Print   Print    Close
WLCS Help
De FedEx® Email/Online Label-applicatie is ontworpen om de gebruiker snel en gemakkelijk te laten inloggen, een zending ter verwerking te selecteren, het geassocieerde label af te drukken en hun zending aan FedEx aan te bieden.
De informatie die bij de zending hoort, zoals het servicetype, bestemmingsadres, naam van ontvanger, etc. is al ingevuld door de ontvanger.
Dit maakt het in het algemeen erg makkelijk voor de gebruiker van FedEx Email/Online Label om de zending succesvol te verwerken.
 
Deze sectie van FedEx Email/Online Label Snelle Hulp omvat de volgende onderwerpen:
 
 
 
FedEx Email/Online Labels verwerken
 
Het verwerken van FedEx Email/Online Labels® omvat de volgende stappen:
 
 1. Klik op de opgegeven e-maillink of vul de geassocieerde ID- en wachtwoord-combinatie in.
 2.  
 3. Neem de tijd om het resulterende Bekijk uw FedEx-label scherm te bekijken om u zich vertrouwd te maken met de applicatieomgeving.
 4.  
 5. (Optioneel) Als er meerdere zendingen in behandeling zijn, selecteert u het gewenste label in behandeling uit Labels in Behandeling om Bekijk en Druk Label af te laten zien en secties van Bekijk / Wijzig Zendingsdetails te laten zien of selecteer de Druk Alle Labels Af-knop onder die sectie om alle beschikbaar labels in behandeling af te drukken (alleen beschikbaar als alle zendingen in behandeling binnenlandse Amerikaanse zendingen zijn zonder geassocieerde documenten).
 6.  
 7. Neem nota van alle inleidende instructies of persoonlijke berichten van de aanvrager/ontvanger bovenaan het scherm die de gebruiker de contactinformatie van de ontvanger geven in het geval dat de gebruiker de annulering van een zending of verandering van zendingsinformatie die niet kan worden gewijzigd in de applicatie heeft aangevraagd.
 8.  
 9. Let op de Toegang tot Label tot-datum in de Label Informatie-sectie, waarin staat hoe lang de Email/Online label-applicatie de gebruiker het verwerken van de zending laat uitstellen.
 10.  
 11. (Optioneel) Selecteer de links onder Documenten Geleverd door Aanvrager om de bijgaande documentatie te bekijken / af te drukken, als die documentatie is geleverd.
 12.  
 13. Verifieer dat alle informatie in de Bekijk en Druk Label Af-ruimte juist is. Als er wijzigingen nodig zijn, maakt u veranderingen in de applicatie waar mogelijk of neemt u contact op met de ontvanger om de zendingsinformatie die niet kan worden gewijzigd in de applicatie te wijzigen.
 14.  
 15. Voor internationale zendingen:
  • Bekijk informatie en geef de benodigde invoer / selecties in de Bekijk / Wijzig Zendingsdetails-sectie -- waaronder Zendingsinformatie zoals Zendingsdetails, Pakketdetails, Artikelinformatie of Retourinformatie en Labelinformatie, Zendingsdocumenten, Artikel- / Export- / Douaneinformatie en/of Retourinformatie-opties die van toepassing kunnen zijn in de onderste helft van het scherm. Als er wijzigingen nodig zijn, maakt u veranderingen in de applicatie waar mogelijk of neemt u contact op met de ontvanger om de zendingsinformatie die niet kan worden gewijzigd in de applicatie te wijzigen.
  •  
  • Selecteer en verzenddatum (tot 10 werkdagen in de toekomst).
 16.  
 17. Klik op de Bereid Label Voor-knop onderaan het scherm om verder te gaan met het labelproductieproces. Voor binnenlandse zendingen in de VS of Canada zonder geassocieerde documenten of Zendingsinformatie/-opties die veranderd kunnen worden, mogen gebruikers direct doorgaan met het selecteren van de Druk Label Af-knop om het afdrukproces voor de label te starten.
 18.  
 19. (Optioneel) Selecteer geassocieerde/gesuggereerde Zendingsdocumenten om samen met de label af te drukken.
 20.  
 21. (Optioneel) Selecteer de gewenste manier van afdrukken. (Details over de verschillende opties kunnen in de Druk uw Labels Af-sectie van Snelle Hulp worden gevonden).

  Noot: Nieuwe gebruikers van Email/Online Label die hun label(s) met hun laserprinter willen afdrukken, kunnen in het algemeen het selectieproces van de afdrukmethode overslaan. De eerste standaardinstelling voor afdrukmethode is "Maak zendingslabels van gewoon papier om één voor één te printen."
 22.  
 23. Klik de Druk Label Af-knop onderaan het Rond uw FedEx Label Af-scherm om het afdrukproces voor uw label te starten.
 24.  
 25. Na het afdrukproces van uw label te hebben afgerond, stelt u de best passende manier om een zending/zendingen aan te bieden aan FedEx en ga zo verder.
 
Terug naar boven.
 
 
 
Tijdslimieten, levertijd en planning.
 
Een datum die de tijd aangeeft die en gebruiker heeft om het verwerken van zendingen te starten, is beschikbaar onder Toegang tot Label Tot in de Label Informatie-sectie van het Bekijk en Druk uw Labels Af-scherm in de applicatie.
 
Zodra een Email/Online Label-zending is verwerkt, heeft de gebruiker nog vijf (5) dagen toegang tot de label en kan hij de label opnieuw afdrukken als de eerste poging niet succesvol was of als de afgedrukte label beschadigd is.
 
Na het succesvol voltooien van het afdrukproces van de label, moet rekening worden gehouden met sommige overwegingen bij het vaststellen van de meest passende manier van het aanbieden van een zending/zendingen aan FedEx.
 
Als de zending wordt verzonden via een FedEx Express® servicetype:
 
Het is mogelijk het makkelijkst of handigst voor de gebruiker van Email/Online label om hun verwerkte zending af te leveren (met afgedrukt label goed gehecht) bij het dichtstbijzijnde door FedEx goedgekeurde Ship Center. Met de "Afleverlocaties"-knop in de Aflever/ophaal-sectie van de applicatie kan de gebruiker de dichtstbijzijnde locatie vinden.
 
OF
 
Als de gebruiker een regelmatig geplande FedExExpress® ophaalmoment heeft, mag hij de FedEx Email/Online Label (met goed aangehecht label) aan hun FedEx Express®-koerier aanbieden wanneer hij arriveert op het regelmatig geplande moment.
 
OF
 
Sommige gebruikers van FedEx Email/Online Label zullen de kans krijgen, naar goeddunken van de ontvanger, om een Ophaling aan te vragen na hun verzendlabel te hebben afgedrukt. Om deze optie te gebruiken, moet de gebruiker er zeker van zijn dat hun pakket (met afgedrukt label goed aangehecht) klaar is om aangeboden te worden aan de FedEx Express®-koerier voor het aanvragen van een ophaling.
 
NB: Om een ophaling op dezelfde dag voor FedEx Express®-zendingen aan te vragen, moet de aangevraagde ophaaltijd van de gebruiker beschikbaar zijn en moet het pakket klaar zijn voor de aanvraag voor ophaling gedaan wordt.
 
Als de zending via FedEx Ground® Service wordt verzonden vanaf een Commerciële Service-locatie:
 
Het is mogelijk het makkelijkst of handigst voor de gebruiker van Email/Online label om hun verwerkte zending af te leveren (met afgedrukt label goed gehecht) bij het dichtstbijzijnde door FedEx goedgekeurde Ship Center. Met de "Afleverlocaties"-knop in de Aflever/ophaal-sectie van de applicatie kan de gebruiker de dichtstbijzijnde locatie vinden.
 
OF
 
Als de gebruiker een regelmatig geplande FedEx Ground ophaalmoment heeft, mag hij de FedEx Email/Online Label (met goed aangehecht label) aan hun FedEx Ground-koerier aanbieden wanneer hij arriveert op het regelmatig geplande moment.
 
OF
 
Sommige gebruikers van FedEx Email/Online Label zullen de kans krijgen, naar goeddunken van de ontvanger, om een Ophaling aan te vragen na hun verzendlabel te hebben afgedrukt. Om deze optie te gebruiken, moet de gebruiker er zeker van zijn dat hun pakket (met afgedrukt label goed aangehecht) klaar is om aangeboden te worden aan de FedEx Express-koerier voor het aanvragen van een ophaling. FedEx-ophalingen kunnen worden aangevraagd voor voor de volgende werkdag.
 
Als de zending wordt verzonden via FedEx Ground® Service vanaf een Residential Service-locatie (alleen VS en Canada):
 
Email/Online Label zendingen moeten worden afgeleverd (met afgedrukt label goed gehecht) bij het dichtstbijzijnde door FedEx goedgekeurde Ship Center. Met de "Afleverlocaties"-knop in de applicatie kan de gebruiker de dichtstbijzijnde locatie vinden.
 
Terug naar boven.
 
 
 
Bekijk Geschiedenis / Druk labels opnieuw af
 
Tot 5 dagen nadat een Email/Online Label-zending is afgedrukt, geannuleerd of verloopt, kan de gebruiker de details van een voorbije zending zien en de bijpassende label of documenten opnieuw printen. Als er meerdere zendingen in behandeling zijn, selecteert u de Druk opnieuw af / Geschiedenis-link boven de Labels in behandeling-sectie van het scherm om de Geschiedenis te bekijken / Labels opnieuw af te drukken.
 
Als er meerdere zendingen in behandeling zijn, selecteert u de gewenste Label uit de Geschiedenis-lijst voor u de Druk label opnieuw af-knop onderaan selecteert om het proces te starten om de label opnieuw af te drukken.
 
Terug naar boven.
 
 
 
Limieten van aansprakelijkheid/Afstand van garantie
 
Het gebruik van het FedEx Email/Online Label-systeem en deze online hulp wordt verschaft overeenkomstig de voorwaarden van de FedEx Servicegids en FedEx Ground-tarief. Er worden geen garanties of voorstellingen over de prestatie van software, inhoud van deze online hulp of bestanden verspreid door deze online hulp gegeven door deze online hulp.
 
FedEx behoudt het recht om wijzigingen aan dit product te maken en om de informatie over het product in deze online hulp te maken zonder een verplichting om personen te informeren over zulke wijzigingen of veranderingen.
 
Terug naar boven.
 
 
 
Handelsmerken en dienstmerken
 
De handelsmerken en dienstmerken in bezit van Federal Express® Corporation kunnen worden bekeken door naar FedEx.com te gaan en "handelsmerken" in het zoekveld in te voeren. Alle rechten voorbehouden.
 
Terug naar boven.
 
 
 

Close