eerder kan inzien. U kunt dan potentiële problemen met het papierwerk eerder oplossen en verkleint de kans op ontbrekende documenten. Om aan de wettelijke eisen te voldoen, moet u nog steeds de douanedocumentatie printen en op de zending aanbrengen.

Welke soorten zendingen kunnen gebruik maken van FedEx® Electronic Trade Documents?

Deze service is beschikbaar voor FedEx Express® zendingen. FedEx® Electronic Trade Documents is vooral nuttig voor verzenders die geen documenten maar goederen verzenden. Zendingen die gevaarlijke goederen en droog ijs bevatten kunnen in aanmerking komen voor elektronische indiening van handelsdocumenten.

Welke keuzemogelijkheden heb ik bij de voorbereiding van internationale handelsdocumenten?

U kunt douanedocumentatie online voorbereiden, opslaan en hergebruiken via het FedEx Document Preparation Center op FedEx Global® Trade Manager. Het gedeelte International Document Help bevat extra informatie over de invulling en samenstelling van uw douanedocumentatie.

Welke keuzemogelijkheden heb ik bij het uploaden van internationale handelsdocumenten?

U kunt ervoor kiezen uw eigen handelsdocumenten elektronisch in te dienen of u kunt gebruik maken van door FedEx aangeboden documenten. De keuze is aan u.

Betekent dit dat ik handelsdocumenten niet langer hoef uit te printen?

Het is mogelijk dat u origineel papierwerk moet indienen afhankelijk van de eisen in het land/gebied van bestemming. De Landprofielen op FedEx® Global Trade Manager, bieden u een overzicht van de essentiële landspecifieke verzendinformatie en de wettelijke vereisten, waaronder de juiste documenten, speciale inklaringseisen, de te betalen accijnzen en invoerrechten en nog veel meer. Vergeet ook zeker niet voor alle zendingen uw internationale verzendlabel uit te printen.

Moet ik nog steeds mijn verzendlabel uitprinten?

Ja. FedEx® Electronic Trade Documents stelt u in staat om de douanedocumentatie elektronisch in te dienen, maar u moet nog steeds een verzendlabel uitprinten.