FedEx Corporate Logo
 
Afdrukbare versie Afdrukbare versie
FedEx Global Supply Chain Services

Proces Transportation Management Services
Dankzij de FedEx Managed Transportation Service kunnen onze klanten bulkzendingen transporteren in één enkele werkstroom. De TM service volgt voor elke order de volgende processen:

 • Gegevens van de order controleren/valideren
 • Geschikte transportroute kiezen
 • Transportopdracht doorgeven aan FedEx Express of de aangewezen dienstverlener
 • Zending tracken
 • Facturen van andere koeriers verwerken
 • Facturen voor klanten klaarmaken

FedEx SCS zorgt voor een proactieve statusmelding van ophaling tot aflevering van de zending – er verschijnen alarmmeldingen wanneer externe oorzaken de planning beïnvloeden.

Logistieke ingenieurs en sales professionals zoeken naar een logistieke oplossing op maat van de klant. Als de oplossing is besproken met, en goedgekeurd door de klant, kan deze worden uitgevoerd. Tijdens de uitvoering wordt een projectmanager toegewezen voor de coördinatie tussen partijen die voor de verschillende stappen verantwoordelijk zijn.

Er wordt een document opgesteld volgens een Standard Operations Procedure waarin wordt vermeld wat is overeengekomen en uitgevoerd; dit document wordt gevalideerd door FedEx SCS Operations en de klant.

 1. Er kan op verschillende manieren een order in het systeem van de klant worden geplaatst (via telefoon, internet, e-mail enz.).
 2. Het informatiesysteem van de klant geeft de details van de order door aan het magazijn waar de gevraagde onderdelen worden gepickt en verpakt.
 3. Zodra de onderdelen zijn verpakt, verschijnen in het systeem van de klant het gewicht en de afmetingen van de zending.
 4. Op dit moment zijn alle noodzakelijke gegevens beschikbaar en moeten ze in een vooraf overeengekomen format worden doorgegeven aan de FedEx Supply Chain Manager.
 5. Op basis van vooraf bepaalde parameters (gewenste transittijd, gewicht, afmetingen, land van bestemming) kiest de FedEx Supply Chain Manager de geschikte vervoerder en geeft automatisch de opdrachten door aan het systeem van de vervoerder. Zodra dit is gebeurd, geeft de FedEx Supply Chain Manager de opdrachten (elektronisch) door van de koerier en bezorgt aan het magazijn van de KLANT het label van de (lucht)vrachtbrief. Een medewerker van het magazijn bevestigt het label op de/het juiste doos/pallet. De aangewezen koerier komt op het overeengekomen moment de goederen ophalen. De FedEx Supply Chain Manager uploadt de updates van de orderstatus (bewijs van levering, ophaling, excalatiecode, enz.). Op basis van deze uploads volgt de FedEx Supply Chain Manager escalatie-opdrachten op.
 6. Updates van de statusmelding kunnen worden doorgegeven aan het systeem van de klant (of worden bekeken op een speciaal daarvoor ontworpen website) voor volledige transparantie van de order.
 7. Een keer per maand ontvangt FedEx de facturen van alle verschillende vervoerders. FedEx GSCS controleert of alle facturen correct zijn (Controle vrachtrekening) en stuurt een totaalfactuur naar de klant.

Terug
fedex.com | Onze diensten | Over FedEx | Carrière | Schrijf FedEx | Disclaimer | Privacy | 
Deze site is beschermd door US- en internationaal auteursrecht en handelsrecht. Alle rechten voorbehouden. © 1995- FedEx