FedEx® Billing Online

Efficiënte facturatie.
Efficiënt bedrijf.
Ontvang, bekijk, betaal en betwist facturen, op één enkele beveiligde locatie.

 • Efficient billling. Efficient business.

eInvoicing van FedEx. Uw elektronisch bedrijfsvoordeel.

Nu kunt u ervoor kiezen om uw facturen elektronisch te ontvangen via FedEx Billing Online en ontvangt u nooit meer papieren facturen. Deze digitaal ondertekende facturen zijn net dezelfde als papieren facturen maar met extra voordelen.

Schrijf u nu in om de gemakkelijkste manier te ontdekken om uw FedEx-facturen te beheren en uw papierverbruik te verminderen.

Bestaande gebruikers

Activeer eInvoicing nu en zeg papier facturen vaarwel. Meld u gewoon aan en wijzig uw voorkeuren via ‘mijn opties’ en klik op ‘Instellingen klantnummer beheren’.

Klik hier voor instructies ►

Meld u aan op FedEx Billing Online

Nieuwe gebruikers

Registreer u nu voor FedEx® Billing Online en ontvang uw e-facturen op elektronische wijze.

Meer weten ►

Registratie bij FedEx Billing Online

Veelgestelde vragen (FAQ)

Klik hier

Registratie

Wat is FedEx Billing Online?

FedEx Billing Online is een gratis, snelle en eenvoudige manier om uw facturen, creditnota’s en douane documenten online te beheren.

U ontvangt niet langer papieren facturen maar digitaal ondertekende facturen en creditnota’s in pdf-formaat via FedEx Billing Online.

Wat is eInvoicing?

Met eInvoicing kunt u digitaal ondertekende facturen en creditnota’s in pdf-formaat ontvangen via FedEx Billing Online. U ontvangt niet langer papieren versies. De e-facturen van FedEx Billing Online bevatten een digitale handtekening om hun herkomst, authenticiteit en integriteit te certificeren voor zowel uzelf als uw lokale belastingdienst

Welke opties hebben FedEx-klanten om hun FedEx-facturen te betalen?

FedEx biedt een reeks handige betalingsopties. Klik op betalingsopties voor de diverse betaalmogelijkheden.

Wat zijn de voordelen van FedEX Billing Online?

FedEx Billing Online is een gebruiksvriendelijke, praktische en efficiënte manier om uw facturen van FedEx te beheren. We sturen een bericht zodra uw documenten klaar zijn en u kunt:

 • Gemakkelijk de details van uw facturen, creditnota’s en douanedocumenten online bekijken en beheren;
 • Uw facturen, creditnota’s en douanedocumenten downloaden, opslaan en afdrukken als pdf, xml, xls of csv;
 • Verschillende klantnummers beheren met één enkele gebruikers-ID;
 • Opties voor betaling met een creditcard creëren.

Wat heb ik nodig om FedEx Billing Online te gebruiken?

U moet beschikken over internettoegang en een webbrowser. FedEx Billing Online ondersteunt de huidige versies van al de belangrijkste desktop browsers.

Hoe registreer ik me voor FedEx Billing Online?

Om u te registreren voor FedEx Billing Online, ga naar fedex.com en kies het tabblad Mijn account. Klik op Online rekeningen betalen/bekijken. Klik dan op Registratie bij FedEx Billing Online. Vul alle gevraagde bedrijfs- en contactgegevens in en twee recente factuurnummers van FedEx uitgegeven in de afgelopen 60 dagen. Als u niet over twee recente factuurnummers beschikt, neem dan contact op met onze klantenservice op 02 752 75 75 voor verificatie van uw account via de telefoon.

Hoe log ik als Bestaande gebruiker in?

Als u al een gebruikersnaam en wachtwoord heeft van fedex.com, ga naar fedex.com en kies het tabblad Mijn account. Klik op Online rekeningen betalen/bekijken. Klik dan op Meld u aan op FedEx Billing Online. Vul uw Gebruikerscode en Wachtwoord in.

Hoe kan ik mijn klantnummer upgraden voor eInvoicing?

Meld u aan op FedEx Billing Online. Klik bovenaan de pagina op Mijn opties. Klik op Instellingen klantnummer beheren. Ga naar Wijzig klantnummerinformatie en kies bij Factureringsopties; Alleen elektronisch. Klik op Wijzig factureringsmedium om uw wijziging te bevestigen.

Worden e-facturen en creditnota’s van FedEx Online Billing aanvaard door mijn belastingdienst?

Ja. Deze documenten bevatten een digitale handtekening om hun herkomst, authenticiteit en integriteit te certificeren voor zowel uzelf als uw lokale belastingdienst. FedEx Billing Online gebruikt het hoogste niveau van digitale handtekening (een Gekwalificeerde Digitale Handtekening) die voldoet aan de btw-richtlijn van de EU.

Hoe kan ik controleren of de digitaal ondertekende documenten van FedEx Billing Online geldig zijn?

FedEx controleert de digitale handtekening in elke digitale ondertekende factuur en creditnota en levert een verificatierapport dat hun integriteit bevestigt. Dit pdf-document vormt een bewijs voor uw lokale belastingdienst dat de digitale handtekening van het document gecontroleerd werd. U kunt de digitale handtekening van het document zelf controleren via een dienst zoals www.signature-check.com.

Wat is de rol van de Billing Online beheerder?

De eerste gebruiker die een klantnummer registreert op FedEx Billing Online is standaard de beheerder.

De beheerder ontvangt e-mail waarschuwingen, kan gebruikers- en/of accountinformatie aanpassen, kan het wachtwoord aanpassen, kan gebruikers toevoegen en verwijderen en kan een andere gebruiker beheerder maken.

Hoe weet ik of mijn factuurgegevens beveiligd zijn?

De veiligheid van uw accountinformatie is zeer belangrijk voor FedEx. FedEx Billing Online zorgt automatisch voor de codering van uw vertrouwelijke gegevens. Hierbij maken wij gebruik van een Secure Sockets Layer (SSL)-protocol met een coderingssleutel met een bitlengte van 256.

Klantnummer informatie

Vallen al mijn FedEx-klantnummers onder FedEx Billing Online?

Nee, uw FedEx-klantnummers vallen niet allemaal automatisch onder FedEx Billing Online.

Hoe voeg ik FedEx klantnummers toe aan het klantnummer waarmee ik mij heb geregistreerd?

Wanneer u een klantnummer heeft geregistreerd op FedEx Billing Online, kunt u meerdere FedEx-klantnummers toevoegen. Klik bovenaan de pagina op Mijn opties. Klik op Instellingen klantnummer beheren. Ga naar klantnummers toevoegen/verwijderen en klik op Voeg een hoofdklantnummer toe. Het land van facturatie van de toegevoegde klantnummers moet hetzelfde zijn als het land van het klantnummer waarmee u zich geregistreerd heeft. Voor facturen van klantnummers in andere landen moet per land een aparte registratie uitgevoerd worden. Zie de veelgestelde vraag; Hoe registreer ik me voor FedEx Billing Online.

Indien u de tenaamstelling en de adressering van het hoofdklantnummer wilt vermelden op de facturen van andere klantnummers, dan kunt u deze klantnummers toevoegen als subklantnummers.

Klik op Klantnummers toevoegen/verwijderen onder de tab Mijn opties. Voer het Klantnummer van het subklantnummer in en vul de correcte bedrijfsnaam van het subklantnummer in. Klik op Voeg een Child-klantnummer toe. Het land van facturatie van het subklantnummer moet hetzelfde zijn als het land van facturatie.

Als u elk hoofdklantnummer wilt beheren met een aparte gebruikers-ID, moet u het oorspronkelijke registratieproces afronden voor elk hoofdklantnummer en voor elk hoofdklantnummer een gebruikerscode en wachtwoord aanmaken.

Hoe wordt mijn factuurinformatie weergegeven als ik meerdere klantnummers heb?

Uw facturen worden op dezelfde manier als vroeger weergegeven. Ofwel u ontvangt een afzonderlijke factuur voor elk klantnummer, ofwel, als u momenteel één factuur ontvangt met de kosten voor al uw klantnummers, verandert dit niet. Het toevoegen van hoofdklantnummers in FedEx Billing Online heeft geen invloed op de wijze waarop uw factuur wordt opgesteld.

Hoe kan ik alle facturen voor meerdere klantnummers in Fedex Online Billing tegelijk bekijken?

Nadat u hoofdklantnummers heeft toegevoegd aan het klantnummer waarmee u zich heeft geregistreerd, kunt u het volledige overzicht van alle facturen onder deze klantnummers terugvinden onder de tab Overzicht klantnummer. Via de keuzelijst op de Factuurlijst kunt u, indien gewenst, een selectie maken van de facturen die u wilt bekijken.

U kunt helemaal rechts op de factuurlijst, indien van toepassing, op de diverse pagina’s met factuurinformatie klikken. U kunt ook het aantal resultaten per pagina vergroten of verkleinen naar; 5, 10, 20 of 50 zichtbare facturen.

Kan ik namen toewijzen aan mijn klantnummers zodat ik ze gemakkelijk kan herkennen?

Ja. Om aangepaste namen toe te kennen aan uw accounts, klik in het menu Mijn opties op Instellingen klantnummer beheren en ga naar Wijzig klantnummerinformatie. Kies het klantnummer dat u wilt wijzigen en vul een store-id (naam) in. Klik op Store ID bijwerken

Factuurgegevens

Hoe bekijk ik al mijn openstaande facturen?

Zodra u zich heeft aangemeld bij FedEx Billing Online, kunt u onder de tab Overzicht klantnummer de totalen per hoofdklantnummer en de Factuurlijst met alle openstaande facturen en bijbehorende informatie vinden.

Hoe worden facturen gegroepeerd op de pagina van het Overzicht klantnummer?

Facturen worden gegroepeerd volgens de huidige status. U kunt uit de volgende groeperingen kiezen:

 • Openstaand: Dit is de standaard weergave en toont alle beschikbare facturen op FedEx Billing Online die momenteel nog openstaan, waaronder de facturen met de status Achterstallige betalingen of Betwisting;
 • Achterstallige betalingen: Hier ziet u alleen de facturen met de status Achterstallig;
 • Betaald/sluiten: In deze weergave ziet u alleen de facturen die volledig voldaan zijn;
 • Betwisting: In deze weergave ziet u de facturen waarvan u de kosten betwist.

Hoe krijg ik toegang tot de factuur- en verzendgegevens?

Klik op de tab Overzicht klantnummer en ga naar Factuurlijst. Klik op het Factuurnummer om de factuurgegevens in detail te bekijken. Ga onderin het scherm Factuurgegevens weergeven naar Details FedEx-factuur. Hier kunt u via de keuzelijst kiezen wat u in detail wilt bekijken. Voor de verzendgegevens kunt u kiezen voor Luchtvrachtbriefnummer. Klik op het luchtvrachtbriefnummer om verzendgegevens weer te geven.

Hoelang zijn mijn facturen beschikbaar op FedEx Billing Online?

Factuurgegevens zijn gedurende 180 dagen beschikbaar nadat de factuur volledig is voldaan. Om betaalde facturen te bekijken opent u de tab Betaald/Sluiten boven de lijst met facturen. Wij raden u aan om regelmatig uw facturen te downloaden en te bewaren voor uw eigen boekhouding.

Hoe kan ik mijn digitaal ondertekende factuur bekijken, afdrukken of downloaden?

U kunt een pdf-versie van uw factuur bekijken en afdrukken door te klikken op het pdf-pictogram naast de factuur in de Factuurlijst. U kunt ook een pdf-versie van uw factuur bekijken, afdrukken of downloaden door te klikken op het Factuurnummer in de Factuurlijst, en vervolgens uw keuze te maken. Voor het downloaden kies Digitaal ondertekende PDF en handtekening validatie downloaden. Vergeet niet op Vernieuwen te klikken om de bestanden te activeren. Klik op Zoeken om de resultaten van uw zoekopdracht op het scherm weer te geven.

Als u de resultaten wilt downloaden in Excel-, csv- of xml-formaat, klik dan op Download gegevens. U moet een naam invoeren voor het bestand dat u wilt creëren met FedEx Billing Online en het gegevensformaat kiezen (Excel, csv of xml). De resultaten vindt u in het Download Center waar u ze gedurende 14 dagen kunt downloaden.

OPMERKING: U moet misschien eerst de gratis Adobe Acrobat Reader installeren op uw computer om de creditnota te kunnen bekijken.

Hoe kan ik mijn digitaal ondertekende creditfactuur bekijken, afdrukken of downloaden?

U kunt een pdf-versie van uw creditfactuur bekijken, afdrukken of downloaden door te klikken in de Factuurlijst op het Factuurnummer waarop de credit is toegepast. In het scherm factuurgegevens weergeven gaat u naar Bekijk geschiedenis facturen. Ga in het scherm Geschiedenis factuur naar Aanpassingen aan factuur en betalingen toegepast en voer uw download opdracht uit. Voor het downloaden kies Digitaal ondertekende PDF en handtekening validatie downloaden. Vergeet niet op Vernieuwen te klikken om de bestanden te activeren. Klik op Zoeken om de resultaten van uw zoekopdracht op het scherm weer te geven.

Als u de resultaten wilt downloaden in Excel-, csv- of xml-formaat, klik dan op Download gegevens. U moet een naam invoeren voor het bestand dat u wilt creëren met FedEx Billing Online en het gegevensformaat kiezen (Excel, csv of xml). De resultaten vindt u in het Download Center waar u ze gedurende 14 dagen kunt downloaden.

OPMERKING: U moet misschien eerst de gratis Adobe Acrobat Reader installeren op uw computer om de creditnota te kunnen bekijken.

Hoe kan ik bijbehorende douanedocumenten downloaden voor mijn heffings-/btw-facturen?

U kunt een pdf-versie van uw douanedocumenten downloaden door te klikken in de Factuurlijst op het Factuurnummer waarvan u de douanedocumenten wilt downloaden. In het scherm factuurgegevens weergeven gaat u naar Details FedEx-factuur. Klik op het betreffende Luchtvrachtbriefnummer. Klik in het scherm Overzicht tracking-id op Download Douanedocumentatie. Vergeet niet op Vernieuwen te klikken om de bestanden te activeren. Klik op Zoeken om de resultaten van uw zoekopdracht op het scherm weer te geven.

Als u de resultaten wilt downloaden in Excel-, csv- of xml-formaat, klik dan op Download gegevens. U moet een naam invoeren voor het bestand dat u wilt creëren met FedEx Billing Online en het gegevensformaat kiezen (Excel, csv of xml). De resultaten vindt u in het Download Center waar u ze gedurende 14 dagen kunt downloaden.

Hoe kan ik de informatie over het bewijs van aflevering van mijn zending bekijken?

Klik in de Factuurlijst op het Factuurnummer waarvan u het bewijs van aflevering wilt bekijken. In het scherm factuurgegevens weergeven gaat u naar Details FedEx Factuur. Klik op het betreffende Luchtvrachtbriefnummer. Klik in het scherm Details Tracking-id op Bewijs van aflevering met handtekening bekijken.

Adobe Reader meldt een probleem met mijn digitaal ondertekende documenten van FedEx Billing Online. Waarom?

Adobe Reader heeft een beperkte capaciteit voor de validatie van digitale handtekeningen die niet in de VS werden uitgegeven. U kunt de geldigheid van de digitale handtekening bevestigen met een dienst zoals www.signature-check.com of via het verificatierapport dat inbegrepen is bij alle digitaal ondertekende facturen en creditnota’s.

Kan ik betalen met FedEx Billing Online?

Ja. FedEx Billing Online biedt momenteel de mogelijkheid om een of meer facturen volledig te betalen, via een onlinebetaling met creditcard. Onlinebetalingen kunnen uitgevoerd worden met alle bekende creditcards. Voor onlinebetalingen moet u een Betalingsprofiel aanmaken. Voor meer informatie, zie de veelgestelde vragen over FBO Creditcard Betaaloptie.

Kan ik mijn account instellen om nieuwe facturen automatisch te betalen?

U kunt uw account registreren voor FBO Creditcard Betaaloptie. Voor meer informatie, zie de veelgestelde vragen over FBO Creditcard Betaaloptie.

Hoe weet ik of FedEx mijn betaling heeft afgeboekt?

Nadat uw betaling is afgeboekt, trekt FedEx Billing Online uw betaling automatisch af van het verschuldigde bedrag. Onlinebetalingen zullen binnen 48 uur worden afgeboekt. Als u uw volledige factuursaldo heeft betaald, verandert FedEx Billing Online de status van de factuur in Gesloten. U kunt de betalingsgeschiedenis die bij een bepaalde factuur hoort, bekijken door in de Factuurlijst te klikken in de kolom Status factuur.

Betwistingen

Hoe informeer ik FedEx dat ik niet akkoord ga met de kosten op mijn factuur?

Als u problemen heeft met een factuur of een specifieke zending en u wilt deze betwisten voor u deze betaalt, kunt u uw betwisting online indienen.

Als u een volledige factuur wilt betwisten, klikt u op het factuurnummer in het scherm Factuurlijst. Klik op de knop Factuur betwisten in het scherm Factuurgegevens weergeven dat vervolgens wordt geopend.

Als u een afzonderlijke zending wilt betwisten, klikt u op het factuurnummer van de betreffende zending in het scherm Factuurlijst. Klik in het scherm Details FedEx-factuur op het betreffende luchtvrachtbriefnummer. Klik onderin het scherm op Betwisting. U kunt op dezelfde wijze de overige luchtvrachtbriefnummers (indien van toepassing) betalen, waarna u aan het einde in plaats van op Betwisting onderin het scherm op Betaal klikt.

U wordt gevraagd een reden te selecteren voor de betwisting en te zorgen voor aanvullende gegevens waarin u het probleem beschrijft.

Hoe weet ik wanneer en hoe mijn betwisting in behandeling is genomen?

Nadat u een probleem online heeft ingediend, neemt een vertegenwoordiger van FedEx contact met u op. Hij of zij zal u vragen om aanvullende informatie of brengt u op de hoogte van de oplossing van de betwisting. FedEx Billing Online zal aanduiden dat er een betwisting is maar geeft de status van betwistingen niet weer.

Zoeken en downloaden

Hoe vind ik facturen, zendingen of betalingen terug?

Klik bovenin het scherm op Zoeken/Downloaden. Klik op Nieuwe zoekopdracht of download. Maak een keuze uit Facturen, Tracking-id (luchtvrachtbriefnummer) of Referentie betaling. Selecteer een termijn en selecteer een status. Klik op zoeken. Als uw document is gevonden, wordt u doorverwezen naar de pagina in kwestie voor meer informatie.

Of vul de gegevens in bij Snelle zoekopdracht. Maak uw keuze uit Facturen, Tracking-id (luchtvrachtbriefnummer) of Referentie betaling. Vul de specifieke informatie in. Bij het invullen van het factuurnummer moet het verbindingsstreepje na het eerste en het vierde cijfer niet vergeten worden om de zoekopdracht uit te kunnen laten voeren.

Als uw document is gevonden, wordt u doorverwezen naar de pagina in kwestie voor meer informatie.

Hoe download ik een aantal facturen die gefilterd werden door specifieke criteria?

Klik bovenin het scherm op Zoeken/Downloaden. Klik op Nieuwe zoekopdracht of download. Maak een keuze uit Facturen, Tracking-id (luchtvrachtbriefnummer) of Referentie betaling. Selecteer een termijn en selecteer een status. U heeft dan geen specifiek factuurnummer of luchtvrachtbriefnummer nodig. Klik op Zoeken om de resultaten van uw zoekopdracht op het scherm weer te geven.

Als u de resultaten wilt downloaden in Excel-, csv- of xml-formaat, klik dan op Download gegevens. U moet een naam invoeren voor het bestand dat u wilt creëren met FedEx Billing Online en het gegevensformaat kiezen (Excel, csv of xml). De resultaten vindt u in het Download Center waar u ze gedurende 14 dagen kunt downloaden.

Wat moet ik doen als de data die ik wil downloaden groter zijn dan de maximale bestandsgrootte?

Om er zeker van te zijn dat de downloadresultaten snel worden weergegeven, zorgt FedEx Billing Online ervoor dat er geen te grote bestanden kunnen worden gedownload. Als uw downloadverzoek groter is dan de maximale bestandsgrootte van 30 MB en de status “Limiet overschreden” wordt weergegeven, gebruikt u de keuzelijsten of de opties voor datumreeksen om het aantal gedownloade records te verkleinen.

Voorkeuren en beheer

Hoe verander ik mijn gebruikers- en/of accountinformatie?

Selecteer Mijn opties bovenaan op de pagina en kies:

 • Instellingen klantnummer beheren voor het toevoegen of verwijderen van hoofdklantnummers en het overgaan op eInvoicing;
 • Gebruikers beheren voor het verwijderen of uitnodigen van gebruikers of voor het wijzigen van de beheerder;
 • Profiel op fedEx.com voor het bijwerken van uw profiel voor FedEx Billing Online.

Hoe wijzig ik mijn wachtwoord bij FedEx Billing Online?

Selecteer Mijn opties bovenaan op de pagina en kies Profiel op fedex.com. Klik naast het woord Inloggegevens op wijzigen. Op de volgende pagina kunt u uw gebruikerscode en wachtwoord wijzigen.

Wat gebeurt er als ik mijn wachtwoord vergeten ben?

Als u uw wachtwoord voor FedEx Billing Online bent vergeten, klik dan op de link Wachtwoord vergeten op de loginpagina van FedEx Billing Online. U wordt gevraagd gegevens in te vullen waarmee u zichzelf kunt identificeren en u ontvangt vervolgens een wachtwoordherinnering via e-mail.

Hoe kan ik gebruikers toevoegen aan/verwijderen van mijn account?

Selecteer Mijn opties bovenaan op de pagina en kies Gebruikers beheren. Vervolgens wordt een lijst weergegeven met alle gebruikers die toegang hebben tot de onlinefacturen van dit account. U kunt nieuwe gebruikers uitnodigen door hun voornaam, naam en e-mailadres toe te voegen, of huidige gebruikers verwijderen. Alleen de beheerder van FedEx Billing Online kan de gebruikers van een account bekijken, toevoegen of verwijderen.

Hoe weet ik welke gebruikers toegang hebben tot de facturen van mijn account?

Selecteer Mijn opties bovenaan op de pagina en kies Gebruikers beheren. Vervolgens wordt een lijst weergeven met alle gebruikers die toegang hebben tot de onlinefacturen van dit account. Alleen de beheerder van FedEx Billing Online kan de lijst met gebruikers van uw account bekijken.

Kan ik een andere gebruiker beheerder maken van mijn account?

Selecteer Mijn opties bovenaan op de pagina en kies Gebruikers beheren. Selecteer de naam van een bestaande gebruiker in de lijst en klik op de knop Beheerder wijzigen. Alleen de huidige beheerder van FedEx Billing Online kan een nieuwe beheerder toewijzen.

Kunnen gebruikers die geen beheerder zijn e-mailwaarschuwingen ontvangen van FedEx Billing Online?

Nee. Enkel de huidige beheerder van de account zal e-mailwaarschuwingen ontvangen van FedEx Billing Online.

Hoe annuleer ik mijn FedEx Billing Online-dienst?

Selecteer Mijn opties bovenaan op de pagina en kies Instellingen klantnummer beheren. Kies in het gedeelte Wijzig klantnummer informatie de optie Afmelden voor FedEx Billing Online in het keuzemenu Factureringsopties en klik op Wijzig factureringsmedium. Alleen de beheerder van FedEx Billing Online kan de FedEx Billing Online-dienst annuleren.

Hoe kan ik mijn account aanpassen om wederom papieren facturen te kunnen ontvangen?

Als u opnieuw papieren facturen wenst te ontvangen kunt u bellen met onze klantenservice op 02 752 75 75 en vragen naar de afdeling Invoice Adjustments.

Aanvullende ondersteuning

Klik hier voor contactinformatie.

FBO Creditcard Betaaloptie

Wat is FBO Creditcard Betaaloptie?

Met FBO Creditcard Betaaloptie kunt u uw FedEx-account in FedEx Billing Online aan een creditcard koppelen zodat nieuwe facturen automatisch met de geselecteerde creditcard betaald worden. U kunt bij ons betalen met alle bekende creditcards.

Hoe kan ik mij registreren voor FBO Creditcard Betaaloptie?

Om FBO Creditcard Betaaloptie in te stellen, moet u eerst een Betalingsprofiel hebben aangemaakt.

Selecteer Mijn opties bovenaan op de pagina en kies Beheer Betalingsvoorkeuren. Op de pagina Instellingen automatische betaling kunt u klikken op Schrijf u in voor AutoPay. Hier kunt u uw betalingsprofiel voor creditcard betaling aanmaken.

Kan ik de creditcardgegevens voor FBO Creditcard Betaaloptie die worden bewaard door FedEx bijwerken?

Ja. Kies in het menu Mijn opties de optie Betalingsvoorkeuren beheren. Klik in het Betalingsprofiel dat u wilt bijwerken op Bewerken en voer de nodige wijzigingen door. Klik dan op creditcardprofiel bijwerken om de wijziging op te slaan.

Kan ik met mijn Betalingsprofiel alle facturen op meerdere accounts betalen?

Voor elk klantnummer dat u registreert op FedEx Billing Online moet een eigen Betalingsprofiel worden aangemaakt. Hiervoor kunnen wel dezelfde creditcard gegevens gebruikt worden die voor de andere klantnummers zijn gebruikt.

Hoeveel Betalingsprofielen kan ik aanmaken?

U kunt tot vijf creditcardprofielen aanmaken per account.

Waarom wordt mij gevraagd om de pincode (veiligheidscode) van mijn creditcard in te vullen wanneer ik een gelinkt Betalingsprofiel aanmaak?

FedEx neemt de veiligheid van zijn kaarthouders zeer ernstig en onderneemt daarom de nodige stappen om te garanderen dat we enkel creditcards van de kaarthouder aanvaarden. Wanneer creditcards aan een Betalingsprofiel worden gelinkt, vindt er een authenticatie plaats bij de bank die uw creditcard uitgeeft via een transactie van $ 1 (of het equivalent in lokale valuta). Uw bank vraagt u om uw pincode/wachtwoord in te vullen tijdens deze transactie om uw identiteit te bewijzen. De transactie van $ 1 wordt nooit aan FedEx betaald en wordt u binnen ongeveer 7 dagen terugbetaald door de uitgever van uw creditcard.

Waarom betaal ik $ 1 (of equivalent in lokale valuta)om mijn credit-/debitcard toe te voegen aan een Betalingsprofiel?

FedEx Billing Online voert alleen een autorisatietransactie van $ 1 uit (of equivalent in lokale valuta) op de credit-/debetkaart die wordt toegevoegd aan een nieuw of bijgewerkt Betalingsprofiel. Wanneer creditcards aan een Betalingsprofiel worden gelinkt, vindt er een authenticatie plaats bij de bank die uw creditcard uitgeeft via een transactie van $ 1 (of het equivalent in lokale valuta). Uw bank vraagt u om uw pincode/wachtwoord in te vullen tijdens deze transactie om uw identiteit te bewijzen. De transactie van $ 1 wordt nooit aan FedEx betaald en wordt u binnen ongeveer 7 dagen terugbetaald door de uitgever van uw creditcard.

FedEx Creditcard Betaaloptie

Wat is FedEx Creditcard Betaaloptie?

Met FedEx Creditcard Betaaloptie kunt u uw FedEx-klantnummer aan een creditcard koppelen zodat nieuwe facturen automatisch met de geselecteerde creditcard betaald worden. Betalingen kunnen gebeuren via alle bekende creditcards. U hoeft zich niet te registreren voor FedEx Billing Online.

U kunt voor deze optie contact opnemen met onze klantenservice op 02 752 75 75.

Belangrijk: stuur uw kaartgegevens nooit via e-mail of op een andere schriftelijke wijze aan FedEx of aan andere personen.

x

Bijkomende voordelen

 • E-facturen, creditnota’s en verzenddetails online bekijken
 • Wij geven u een seintje zodra ze klaar zijn.
 • E-facturen downloaden, opslaan of afdrukken als pdf, xml, xls of csv
 • Gegevens beschikbaar tot 180 dagen na betaling van de e-factuur
 • Verschillende accounts beheren met één enkele gebruikers-ID

x

Bestaande FedEx Billing Online-gebruikers

Wijzig uw instellingen gewoon als volgt:

 1. Meld u aan op FedEx Billing Online
 2. Selecteer My Options (Mijn opties) bovenaan de pagina en kies Manage Account Settings (Accountinstellingen beheren)
 3. Scroll naar Change Billing Medium (Factureringswijze wijzigen) en klik op Electronic Only (Enkel elektronisch)
 4. Volg de instructies op het scherm
Wanneer u e-facturering geactiveerd hebt, ontvangt u van ons een e-mail telkens wanneer uw factuur klaar is – eenvoudiger kan het niet. Heeft u nog vragen of hulp nodig ? Neem dan contact op met onze klantenservice via 02 752 75 75.

x