• Citizenship

Over FedEx > Goed burgerschap

 

Goed burgerschap

Bij FedEx beseffen we dat de belangen van onze gemeenschappen, onze werkplekken en de planeet met elkaar verweven zijn. Met het oog op onze toekomst moeten we die behoeften erkennen en in evenwicht brengen bij alles wat we doen.

FedEx investeert onder FedEx Cares in programma's die het leven van mensen in gemeenschappen waar we wonen en werken beter kunnen maken.

Onze strategie is simpel: doe wat we het beste doen voor mensen in nood. Dit omvat het delen van onze kennis en middelen in samenwerking met vertrouwde niet-gouvernementele en non-profitorganisaties om enkele van de grootste problemen in de samenleving aan te pakken.

FedEx streeft naar meetbare, langdurige impact in gemeenschappen over de hele wereld door onze inspanningen te concentreren op vijf belangrijke gebieden:

  • Voorgoed afleveren
  • Verkeersveiligheid
  • Duurzaam transport
  • Wereldwijd ondernemerschap
  • Werkgelegenheidstrajecten

  • Our commitment

Onze inzet

In BJ16 beloofden we om tegen 2020 200 miljoen dollar te investeren in meer dan 200 wereldwijde gemeenschappen. Tot op heden hebben we meer dan 46 miljoen dollar geïnvesteerd in liefdadigheidsbijdragen, waarvan 97 gemeenschappen over de hele wereld profiteren. Bekijk onze voortgang op fedexcares.com.

Vrijwilligerswerk

Naast financiële bijdragen en bijdragen in natura leveren de 400.000 teamleden van FedEx ook hun bijdrage aan FedEx Cares. Vrijwilligerswerk is een belangrijk onderdeel van de FedEx-cultuur en de betrokkenheid van onze medewerkers versterkt onze zakelijke inspanningen. In BJ16 hebben onze teamleden meer dan 93.000 uur aan goede doelen besteed in meer dan 500 steden over de hele wereld.

‘We dagen onszelf voortdurend uit om grote problemen aan te pakken, in onze eigen achtertuin en op een wereldwijde schaal. Of het nu gaat om het helpen van kleine bedrijven bij het vergroten van hun marktbereik of om investeren in gemeenschappen om de jeugdwerkloosheid op te lossen. Alles wat we doen om lokale economieën te ondersteunen, sluit aan bij ons doel: mensen en mogelijkheden met elkaar verbinden.’

Neil Gibson, hoofd van Corporate Communications, FedEx Services

  • Volunteering