Όροι χρήσης

Δήλωση Απορρήτου

Δήλωση Απορρήτου

Στη FedEx καταβάλλουμε προσπάθειες για να προσφέρουμε ένα ασφαλές και προστατευμένο online περιβάλλον για τους πελάτες μας.
Το Κέντρο προστασίας πελατών παρέχει πληροφορίες σχετικά με το ποιες ενέργειες πραγματοποιεί η FedEx για να σας προστατεύσει και πώς εσείς μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας.

Στη FedEx καταβάλλουμε προσπάθειες για να προσφέρουμε ένα ασφαλές και προστατευμένο online περιβάλλον για τους πελάτες μας.
Το Κέντρο προστασίας πελατών παρέχει πληροφορίες σχετικά με το ποιες ενέργειες πραγματοποιεί η FedEx για να σας προστατεύσει και πώς εσείς μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας.

ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΤΗΣ FEDEX

Θέλουμε να μας εμπιστεύεστε. Αυτός είναι ο λόγος που προστατεύουμε τις πληροφορίες σας και τις χρησιμοποιούμε με υπευθυνότητα, ενώ συνεχίζουμε να προσφέρουμε την άριστη εξυπηρέτηση που αναμένετε από τη FedEx και τις επιχειρησιακές ομάδες της, τις θυγατρικές και τα τμήματά της, συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε εταιρείας της TNT (στο εξής «FedEx»). Στη FedEx δεσμευόμαστε να προστατεύουμε το απόρρητό σας και την ασφάλεια των πληροφοριών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα ή έμμεσα για να ταυτοποιήσουν κάποιο φυσικό πρόσωπο (στο εξής «Προσωπικά Δεδομένα»). Η FedEx δημιούργησε την παρούσα δήλωση απορρήτου (στο εξής «Δήλωση Απορρήτου») για να εξηγήσει πώς συλλέγει και χρησιμοποιεί τα Προσωπικά Δεδομένα. 

Τελευταία ενημέρωση: Ιανουάριος 2019.

Όταν στην παρούσα Δήλωση Απορρήτου αναφέρονται οι λέξεις «FedEx», «εμείς», «εμάς» ή «μας», η FedEx αναφέρεται στην εταιρεία FedEx που αποφασίζει για τους σκοπούς και τα μέσα επεξεργασίας των Προσωπικών Δεδομένων σας στο πλαίσιο της παρούσας Δήλωσης Απορρήτου. Καθώς όλες οι εταιρείες της TNT αποτελούν πλέον τμήμα της FedEx, τα Προσωπικά Δεδομένα που συλλέγονται μέσω οποιουδήποτε τομέα της TNT, όπως www.tnt.com, εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της παρούσας Δήλωσης Απορρήτου. 

Όταν χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας στην Ευρώπη, τα Προσωπικά Δεδομένα σας ελέγχονται από τη FedEx Express International B.V., τα κεντρικά γραφεία της οποίας βρίσκονται στο Χόφντορπ της Ολλανδίας. Όταν χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας σε διεθνές επίπεδο, τα Προσωπικά Δεδομένα σας ελέγχονται από τη FedEx Corporation, τα κεντρικά γραφεία της οποίας βρίσκονται στο Μέμφις του Τενεσί, στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Στοιχεία επικοινωνίας

FedEx Express International B.V.
Υπόψη: Νομικού Τμήματος
Taurusavenue 111
2132 LS Hoofddorp
Ολλανδία
E: euprivacy@fedex.com

FedEx Corporation
Υπόψη: Νομικού Τμήματος – Τμήματος Συμμόρφωσης
1000 Ridgeway Loop Road, Ste 600
Memphis, TN 38120
Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
E: dataprivacy@fedex.com

Επισκόπηση

Η παρούσα Δήλωση Απορρήτου απαντάει στις παρακάτω ερωτήσεις:



1. Ισχύει για εσάς η παρούσα Δήλωση Απορρήτου;

Η παρούσα Δήλωση Απορρήτου ισχύει για εσάς εάν είστε πελάτης της FedEx, παραλήπτης δέματος που παραδόθηκε από τη FedEx, προμηθευτής της FedEx ή εάν επικοινωνήσετε με τη FedEx, για παράδειγμα, εάν επισκεφτείτε τους ιστότοπους www.fedex.com και www.tnt.com, συμπεριλαμβανομένων τυχόν (υπο)σελίδων και εφαρμογών για κινητά (στο εξής «Ιστότοποι»), χρησιμοποιώντας μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή εάν λάβετε email από τη FedEx.

Οι Ιστότοποί μας προορίζονται για το γενικό κοινό και δεν απευθύνονται σε παιδιά. Κατ' αρχήν, δεν συλλέγουμε Προσωπικά Δεδομένα από παιδιά ηλικίας κάτω των 16 ετών. Εάν είστε κάτω των 16 ετών και θέλετε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες μας, απευθυνθείτε για βοήθεια στον γονέα ή στον κηδεμόνα σας. 

Σε περίπτωση που κάποιο παιδί κάτω των 16 ετών μάς αποκαλύψει Προσωπικά Δεδομένα, ο γονέας ή ο κηδεμόνας του μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στη διεύθυνση euprivacy@fedex.com και θα καταργήσουμε τα Προσωπικά Δεδομένα, εάν απαιτείται.


2. Ποια Προσωπικά Δεδομένα συλλέγει η FedEx;

Κατά τη διεξαγωγή των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και την παροχή των υπηρεσιών της, η FedEx θα χρειαστεί να επεξεργαστεί Προσωπικά Δεδομένα. Χωρίς τα Προσωπικά Δεδομένα σας, δεν θα είναι δυνατό να σας παρέχουμε τις ζητούμενες υπηρεσίες. Κατά κανόνα, τα Προσωπικά Δεδομένα που παρέχετε άμεσα ή έμμεσα στη FedEx όταν χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας και επισκέπτεστε τους Ιστότοπούς μας είναι:

  • Στοιχεία επικοινωνίας. Όπως το όνομα, η διεύθυνση, η διεύθυνση email και ο αριθμός τηλεφώνου.
  • Οικονομικά στοιχεία. Σε αυτά περιλαμβάνονται ο αριθμός τραπεζικού λογαριασμού, η κατάσταση πληρωμών και τα τιμολόγια.
  • Στοιχεία ταυτοποίησης. Σε αυτά περιλαμβάνεται ο αριθμός διπλώματος οδήγησης. Εάν δεν έχετε δίπλωμα οδήγησης, θα χρησιμοποιηθεί μια άλλη μέθοδος ταυτοποίησης που θα διασφαλίζει ότι μπορούμε να σας ταυτοποιήσουμε, αν και το δίπλωμα οδήγησης είναι ο πιο διακριτικός τρόπος ταυτοποίησης.
  • Πληροφορίες λογαριασμού. Σε αυτές περιλαμβάνονται στοιχεία σύνδεσης, όπως η διεύθυνση email και άλλες πληροφορίες που παρέχονται μέσω του λογαριασμού σας.
  • Πληροφορίες σχετικά με αποστολές και υπηρεσίες.Σε αυτές περιλαμβάνονται ο αριθμός εντοπισμού αποστολής, πληροφορίες δρομολογίου αποστολής, δεδομένα τοποθεσίας, κατάσταση αποστολής, τοποθεσία παράδοσης, είδος συσκευασίας, αριθμός τεμαχίων, βάρος, φωτογραφία του δέματος και πληροφορίες εκτελωνισμού.
  • Πληροφορίες χρήστη και προτιμήσεων. Σε αυτές περιλαμβάνονται (κατά περίπτωση) ο αριθμός αποστολών, καταγγελίες, το ιστορικό αγορών και σχετικών εμπορικών δραστηριοτήτων, μηνύματα επικοινωνίας, πληροφορίες έρευνας και προτιμήσεις αγορών.
  • Πληροφορίες που δημιουργούνται αυτόματα. Σε αυτές περιλαμβάνονται η διεύθυνση IP, η μοναδική συσκευή ή ταυτότητα χρήστη, ο τύπος συστήματος και προγράμματος περιήγησης, σφραγίδες με ημερομηνία και ώρα, η διεύθυνση ιστότοπου παραπομπής, το περιεχόμενο και οι σελίδες όπου αποκτήσατε πρόσβαση στους Ιστότοπους ή στις εφαρμογές μας για κινητά, οι ώρες και οι τοποθεσίες εκτέλεσης ενεργειών, οι ιστότοποι που επισκέπτεστε (εάν συνδέεστε στις ασύρματες υπηρεσίες μας εντός καταστήματος), πληροφορίες ροής κλικ και τοποθεσία συσκευής (εάν ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα στην εφαρμογή για κινητά).

3. Η FedEx χρησιμοποιεί cookies;

Ναι. Η FedEx χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες στους Ιστότοπούς της. Μέσω αυτών των cookies, η FedEx αποκτά αυτόματα Προσωπικά Δεδομένα, όπως αναφέρεται παραπάνω, όταν επισκέπτεστε τους Ιστότοπούς μας. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies και τις παρόμοιες τεχνολογίες, ανατρέξτε στη Δήλωση για τα cookies.


4. Γιατί η FedEx επεξεργάζεται Προσωπικά Δεδομένα;

Τα Προσωπικά Δεδομένα συλλέγονται, χρησιμοποιούνται, αποθηκεύονται ή άλλως υφίστανται επεξεργασία, όταν είναι απαραίτητο, στα πλαίσια της υπεύθυνης, αποδοτικής και αποτελεσματικής επιχειρηματικής διαχείρισης της FedEx. Η FedEx επεξεργάζεται Προσωπικά Δεδομένα σύμφωνα με ισχύουσες νομικές βάσεις. Συνήθως οι νομικές βάσεις συνδέονται εγγενώς με τους επιχειρηματικούς σκοπούς. Αυτό σημαίνει, για παράδειγμα, ότι η εκτέλεση συμφωνητικού μπορεί να αποτελεί νομική βάση και παράλληλα επιχειρηματικό σκοπό για τη FedEx. Επομένως, αρχικά, θα διευκρινίσουμε τις νομικές βάσεις σύμφωνα με τις οποίες η FedEx επεξεργάζεται τα Προσωπικά Δεδομένα σας και, στη συνέχεια, τους επιχειρηματικούς σκοπούς για τους οποίους χρησιμοποιούμε τα Προσωπικά Δεδομένα σας:

Νομικές βάσεις
Σε γενικές γραμμές, η FedEx επεξεργάζεται τα Προσωπικά Δεδομένα σας σύμφωνα με μία από τις παρακάτω νομικές βάσεις:

  • Η επεξεργασία είναι απαραίτητη για την εκτέλεση συμφωνητικού ανάμεσα σε εσάς και στη FedEx.
  • Η επεξεργασία είναι απαραίτητη προκειμένου να συμμορφωθούμε με τις νομικές υποχρεώσεις μας.
  • Η επεξεργασία είναι απαραίτητη για την προστασία των δικών σας ζωτικών συμφερόντων ή εκείνων άλλων ατόμων.
  • Η επεξεργασία είναι απαραίτητη για τα έννομα συμφέροντα της FedEx, εκτός εάν τα εν λόγω συμφέροντα ακυρώνονται από τα συμφέροντά σας ή από θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες σας.
  • Κατά περίπτωση και όποτε απαιτείται, θα ζητάμε τη συγκατάθεσή σας.

Επιχειρηματικοί σκοποί
Η FedEx θα συλλέγει, θα χρησιμοποιεί ή άλλως θα επεξεργάζεται Προσωπικά Δεδομένα μόνο εάν η επεξεργασία εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής ενός (ή περισσότερων) από τους νόμιμους επιχειρηματικούς σκοπούς που αναφέρονται παρακάτω: 

  1. Ανάπτυξη προϊόντων, έρευνα και βελτίωση των προϊόντων ή/και των υπηρεσιών της FedEx. . Η FedEx επεξεργάζεται Προσωπικά Δεδομένα στο μέτρο που αυτό απαιτείται για την ανάπτυξη και τη βελτίωση των προϊόντων ή/και των υπηρεσιών της FedEx, καθώς και για τις ανάγκες έρευνας.
  2. Εκτέλεση συμφωνητικών. Αφορά τις υπηρεσίες αποστολής και εντοπισμού των αποστολών της ΤΝΤ, την επικοινωνία με άλλα άτομα και τρίτα μέρη σχετικά με τις υπηρεσίες, την ανταπόκριση σε αιτήματα για (περαιτέρω) πληροφορίες, την επίλυση διενέξεων και την προετοιμασία συμφωνητικών (π.χ. σύνδεση του αριθμού εντοπισμού αποστολής με τον λογαριασμό σας, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε την αποστολή σας).
  3. Διαχείριση σχέσεων και μάρκετινγκ για εμπορικές δραστηριότητες. Σε γενικές γραμμές, η FedEx επεξεργάζεται Προσωπικά Δεδομένα στο μέτρο που αυτό απαιτείται για την ανάπτυξη και τη βελτίωση των προϊόντων ή/και των υπηρεσιών της, τη διαχείριση λογαριασμών, την εξυπηρέτηση πελατών και την εκτέλεση (στοχευμένων) δραστηριοτήτων μάρκετινγκ με σκοπό την εδραίωση σχέσης με πελάτη ή/και τη διατήρηση, καθώς και την επέκταση σχέσης με πελάτη, εταιρικό συνεργάτη ή προμηθευτή και για την εκτέλεση αναλύσεων σε σχέση με τα Προσωπικά Δεδομένα για στατιστικούς και επιστημονικούς λόγους (π.χ. προσφορά διαφημίσεων, μηνυμάτων επικοινωνίας και περιεχομένου από εμάς στους ιστότοπούς μας και σε ιστότοπους τρίτων που αφορούν συγκεκριμένα τα ενδιαφέροντά σας).
  4. Εκτέλεση επιχειρηματικών διεργασιών, εσωτερική διαχείριση και αναφορά διαχείρισης. Αφορά την πραγματοποίηση δραστηριοτήτων, όπως είναι η διαχείριση εταιρικών περιουσιακών στοιχείων, η διεξαγωγή εσωτερικών ελέγχων και ερευνών, οι οικονομικές και λογιστικές δραστηριότητες, η εφαρμογή επιχειρηματικών ελέγχων, η παροχή κεντρικών εγκαταστάσεων επεξεργασίας για λόγους αποδοτικότητας, η διαχείριση συγχωνεύσεων, εξαγορών και εκποιήσεων και η επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων για αναφορά και ανάλυση διαχείρισης (π.χ. διεξαγωγή ερευνών σε λογαριασμούς αποστολής για εντοπισμό απάτης).
  5. Ασφάλεια και προστασία. Τα Προσωπικά Δεδομένα θα περιλαμβάνονται στην επεξεργασία για δραστηριότητες, όπως είναι εκείνες που αφορούν την υγεία και την ασφάλεια, την προστασία περιουσιακών στοιχείων της FedEx και των πελατών, των προμηθευτών ή των εταιρικών συνεργατών της και την πιστοποίηση γνησιότητας της κατάστασης και των δικαιωμάτων πρόσβασης των τελευταίων (π.χ. παροχή ασφαλών και προστατευμένων υπηρεσιών για online και offline συναλλαγές).
  6. Προστασία των ατομικών ζωτικών συμφερόντων. Αφορά την επεξεργασία δεδομένων όταν απαιτείται για την προστασία των δικών σας ζωτικών συμφερόντων ή εκείνων άλλων ατόμων (π.χ. για επείγοντες ιατρικούς λόγους).
  7. Συμμόρφωση με νομικές υποχρεώσεις. Αφορά την επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων στο μέτρο που αυτό απαιτείται για τη συμμόρφωση με τη νομοθεσία, τους κανονισμούς και τις κατευθυντήριες οδηγίες για συγκεκριμένο επιχειρησιακό τομέα, όπως αυτά ισχύουν για τη FedEx (π.χ. αντιστοίχιση ονομάτων πελατών, προμηθευτών και εταιρικών συνεργατών με λίστες ατόμων αποκλειόμενων από συναλλαγές).

5. Ποιος έχει πρόσβαση στα Προσωπικά Δεδομένα σας;

Κατά κανόνα, η FedEx κοινοποιεί τα Προσωπικά Δεδομένα σας σε τρίτα μέρη στις παρακάτω περιπτώσεις:

  • Στις συνδεδεμένες εταιρείες, στις επιχειρησιακές ομάδες, στις θυγατρικές και στα τμήματά της ή σε τρίτα μέρη, εάν αυτό είναι απαραίτητο για τους σκοπούς που αναφέρονται παραπάνω. Εφόσον ενδείκνυται, η FedEx θα απαιτήσει από τα τρίτα μέρη να ενεργούν σε συμμόρφωση με τις πολιτικές και τις κατευθυντήριες οδηγίες της αναφορικά με την προστασία δεδομένων. 
  • Σε υπεύθυνους επεξεργασίας δεδομένων, δηλαδή σε τρίτους που επεξεργάζονται Προσωπικά Δεδομένα εκ μέρους μας. Στις περιπτώσεις αυτές, τα συγκεκριμένα τρίτα μέρη θα χρησιμοποιούν τα Προσωπικά Δεδομένα σας μόνο για τους σκοπούς που περιγράφονται παραπάνω και μόνο σε συμμόρφωση με τις οδηγίες μας. Η FedEx θα χρησιμοποιεί μόνο υπεύθυνους επεξεργασίας που παρέχουν επαρκείς εγγυήσεις για την εφαρμογή κατάλληλων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων και διασφαλίζουν την προστασία των δικαιωμάτων των υποκείμενων δεδομένων.
  • Στους υπαλλήλους της και στον βαθμό που απαιτείται για την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Σε αυτήν την περίπτωση, η πρόσβαση θα παρέχεται μόνο εάν (και στον βαθμό που) είναι απαραίτητο για τους σκοπούς που περιγράφονται παραπάνω και μόνο εάν ο υπάλληλος δεσμεύεται με σχετική ρήτρα εμπιστευτικότητας.
  • Εάν και όταν απαιτείται από τη νομοθεσία, από δικαστική απόφαση ή άλλη νομική διαδικασία, όπως, για παράδειγμα, από τις αρχές επιβολής του νόμου ή άλλες κρατικές αρχές, για την κατοχύρωση ή την άσκηση των νόμιμων δικαιωμάτων μας ή αναφορικά με μια εταιρική συναλλαγή, όπως εξαγορά, συγχώνευση ή πώληση περιουσιακών στοιχείων, ή στην απίθανη περίπτωση της πτώχευσης.

6. Για πόσο χρονικό διάστημα η FedEx θα επεξεργάζεται τα Προσωπικά Δεδομένα σας;

Δεν θα διατηρήσουμε τα Προσωπικά Δεδομένα σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από αυτό που απαιτείται για τους σκοπούς της επεξεργασίας τους. Μετά την περίοδο διατήρησης, θα διαγράψουμε ή θα ανωνυμοποιήσουμε τα Προσωπικά Δεδομένα σας, εκτός εάν πρέπει να διατηρήσουμε ορισμένα από αυτά για άλλον σκοπό. Αυτό θα γίνει μόνο εάν υπάρχει νομική βάση για τη διατήρησή τους. Επίσης, θα διασφαλίσουμε ότι τα Προσωπικά Δεδομένα θα είναι προσβάσιμα μόνο για τον συγκεκριμένο σκοπό. 

Για παράδειγμα, χρειαζόμαστε τα Προσωπικά Δεδομένα σας για να πραγματοποιήσουμε τη διαδικασία εκτελωνισμού. Σύμφωνα με τη νομοθεσία περί εκτελωνισμού πρέπει να διατηρούμε/αποθηκεύουμε ορισμένα από αυτά τα Προσωπικά Δεδομένα. Σε γενικές γραμμές, η διάρκεια αυτής της περιόδου κυμαίνεται από 3 έως 7 χρόνια, ανάλογα με τη χώρα και την ισχύουσα νομοθεσία περί εκτελωνισμού. Σε αυτές τις περιπτώσεις, θα αποθηκεύουμε μόνο τα Προσωπικά Δεδομένα που είναι απαραίτητα για την εκπλήρωση των νομικών υποχρεώσεών μας. 

Εάν έχετε ερωτήσεις για συγκεκριμένες περιόδους διατήρησης, επικοινωνήστε μαζί μας χρησιμοποιώντας τα παραπάνω στοιχεία επικοινωνίας.


7. Ποια μέτρα λαμβάνει η FedEx για την προστασία των Προσωπικών Δεδομένων σας;

Η FedEx έχει λάβει τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την προστασία των Προσωπικών Δεδομένων σας έναντι τυχαίας ή παράνομης επεξεργασίας, συμπεριλαμβανομένης και της διασφάλισης ότι:

  • Τα Προσωπικά Δεδομένα σας προστατεύονται από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση.
  • Η εμπιστευτικότητα των Προσωπικών Δεδομένων σας είναι διασφαλισμένη.
  • Θα διαφυλαχθεί η ακεραιότητα και η διαθεσιμότητα των Προσωπικών Δεδομένων σας.
  • Το προσωπικό εκπαιδεύεται στις απαιτήσεις ασφαλείας πληροφοριών.
  • Οι πραγματικές ή πιθανολογούμενες παραβιάσεις δεδομένων αναφέρονται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

8. Πού αποθηκεύει ή διαβιβάζει η FedEx τα Προσωπικά Δεδομένα σας;

Λόγω της φύσης της επιχειρηματικής δραστηριότητάς μας και των υπηρεσιών που παρέχουμε στους πελάτες μας, η FedEx ίσως πρέπει να διαβιβάσει τα Προσωπικά Δεδομένα σας εκτός της χώρας κατοικίας σας. Σε κάθε περίπτωση, όπου κι αν διαβιβάζουμε Προσωπικά Δεδομένα, η FedEx θα διασφαλίζει ότι κατά τη μεταφορά λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας. Για τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο, οι εν λόγω μεταφορές σε τρίτα μέρη (εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου) θα διέπονται από συμβάσεις που βασίζονται στις πρότυπες συμβατικές ρήτρες για τις μεταφορές δεδομένων που έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ή από άλλα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας. Για πιο αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με αυτά τα μέτρα ασφαλείας, επικοινωνήστε με τη διεύθυνση euprivacy@fedex.com ή dataprivacy@fedex.com.


9. Ποια δικαιώματα μπορείτε να ασκήσετε αναφορικά με τα Προσωπικά Δεδομένα σας;

Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία για τη χρήση των Προσωπικών Δεδομένων σας, έχετε δικαιώματα αναφορικά με αυτά. Έχετε υπόψη ότι τα δικαιώματά σας και το αίτημά σας για την άσκησή τους θα πρέπει να συνυπολογιστούν με τα δικά μας δικαιώματα και υποχρεώσεις για την επεξεργασία των Προσωπικών Δεδομένων σας και την προστασία των δικαιωμάτων και των ελευθεριών τρίτων. Στη συνέχεια εξηγούνται κάποια από τα δικαιώματα που έχετε σχετικά με τα Προσωπικά Δεδομένα σας, όπως ισχύουν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο: 

Δικαίωμα πρόσβασης
Έχετε δικαίωμα σε αντίγραφο των Προσωπικών Δεδομένων που διατηρούμε για εσάς, καθώς και να μάθετε λεπτομέρειες σχετικά με το πώς τα χρησιμοποιούμε. Τα Προσωπικά Δεδομένα σας θα σας παρέχονται συνήθως σε ψηφιακή μορφή. Προτού καταστήσουμε διαθέσιμες τις ζητούμενες πληροφορίες, ενδέχεται να σας ζητήσουμε να αποδείξετε την ταυτότητά σας. 

Δικαίωμα διόρθωσης
Λαμβάνουμε εύλογα μέτρα διασφάλισης της ακρίβειας και της πληρότητας των πληροφοριών που διατηρούμε για εσάς. Ωστόσο, εάν πιστεύετε ότι αυτό δεν ισχύει, έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε την τροποποίηση τυχόν ελλιπών ή ανακριβών Προσωπικών Δεδομένων που επεξεργαζόμαστε σχετικά με εσάς.

Δικαίωμα διαγραφής
Έχετε το δικαίωμα να μας ζητήσετε να διαγράψουμε τα Προσωπικά Δεδομένα σας, για παράδειγμα, όταν αυτά δεν είναι πλέον απαραίτητα για τον αρχικό σκοπό για τον οποίο συλλέχθηκαν, όταν τα Προσωπικά Δεδομένα είναι πλέον παρωχημένα ή όταν αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας αναφορικά με τους λόγους για τους οποίους υποβλήθηκαν σε επεξεργασία. Ωστόσο, θα πρέπει να συνυπολογιστούν και άλλοι παράγοντες. Για παράδειγμα, ενδέχεται να μην είναι δυνατό να ικανοποιήσουμε το αίτημά σας λόγω ορισμένων νομικών ή ρυθμιστικών υποχρεώσεων.

Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας
Έχετε το δικαίωμα να μας ζητήσετε να σταματήσουμε (προσωρινά) να χρησιμοποιούμε τα Προσωπικά Δεδομένα σας, εάν, για παράδειγμα, θεωρείτε ότι τα Προσωπικά Δεδομένα που διατηρούμε για εσάς δεν είναι ακριβή ή εάν πιστεύετε ότι δεν χρειάζεται πλέον να τα χρησιμοποιούμε.

Δικαίωμα στη φορητότητα των δεδομένων
Μπορεί να έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε τη μεταφορά των Προσωπικών Δεδομένων που μας έχετε παραχωρήσει σε τρίτο μέρος της επιλογής σας. Η δυνατότητα άσκησης αυτού του δικαιώματος είναι εφικτή μόνο όταν εσείς μας έχετε παράσχει τα Προσωπικά Δεδομένα και όταν επεξεργαζόμαστε τα συγκεκριμένα δεδομένα με αυτοματοποιημένα μέσα βάσει της συγκατάθεσής σας ή προκειμένου να εκτελέσουμε τις υποχρεώσεις μας στο πλαίσιο σύμβασης με εσάς. 

Δικαίωμα εναντίωσης
Έχετε το δικαίωμα να εναντιωθείτε στην επεξεργασία που βασίζεται στα έννομα συμφέροντά μας. Μπορείτε να μας ζητήσετε να διακόψουμε τη χρήση των Προσωπικών Δεδομένων σας για σκοπούς μάρκετινγκ οποιαδήποτε στιγμή και, σε περίπτωση που αυτό συμβεί, η FedEx θα σταματήσει αμέσως να τα χρησιμοποιεί. Για άλλους σκοπούς σύμφωνα με τα έννομα συμφέροντά μας, δεν θα επεξεργαστούμε πλέον τα Προσωπικά Δεδομένα επί αυτής της βάσης όταν υποβάλετε ένσταση, εκτός εάν υπάρχει κάποιος επιτακτικός νόμιμος λόγος για την επεξεργασία. Ωστόσο, έχετε υπόψη ότι ενδέχεται να μην είναι δυνατό να παρέχουμε κάποιες υπηρεσίες ή παροχές εάν δεν έχουμε τη δυνατότητα επεξεργασίας των απαραίτητων Προσωπικών Δεδομένων για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Δικαιώματα σχετικά με την αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων
Έχετε το δικαίωμα να μην υπόκεισθε σε απόφαση που λαμβάνεται αποκλειστικά βάσει αυτοματοποιημένης διαδικασίας, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας προφίλ, η οποία παράγει έννομα αποτελέσματα που σας αφορούν ή σας επηρεάζουν σημαντικά με παρόμοιο τρόπο. Εάν στην περίπτωσή σας έχει εφαρμοστεί αυτοματοποιημένη απόφαση και δεν συμφωνείτε με το αποτέλεσμα, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας χρησιμοποιώντας τα παρακάτω στοιχεία και να μας ζητήσετε να αναθεωρήσουμε την απόφαση. 

Δικαίωμα ανάκλησης συγκατάθεσης
Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να ζητήσουμε τη συγκατάθεσή σας για την επεξεργασία των Προσωπικών Δεδομένων σας. Όταν συμβεί αυτό, έχετε το δικαίωμα να ανακαλέσετε την συγκατάθεσή σας οποιαδήποτε στιγμή. Αφού ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας, η FedEx θα διακόψει την περαιτέρω επεξεργασία το συντομότερο δυνατό. Ωστόσο, αυτό δεν επηρεάζει τη νομιμότητα της επεξεργασίας πριν από την ανάκληση της συγκατάθεσης.

Εάν θέλετε να ασκήσετε κάποιο από τα δικαιώματά σας, χρησιμοποιήστε αυτόν τον σύνδεσμο.

Μπορείτε να διαχειριστείτε τους λογαριασμούς σας με τη FedEx με τους παρακάτω τρόπους. 

  • Email: Για τις προτιμήσεις σας σχετικά με τα email, επισκεφτείτε το Κέντρο προτιμήσεων email. 
  • Κινητά: Για εξαίρεση σχετικά με κινητά, στείλτε «ΔΙΑΚΟΠΗ» στο 37473. Μπορείτε πάντα να αναιρέσετε την εξαίρεση στέλνοντας «ΝΑΙ» στον ίδιο αριθμό. 
  • Cookies και άλλες τεχνολογίες: Για να εξαιρεθείτε από διαφημίσεις, επισκεφτείτε τη σελίδα Consumer Opt Out. 

10. Τι μπορώ να κάνω εάν έχω άλλες ερωτήσεις ή καταγγελίες;

Έχετε τη δυνατότητα να απευθύνετε στη FedEx ερωτήσεις ή καταγγελίες σχετικά με την επεξεργασία των Προσωπικών Δεδομένων σας, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία επικοινωνίας που παρατίθενται στην αρχή της παρούσας Δήλωσης Απορρήτου.

Επίσης, έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία στις αρμόδιες (τοπικές) αρχές προστασίας δεδομένων, στη χώρα εργασίας ή κατοικίας σας ή εκεί όπου φέρεται να πραγματοποιήθηκε κάποια παραβίαση. Κατά κανόνα, η επικεφαλής εποπτική αρχή για τη FedEx στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο είναι η Ολλανδική Αρχή Προστασίας Δεδομένων (Dutch DPA), εκτός εάν η φερόμενη παραβίαση είναι ένα αποκλειστικά τοπικό ζήτημα. Εδώ μπορείτε να βρείτε μια λίστα με τις Ευρωπαϊκές Αρχές Προστασίας Δεδομένων.


11. Θα εφαρμόζονται επικαιροποιήσεις στην παρούσα Δήλωση Απορρήτου;

H FedEx ενδέχεται να επικαιροποιεί κατά διαστήματα την παρούσα Δήλωση Απορρήτου. Αν κάποια τροποποίηση έχει σοβαρές επιπτώσεις, η FedEx θα προσπαθήσει να σας ενημερώσει σχετικά με τη συγκεκριμένη τροποποίηση. Η FedEx θα δημοσιεύει συνεχώς μια επικαιροποιημένη Δήλωση Απορρήτου στους Ιστότοπούς της, υποδεικνύοντας τις τελευταίες τροποποιήσεις.