Siirtyminen TNT:ltä FedExille
Asiakkuus
- Luo käyttäjätunnus – tai siirry seuraavaan vaiheeseen, jos sinulla on jo sellainen
- Kirjaudu sisään FedEx-käyttäjätunnuksellasi.
- Siirry kohtaan FedEx Administration.
- Siirry kohtaan Käyttäjät.
- Lisää uusi käyttäjä napsauttamalla Luo uusi. Käyttäjä saa kirjautumistiedot sähköpostilla.
- Tuo tiedostosta useita käyttäjiä kerralla valitsemalla Tuo.
- Voit muokata käyttäjän profiilia tai poistaa sen kaksoisnapsauttamalla olemassa olevaa käyttäjää.
Kirjaudu sisään FedExin palveluihin ja valitse "FedEx Administration". Käytössäsi on kolme tapaa hallinnoida asiakasnumerosi käyttäjiä:
- Yrityksen asetukset ‑kohdassa voit hallinnoida palveluja, joita yrityksesi voi käyttää. Oletusasetukset ovat saatavilla samassa paikassa.
- Ryhmät-kohdassa voit hallinnoida työntekijäryhmiä ja määrittää niille oletusasetukset tai muokatut asetukset.
- Käyttäjät-kohdassa voit hallinnoida yksittäisiä käyttäjiä ja määrittää heille oletusasetukset tai muokatut asetukset. Voit myös lisätä uusia käyttäjiä täältä.
1. Kirjaudu sisään FedEx® Billing Online -järjestelmään.
2. Valitse "Omat asetukset" ja sitten "Hallitse käyttäjiä". Täällä voit lisätä uusia käyttäjiä ja muuttaa heidän roolejaan.
Voit poistaa ylimääräisiä asiakasnumeroita FedExin asiakastiedoistasi seuraavasti:
- Avaa yhteydenottolomakkeemme
- Kirjaudu sisään FedEx-käyttäjätunnuksellasi.
- Valitse päävalikosta ”Asiakkuus ja aloittaminen FedExillä”
- Valitse ”Tuki asiakkuuteen liittyen”
- Valitse ”Poista asiakkuus”
- Täytä lomake, lisää kaikki poistettavat asiakasnumerot ”Viesti”-osioon ja napsauta ”Lähetä”.
Kun asiakasnumero on poistettu, saat tiimiltämme vahvistussähköpostin.
Omat tietosi
Siirrämme suurimman osan TNT-asiakkuutesi tiedoista FedExille. Ne sisältävät käyttäjätietosi, yrityksesi tiedot, asiakkuutesi yhteydet ja osoitekirjan mutta eivät lähetyshistoriaa.
Voit katsoa ja ladata lähetyshistoriasi myTNT-palvelussa.
Kaikki TNT-yhteystietosi siirretään uuteen FedEx-osoitekirjaasi. FedExillä on vain kahdenlaisia osoitekirjoja: yrityksen ja käyttäjän osoitteistoja. TNT:ltä tuttuja asiakasnumerokohtaisia osoitekirjoja ei ole.
Huomaa, että joistakin yhteystiedoista voi olla kaksoiskappaleita. Voit kuitenkin poistaa ne helposti noudattamalla näitä ohjeita:
- Kirjaudu sisään FedEx-käyttäjätunnuksellasi
- Siirry tietoihisi ja valitse Osoitekirja.
- Valitse osoitekirja, jota haluat muokata.
- Etsi yhteystiedot, jotka haluat poistaa, ja valitse Poista.
Älä huoli – me siirrämme osoitekirjasi ja muut tietosi myTNT:stä FedExille. Seuraavalla tavalla voit kuitenkin tehdä sen myös itse:
Jos sinulla on myTNT-osoitekirja:
- Kirjaudu sisään myTNT-palveluun.
- Napsauta näytön vasemmassa reunassa olevaa Osoitteisto-kohtaa.
- Napsauta näytön oikeassa yläkulmassa olevaa Vie osoitteisto myTNT:stä ‑painiketta.
- Valitse osoitekirjan lataaminen FedEx (.csv) ‑muodossa.
- Kirjaudu sisään FedEx-käyttäjätunnuksellasi.
- Napsauta näytön yläreunassa olevaa Tuo/Vie-välilehteä.
- Valitse toiminto ‑osiossa voit valita, haluatko tuoda osoitekirjan henkilökohtaiseen vai keskusosoitekirjaan.
- Noudata kehotteita ja valitse tiedosto, jonka latasit myTNT:stä.
- Varmista ennen tiedoston tuomista, että valittu tiedostotyyppi on fedex.com (.csv) -osoitekirja.
- Napsauta Tuo.
Jos sinulla on osoitekirja muualta kuin myTNT:stä:
- Kirjaudu sisään FedEx-käyttäjätunnuksellasi.
- Napsauta näytön yläreunassa olevaa Tuo/Vie-välilehteä.
- Valitse toiminto ‑osiossa voit valita, haluatko tuoda osoitekirjan henkilökohtaiseen vai keskusosoitekirjaan.
- Noudata kehotteita ja valitse tiedosto, jonka haluat tuoda.
- Valitse luettelosta osoitekirjatiedostosi tyyppi.
- Jos tiedostotyyppiä ei ole luettelossa, valitse Kohdista tiedoston kentät FedEx Tuontimalliin ‑valintaruutu.
- Napsauta Tuo.
- Kohdista vasemmalla olevat kentät oikeisiin oikealla oleviin FedEx-kenttiin.
- Napsauta Käytä tätä kohdistusta.
Käyttämättömät TNT-asiakasnumerot poistetaan käytöstä – lähetämme sinulle sähköpostilla tiedon poistopäivästä. FedExille siirretään vain asiakasnumerot, joilla on tehty lähetyksiä edellisten 18 kuukauden aikana.
Kyllä, TNT-asiakkuutesi poistuu käytöstä. Lähetämme tarkan poistopäivän sähköpostilla, ja näet sen myös myTNT:stä. Käytämme TNT-asiakasnumeroasi kuitenkin edelleen laskutus- ja tullijärjestelmissämme, jotta voimme laskuttaa TNT-lähetystesi tullimaksuista ja veroista.
Jos sinulla on asiakkaita, jotka käyttävät lähetyksissään TNT-asiakasnumeroasi, ilmoita heille, että aiot käyttää jatkossa FedExiä.
TNT-asiakkuuttasi ei voi aktivoida uudelleen sen käytöstä poistamisen jälkeen. Jos sinulla on ongelmia FedEx-asiakkuutesi käyttämisessä, ota yhteyttä FedExin asiakaspalveluun.
Yleistä
Ilmoita asiakkaillesi, että he saavat jatkossa FedExin lähetyksiä TNT:n lähetysten sijaan.
Jos vastaanottaja ei ole ikinä tehnyt FedEx-lähetyksiä ja lähetys on tulliselvitettävä, tulli ottaa vastaanottajaan yhteyttä ja pyytää muun muassa seuraavia tietoja:
- tarvittava valtuutus (valtakirja)
- yrityksen rekisteröintinumerot
- tullimaksu- ja veromaksusopimukset
Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä FedExin asiakaspalveluun.
Voit tehdä FedEx-lähetyksiä vain FedEx-asiakasnumerollasi.
Kun aktivoit FedEx-asiakkuutesi, pystyt heti käyttämään FedExin lähetystyökaluja ja palveluita.
Tässä muutama huomioitava asia asiakkuutesi siirrosta:
- Jos käytät TNT-lähetyksissä tällä hetkellä työpöytäsovellusta, otamme sinun yhteyttä ja kerromme mahdollisista FedExin ratkaisuista.
- Myyntiedustajasi säilyy samana, jos sinulla on sellainen.
- Voit aloittaa lähettämisen heti uuden FedEx Ship Manager™ at fedex.com ‑verkkolähetystyökalun avulla.
- FedEx hoitaa tulliselvityksiin liittyvät paperityöt puolestasi – paitsi jos pyydät meitä toimimaan toisin.
- Kaikkiin lähetyksiisi sovelletaan FedExin Käyttöehtoja ja alkuperämaan Kuljetusehtoja
- Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä FedExin asiakaspalveluun.
Kaikki TNT-asiakasnumerot poistuvat käytöstä päivämääränä, jonka ilmoitamme sinulle sähköpostitse.
Jos uskot muutoksen aiheuttavan liiketoiminnallesi erityisiä ongelmia, ota yhteyttä myyntiedustajaasi tai FedExin asiakaspalveluun.
Kyllä, TNT-asiakasnumerosi poistuu käytöstä. Kun aktivoit FedEx-asiakkuutesi, saat uuden asiakasnumeron. Lähetyksiisi sovelletaan FedExin Käyttöehtoja ja Kuljetusehtoja sekä FedExin hintoja.
Kun aloitat FedExin käyttämisen, sinun on käytettävä lähetyksissäsi FedExin asiakirjoja ja järjestelmiä. Kaikki TNT-tietosi siirretään FedExiin (lukuun ottamatta lähetyshistoriaasi), etkä voi enää tehdä lähetyksiä TNT-asiakasnumerollasi, kun se on poistunut käytöstä.
Tärkeitä päivämääriä
Voit poikkeustilanteissa lykätä asiakkuutesi siirtämistä FedExille. Jos tämä on tarpeen, ota yhteyttä myyntiedustajaasi tai FedExin asiakaspalveluun.
TNT-asiakasnumerosi poistuu käytöstä ennalta määrättynä päivänä. Jos uskot tarvitsevasi asiakasnumeroasi vielä tämän päivän jälkeen, ota yhteyttä myyntiedustajaasi tai FedExin asiakaspalveluun.
Lähettäminen kolmannen osapuolen alustan kautta
Kun rekisteröidyt FedEx Web Services Production Access ‑palveluun, käytä samaa asiakasnumeroa, käyttäjätunnusta ja yhteystietoja kuin FedEx-käyttäjätunnuksessasi.