Werken bij FedEx

 • Careers
 • Careers
 • Careers

FedEx is één van 's werelds best gekende en meest gerespecteerde bedrijven. Werken voor FedEx betekent dan ook werken voor een innovator en een marktleider onder de expresskoerierdiensten. De klant staat bij ons centraal in alles wat we doen. Onze werknemers spannen zich dagelijks in om van elke FedEx-activiteit een succes te maken.

Onze bedrijfscultuur is uniek. Bij FedEx staan onze medewerkers centraal. Ze zijn immers ons belangrijkste middel. Het zijn zij die ons in staat stellen om onze bedrijfsdoelen te bereiken. Dit bevordert een omgeving waar elke persoon een belangrijke bijdrage kan leveren om tot een goed teamresultaat te komen. De persoon wordt vervolgens beloond voor zijn werk en zijn bijdrage. FedEx wordt overal erkend voor zijn progressief en vernieuwend beleid, programma's, beloningssystemen en stimulerende werkomgeving

Onze jobs

Zoals u kunt verwachten van een groot bedrijf zoals het onze hebben we mensen voor heel wat verschillende opdrachten die verschillende carrièremogelijkheden hebben.

De meeste functies zijn klantgericht (koeriers, vertegenwoordigers, verkoopspecialisten, …). Er zijn natuurlijk ook andere functies binnen ons bedrijf (IT, marketing, financiële diensten, planning & ontwikkeling en HR) die ondersteunend werken om andere diensten in staat te stellen de bedrijfsdoelen te bereiken.

 • Koerier/Chauffeur

Koerier/Chauffeur

Het gezicht van FedEx bij onze klanten. U organiseert en staat in voor het ophalen en het afleveren van de pakjes in uw toegewezen gebied. Er komt veel meer bij kijken dan alleen chauffeur zijn.

Door sterke relaties met uw klanten op te bouwen, zorgt u ervoor dat we een uitmuntende klantenbeleving blijven bieden.

 • Customer Relation Representative

Medewerker klantendienst

Onze klantenteams zorgen voor een goed begrip van de klantenbehoeften en doen alles wat nodig is om hen te helpen.

U kunt goed luisteren, bent geduldig en vriendelijk en uw belangrijkste drijfveer is ten dienste staan van anderen. U beschikt over probleemoplossingsvaardigheden, ondersteund door efficiëntie en aandacht voor detail.

 • Planning & Engineering

Planning & Engineering

De afdeling “Planning & Engineering” speelt een grote rol in de planning en voortdurende verbetering van de operationele processen binnen FedEx, en is van essentieel belang in het ontwikkelen van nieuwe zakelijke activiteiten en diensten.

Het creëren, implementeren en coördineren van projecten om de productiviteit en efficiëntie op alle operationele gebieden naar het hoogste niveau te tillen, zijn veelvoorkomende taken, evenals vlucht- en netwerkplanning.

 • Handlers (Warehouse & Ramp)

Goederenbehandelaars (magazijn en laadkades)

Onze goederenbehandelaars zorgen ervoor dat de dringende zendingen van onze klanten tijdig op hun bestemming aankomen. U staat in voor de sortering en het vervoer van pakketten en vracht. U controleert de etiketten en stuurt de zendingen naar de juiste bestemmingen, u identificeert de zendingen die via de douane moeten gaan en gebruikt geavanceerde scantechnologie om onze klanten toe te laten hun zendingen te volgen.

 • Customs (Import/Export)

Douane (import/export)

Voor dit kritische onderdeel van ons internationaal leveringsproces werkt u nauw samen met douanebeambten om ervoor te zorgen dat de juiste controles en procedures worden uitgevoerd. U gebruikt onze computersystemen om de juiste douanedocumenten op te maken.

 • Sales/Marketing

Verkoop/marketing

FedEx beschikt over een indrukwekkende reeks producten en diensten voor klanten in elke bedrijfstak. Afhankelijk van de locatie zijn er mogelijkheden voor regionale verkoopsmedewerkers (die instaan voor een bepaalde regio), medewerkers binnendienst (voor televerkoop) en marketingmedewerkers.

Als lid van een dergelijk team informeert u de klant, maakt u een professionele inschatting van hun bedrijfsbehoeften en adviseert u ze over onze diensten.

 • Customer Financial Services

Financiële klantendiensten

U maakt deel uit van ons team Financiële klantendiensten en staat in voor het uitleggen van onze tarieven aan de klant. U legt hen uit welke kosten we in rekening brengen en lost eventuele problemen in dit verband op. U praat rechtstreeks met de klant en geeft informatie en meer uitleg over de betaling.

We verwachten van u dat u problemen oplost via standaardprocedures en procedures op maat van de klant. U maakt hierbij gebruik van uw uitstekende communicatievaardigheden en aandacht voor detail.

 • Operations Management

Operations Management

Als Manager bent u verantwoordelijk voor het belangrijkste middel dat FedEx heeft: de mensen. U zal u moeten opstellen als een echte leider, die vertrouwen en respect kweekt en alles in het teken stelt van het bedrijfsdoel om elke klant een uitmuntende ervaring te bieden.

U zult contacten onderhouden met andere managers, de verschillende organisatiegebieden leren kennen, en ontdekken hoe u ieders bijdrage kunt ontwikkelen.

Ons bedrijf en onze mensen

FedEx Express heeft 'express'-verzending uitgevonden en is op dat vlak wereldwijd marktleider met snelle, betrouwbare en tijdige levering naar meer dan 220 landen en gebieden. Hierdoor worden markten die gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor meer dan 90% van het wereldwijde BNP binnen één tot drie werkdagen met elkaar verbonden.

We zijn een bedrijf van wereldniveau, en een bedrijf dat om mensen draait. Wij zijn trots op onze buitengewoon talentvolle teamleden, die ervoor zorgen dat elk klantcontact uitmuntend is.

Bekijk de onderstaande video om meer te ontdekken over ons bedrijf en de mensen achter ons succes.

 • This is the image description.