FedEx Corporate Logo
 
Afdrukbare versie Afdrukbare versie
FedEx Global Supply Chain Services

Diensten voor beheer van retourvrachten

Zeven jaar geleden is FedEx SCS begonnen met het aanbieden oplossingen voor beheer van retourvrachten. Klanten hechten steeds meer belang aan transparantie van de supply chain, statusbeheer en daling van de kosten. De retour service werkt zo flexibel mogelijk om tegemoet te komen aan de specifieke wensen van elke potentiële klant. Dit betekent dat het opslag, contact met onderhoudscentra of recyclingbedrijven omvat.

Beschrijving
FedEx zorgt, op verzoek, voor ophaling van goederen bij eindklanten of distributeurs, voor het transport van de eenheden naar de vooraf bepaald retouradressen waar de retouren kunnen worden verzameld. De retouren kunnen op regelmatige basis worden verzonden naar een (productie)magazijn van de klant, een onderhoudscentrum of recyclingbedrijven.  Oplossingen kunnen meerdere stappen omvatten en aflevering vanuit een FedEx SCS magazijn.

Het beheer van retourvrachten kan een standaarddienst zijn, waarbij ophaling en levering gebeurt door een gewone koerier, maar kan ook een speciaal opgezette service zijn, waarbij de chauffeur wordt opgeleid om randapparatuur aan te sluiten of los te kopelen, serienummers te controleren enz.

Logistieke ingenieurs en sales professionals zoeken naar een logistieke oplossing op maat voor de klant. Als de oplossing is besproken met, en goedgekeurd door de klant, kan deze worden uitgevoerd. Tijdens de uitvoering wordt een projectmanager toegewezen voor de coördinatie tussen de voor elke afdeling verantwoordelijke partijen.

Er wordt een document opgesteld volgens een Standard Operations Procedure waarin wordt vermeld wat is overeengekomen en uitgevoerd; dit document wordt gevalideerd door FedEx SCS Operations en de klant. Alle betrokken afdelingen ontvangen een kopie .


Terug
fedex.com | Onze diensten | Over FedEx | Carrière | Schrijf FedEx | Disclaimer | Privacy | 
Deze site is beschermd door US- en internationaal auteursrecht en handelsrecht. Alle rechten voorbehouden. © 1995- FedEx