• A tarifákat és tranzitidőket meghatározó alkalmazás a tranzitidő megállapításához csak városneveket vagy irányítószámokat használ.
 • Egyes árucikkek és nagy értékű küldemények esetén a vámkezelés további tranzitidőt igényelhet.
 • A tarifákat és tranzitidőket meghatározó alkalmazás a tranzitidő megállapításakor az irányítószámot veszi alapul, nem pedig a várost, amennyiben mindkét adat meg van adva.
 • A „nap vége” azt az időpontot jelenti, amikor a rendeltetési hely időzónájában a FedEx munkanapokon befejezi a kézbesítést. A pontos időpont a rendeltetési helytől függően változhat.
 • Ha azt jelölte be, hogy a küldeménye Levél, akkor a tranzitidőre vonatkozó fent megjelenő eredmények olyan levél küldeményre vonatkoznak, amely kereskedelmi érték nélküli személyes vagy üzleti levelet tartalmaz. Egyes kormányok úgy tekintik, hogy az éves jelentések, a brosúrák és az újságok a kereskedelmi értékkel rendelkező számtalan féle dokumentum közé tartoznak. Ezeket a vámhatóságok árucikkeknek, nem pedig dokumentumoknak vagy leveleknek tekintik, és előfordulhat, hogy további import és/vagy export vámkezelést igényelnek. Ha úgy véli, hogy dokumentumát kereskedelmi értékkel rendelkezőnek tekinthetik, akkor kérjen új ajánlatot a tranzitidőre, és keresse meg dokumentumának típusát a termékkategóriák között.
 • A kiválasztott termék- vagy dokumentumkategória csak küldeménye tranzitidejének meghatározására szolgál. Import/export-vámkezeléshez részletesen írja le a terméket a küldeményhez tartozó légi fuvarlevélen és vámdokumentációban.
 • A tranzitidőre vonatkozó megjelenő eredmények alapját a megadott szállítási dátum képezi. A kapott eredmények csak abban az esetben érvényesek, ha a küldeményét a küldeményen feltüntetett napon, a legutóbb közzétett zárási időpont előtt készíti el és adja át a FedEx-nek az Ön származási városában, továbbá ha a tarifákat és a tranzitidőket meghatározó alkalmazásban megadott összes adat megegyezik a szállított küldemény tényleges adataival.
 • A feltüntetett szolgáltatási lehetőségek és kézbesítési időpontok azt tételezik fel, hogy nincs vámkezelés miatti késés, és függnek a küldemény feladási dátumától, tömegétől, méretétől, bevallott értékétől, a benne lévő áruk leírásától, a csomagolástól és/vagy a megadott címtől. Ha eltérés van a küldemény megadott és tényleges adatai között, az befolyásolhatja a különböző szolgáltatási lehetőségek rendelkezésre állását, és más kézbesítési dátumot és időpontot eredményezhet. Ügyeljen arra, hogy küldeménye kielégítse a kért szolgáltatás feltételeit és kikötéseit. A FedEx feltételeit és kikötéseit – ideértve a pénz-visszafizetési garanciára vonatkozó szabályzatot is – a FedEx Szolgáltatási útmutatója tartalmazza.
 • Ha különleges kezelési lehetőségeket igénybe vevő szolgáltatás tranzitidejét szeretné megtudni, akkor vegye fel a kapcsolatot az Ügyfélszolgálattal.
 • Kézbesítési napot és időpontot az alkalmazás csak egy árucikket tartalmazó küldemények esetén tud adni. A több árucikket tartalmazó küldemények tranzitidejét az alkalmazás jelenleg nem támogatja. Kérjük, forduljon az Ügyfélszolgálathoz.
 • A fedex.com webhelyen található tranzitidők előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. A szállítási feltételeket a FedEx Szolgáltatási útmutatóból tudhatja meg. Ha eltérés mutatkozik a FedEx Szolgáltatási útmutató és a fedex.com webhelyen megjelenő tranzitidő között, akkor a FedEx Szolgáltatási útmutató feltételei és kikötései az irányadók.
 • 8:00-s és 8:30-as szolgáltatás a következő esetekben lehet elérhető: egyes USA-beli cél-irányítószámokra bárhonnan a világból érkező küldemények esetén, valamint Európába az USA-ból, Kanadából és Puerto Ricóból érkező küldemények esetén. Ha meg szeretné tudni, hogy az Ön irányítószámáról elélhető-e a FedEx International First szolgáltatás, akkor írjon be egy cél-irányítószámot a Feladó/Címzett oldalon.
 • Ha küldeménye veszélyes árut tartalmaz, akkor – az útvonaltól és a módtól függetlenül – be kell tartania a FedEx Express küldeményekre vonatkozó légiforgalmi előírásokat, és egy képzett szállítónak kell azonosítania, osztályoznia, jelölnie, címkéznie, csomagolnia a küldeményt, majd pedig ki kell töltenie a szükséges dokumentációt. Ha segítségre van szüksége, hívja az 1•800•Go•FedEx ((800) 463-3339) telefonszámot, majd a „81” tárcsázásával beszélni tud egy veszélyes árukkal foglalkozó szakemberrel. További tájékoztatást a FedEx Szolgáltatási útmutatóban találhat.