FedEx Corporate Logo
 

Verzendinformatie
Hoe vult u uw luchtvrachtbrief in?

Vul nu al uw gegevens op het scherm in met FedEx Ship Manager®

Wij raden u aan een van onze FedEx Ship Manager® -oplossingen te gebruiken. Dit bespaart u tijd en de kans op fouten vermindert.

De stappen hieronder beschrijven hoe u een normale zending kunt versturen. Afhankelijk van de keuzes die u maakt, kan de pagina opnieuw geladen worden. (Aanvullende opties voor verzenden zijn beschikbaar door op de knop Go to options te klikken, rechtsonder in het scherm.)

1. Vul de gegevens over de ontvanger in.
 • Als u voor de eerste keer gegevens over de ontvanger invult, selecteert u Add a new contact name uit de lijst Contact Name en typt u vervolgens de gevraagde gegevens.
 • Als u een ontvanger uit uw adressenboek wilt gebruiken, kiest u de ID van de ontvanger, de bedrijfsnaam of de naam van de contactpersoon in de lijst.
 • Als u een ontvanger wilt selecteren in uw Fast Ship Profiles, selecteert u Use a Fast Ship Profile uit de lijst met de ontvanger-ID's, bedrijfsnamen of contactpersonen. Maak vervolgens een keuze in het pop up-venster Fast Ship Profiles dat verschijnt.
 • Als u een groep wilt selecteren in uw adressenboek, selecteert u Ship to a group in de lijst met ontvanger-ID's, bedrijfsnamen of namen van contactpersonen.

Let op: Adressen van postkantoren mogen gebruikt worden om een land te selecteren als ook een telefoon-, fax- of telexnummer wordt vermeld.

2. Vul het gedeelte over de factuurgegevens in door in de lijst te selecteren aan wie de factuur voor de zending moet worden toegestuurd. Als u aangeeft dat de zending moet worden gefactureerd aan de ontvanger of een derde partij, moet u hun FedEx-klantnummer opgeven. In dit gedeelte kunt u ook informatie over uzelf invullen.

Factureer accijnzen en invoerrechten door de juiste optie te selecteren in de lijst (hierbij gaat het om dezelfde handelingen als hierboven vermeld). Op alle zendingen, die persoonlijk zaken, cadeaus en monsters bevatten, kan een douanetoeslag van toepassing zijn. FedEx kan de hoogte van dergelijke douanetoeslagen niet inschatten. Als de ontvanger of derde deze accijnzen of invoerrechten niet betaalt, is de verzender verantwoordelijk voor de betaling.

3. Vul het gedeelte met de gegevens over het pakket en de zending in. Als de omschrijving van het veld vet gedrukt is, betekent dit dat u een selectie moet maken of gegevens moet invullen.
 • Als u 2 of meer selecteert in de lijst met aantal pakketten verschijnt een pop up-menu waarin u het gewicht, de afmetingen en de aangegeven waarde* voor ieder artikel in de zending kunt aangeven.
 • Met behulp van de lijst Dimensions kunt u de afmetingen invullen voor de zending die u samenstelt. U kunt ook uit de lijst met de vooraf ingestelde afmetingen de afmetingen selecteren. Deze heeft u eerder ingevuld in uw Dimensions Profile. U heeft afmetingen alleen maar nodig als u Your packaging heeft geselecteerd in de lijst Package type.

*Aangegeven waarde: Dit moet verplicht worden ingevuld om FedEx te helpen bij het vaststellen van de aansprakelijkheden van het transport. Dit geeft de aansprakelijkheid van FedEx weer voor de zending - beperkt tot het hoogste van de volgende twee bedragen: a) het bedrag zoals bepaald door het verdrag van Warschau of de CMR of b) US$ 22 per kilo tenzij een hogere opgegeven waarde is overeengekomen en een hoger bedrag is betaald. Dit bedrag mag niet hoger zijn dan de "Totale aangegeven waarde voor de douane".

 • Package contains: geef hiermee aan of het pakket alleen documenten bevat of alleen producten/artikelen en beschrijf de documenten als u deze optie kiest.

Producten/artikelen: De zending bevat producten zoals sieraden, apparaten en andere kantoorartikelen; creatieve werkstukken zoals kunstwerken, reclameartikelen en architectuurtekeningen; zakelijke documenten zoals jaarverslagen, technische handboeken en brochures; documenten voor wederverkoop zoals boeken, tijdschriften, kasboeken en kranten; en natuurlijke materialen zoals mineralen, snijbloemen of edelstenen. Geef de waarde voor de douane op en een gedetailleerde beschrijving van elk artikel.

Documents only: Documentzendingen bevatten zaken als persoonlijke en zakelijke documenten (PIB) en documenten tussen kantoren die geen overeenkomstige opgegeven waarde voor de douane hebben (redelijke waarden voor documenten zijn Ä0 of Ä1 voor ArmeniŽ, AustraliŽ, Azerbeidjzan, Wit-Rusland, Canada, China, TsjechiŽ, GeorgiŽ, IndonesiŽ, Japan, KirgiziŽ, MoldaviŽ, Nieuw-Zeeland, Nieuw-CaledoniŽ, Papua-Nieuw-Guinea, Filippijnen, Rusland, Slowakije, Turkmenistan, Oezbekistan), of financiŽle documenten zoals cheques (waaronder bankcheques, reischeques, salarischeques en persoonlijke cheques). Geef een omschrijving op van de documenten.

4. Als u een e-mail naar uzelf en anderen wilt sturen met gegevens over uw zending of de tracking, moet u het gedeelte FedEx ShipAlert® invullen.
 • U kunt ook een e-mail sturen met ontvangstbevestiging naar uzelf, de ontvanger en nog twee anderen. U kunt ook een persoonlijke boodschap toevoegen.
5. In het gedeelte More shipments details kunt u gebruikmaken van een van de volgende functies:
 • U kunt een verzenddatum opgeven tot 10 dagen van tevoren voor FedEx Express-zendingen (tot 5 dagen voor FedEx Express Freight- zendingen).
 • Geef aan dat u deze volledige ingevulde verzend transactie (als een Pending Shipment) wilt opslaan om deze later te verwerken. Hierdoor kunt u alle verzendinformatie van te voren invullen en de labels afdrukken zodra uw pakketten klaar zijn om te verzenden.

Let op: De functie Pending Shipment verschijnt alleen in het hoofdscherm als u deze opties hebt geactiveerd in het scherm Preferences.

6. Als u gebruik wilt maken van aanvullende verzendopties, inclusief speciale services waarbij u een keuze maakt tussen een pakket laten ophalen of zelf afleveren, vul dan meer interne aanvullende informatie in en kies FedEx InSight®. Klik vervolgens op Go to options.

7. Klik op Continue om verder te gaan met de verzending van uw pakket.
 • Als u uw voorkeuren op automatisch hebt gezet, ga dan naar de aanvullende verzendopties die op het scherm worden weergeven.
 • Afhankelijk van het type zending en de keuze die u heeft gemaakt kunnen schermen met aanvullende informatie worden weergegeven.
Als u producten/artikelen verzendt, zal u op het scherm worden gevraagd extra informatie in te vullen:
 • Producten/Artikelen Omschrijving: Vul een volledige omschrijving in van elk artikel en geef aan of het bedoeld is voor wederverkoop.
 • Vul het aantal eenheden en de maateenheid in, gewicht
 • Totale waarde voor douane: Vereist door de douane om de mogelijk verschuldigde accijnzen en invoerrechten te bepalen. Het gaat hierbij om de vervangingsprijs of verkoopprijs (ook als deze niet bedoeld is voor wederverkoop). Het bedrag dat u hier invult, moet gelijk zijn aan of hoger zijn dan de totale aangegeven waarde voor vervoer die u in het vorige scherm heeft ingevuld. Dit bedrag moet overeenkomen met de waarde zoals deze wordt aangegeven op de handelsfactuur.
 • Land van fabricage: Het land waar ieder artikel is geproduceerd.
 • Geharmoniseerde code: Het tariefnummer van het geharmoniseerde systeem voor elk artikel in de zending (waar mogelijk).
 • U kunt dit product opslaan in uw profiel. U kunt het dan gemakkelijk opnieuw gebruiken.
  • Als u in uw voorkeuren hebt ingesteld dat een bevestiging van uw zending wordt getoond, verschijnt een pop up-venster met alle gegevens over de zending.
  • Het verzendlabel verschijnt.

8. Gebruik zodra het verzendlabel verschijnt de optie Afdrukken van uw browser om het label af te drukken. Afhankelijk van het type zending dat u maakt, zal een melding op het scherm u vragen om verschillende labels af te drukken die u in uw zending moet bijsluiten. Als u een zending heeft gemaakt die uit meerdere pakketten bestaat, worden verkleinde labels voor ieder pakket in uw zending getoond in plaats van grote labels. Instructies op het scherm zullen u helpen de labels voor ieder pakket af te drukken.

Let op: Gebruik nooit faxen of fotokopieŽn van de verzendlabels van de FedEx Ship Manager omdat de bar codes op de kopieŽn dan mogelijk niet meer door de geautomatiseerde scansystemen van FedEx kunnen worden gelezen.

Waarschuwing: Met ťťn verzendlabel kunt u maar ťťn pakket verzenden. FotokopieŽn maken van verzendlabels is fraude net zoals meer verzendlabels afdrukken voor gebruik op andere zendingen. Dit kan leiden tot een extra toeslag en het annuleren van uw FedEx-klantnummer.

9. Gebruik de knoppen onderaan uw scherm altijd op de volgende wijze:
 • Klik op Clear fields om de gegevens in uw scherm te wissen en de gegevens van uw zending opnieuw in te vullen.
 • Klik Check recipient address om het adres dat u heeft ingevuld te vergelijken met adressen in de database (dit geldt alleen voor bestemmingen in de VS en Puerto Rico).
 • Klik op Change sender address om de standaardinformatie te wijzigen die over de verzender wordt weergegeven. Als u deze optie selecteert, verschijnt een pop up-venster waarin u een ander verzendprofiel kunt selecteren of een nieuw verzendprofiel kunt toevoegen.
 • Klik op Get courtesy rate om de kosten van een zending te bepalen voordat u het pakket verstuurt. Uw factuur is gebaseerd op de tarieven die bij uw FedEx-klantnummer horen en eventuele kortingen worden verwerkt.
fedex.com | Onze diensten | Over FedEx | Carrière | Schrijf FedEx | Disclaimer | Privacy | 
Deze site is beschermd door US- en internationaal auteursrecht en handelsrecht. Alle rechten voorbehouden. © 1995- FedEx