• How Southern African Small Business are Making the World Rethink the Region

Tips & Tricks > Hoe kleine Zuidelijk-Afrikaanse bedrijven de regio in een ander daglicht stellen

 

E-commerce, logistiek en cashewnoten

Hoe kleine Zuidelijk-Afrikaanse bedrijven de regio in een ander daglicht stellen

Zuidelijk Afrika heeft een innovatieve ondernemerscultuur, gecombineerd met de mogelijkheid om producten te ontwikkelen die consumenten over de hele wereld aanspreken. De fysieke infrastructuur wordt steeds beter, waardoor lokale bedrijven opbloeien.

Zuid-Afrika is een hub voor de farmacie, informatietechnologie-, uitgeverij- en productiesectoren, en het land is een springplank naar de rest van de zuidelijk Afrikaanse regio. Veel lokale bedrijven willen graag de handen ineen slaan met Europese bedrijven om zo nieuwe klanten aan te spreken.

Naar verwachting zal er in 2016 voor 1 biljoen dollar aan e-commercetransacties plaatsvinden. De groeipotentie van deze regio is enorm.

Het mkb is de economische katalysator in zuidelijk Afrika en Europa - en ze staan voor dezelfde uitdaging: meer doen en internationaal actief zijn.

Lokale bedrijven die traditioneel houtsnijwerk of mangochutney verkopen, kunnen nu eenvoudig een website maken en hun producten aanprijzen en verkopen - niet alleen in zuidelijk Afrika, maar met de juiste logistieke partners ook in de rest van de wereld, zodat ze wereldwijd kunnen uitbreiden.

Vanwege deze gigantische groeipotentie in zuidelijk Afrika hebben we onze aanwezigheid in de regio vergroot door de overname van de Supaswift-bedrijven.

Dit heeft ons toegang gegeven tot 40 faciliteiten en meer dan 1000 nieuwe teamleden in zeven landen, waaronder Botswana, Malawi, Mozambique, Namibië, Zambia, Swaziland en Zuid-Afrika – landen die samen goed zijn voor een vijfde van het totale bbp van Afrika.

Handel tussen Europa en Afrika zit in de lift.

Ernst & Young voorspelt dat de kans groot is dat in 2020 Europa de belangrijkste markt wordt voor exportproducten uit Sub-Sahara-Afrika, goed voor een kwart van alle handel in dat gebied.

African Economic Outlook stelt dat landen zoals Mozambique en Zambia in 2015 en verder sneller zullen groeien dan het wereldwijde gemiddelde.

Kleine bedrijven worden dankzij het internet een belangrijke groeimotor in zuidelijk Afrika. Niet alleen de economie van de regio zal hiervan profiteren; het biedt de mensen uit zuidelijk Afrika - en hun producten - ook het beste podium om te laten zien wat ze in huis hebben.